Saviaantje - Welpen

Zaterdag 24 februari: Fortnite-vergadering

Dag Welpen,

De dag waar velen van jullie al lang van dromen… Eindelijk zullen jullie je Fortnite-verslaving niet even on hold moeten zetten tussen 14u en 17u op zaterdagmiddag en jullie je geliefde spel geen seconde hoeven te missen.

Vandaag staat namelijk helemaal in thema van Fortnite. Er zullen 90’s worden gecrankd, er zullen noobs worden ge-one-pumped, chug-jugs worden geconsumeerd en er zal lekker knus in de battlebus gezeten worden.

Verkleed jullie in je favoriete skin, oefen je beste dansmoves maar en kom af naar de Lonely Lodge in Wailing Woods (het lokaal in de Koude Keuken). Hopelijk keer je levend en met een extra #1 Victory Royale terug naar de lobby (of je huis).

Zaterdag 2 maart: Welpendag

Vandaag krijgen jullie een once in a lifetime opportuniteit om de grootsheid van Savio te demonstreren. Vandaag zijn jullie onze ambassadeurs die Savio mogen vertegenwoordigen tijdens de jaarlijkse wouterdag. In het kort: Wouterdag is een bijeenkomst van alle welpen/kabouters/wouters van alle Brugse scoutten. Tijdens deze middag neem je het in een spel op tegen elkaar met de bedoeling de winst binnen te halen en de overwinning mee te nemen naar de respectievelijke scouts.

Jullie voelen het al aankomen, wij verwachten veel van jullie! De kans om (nog maar eens) te tonen dat Savio de beste Scouts van Brugge en omstreken is. Veel druk dus op jullie schouders, maar de leiding twijfelt niet aan jullie. Kom dus met zen allen naar de parking van het Tillegembos om 14u om te strijden tegen de andere scoutsen. Om 17u is de vergadering gedaan en kunnen we hopelijk de winst mee naar huis nemen. Tot dan!

Zaterdag 9 maart: Omgekeerde vergadering

Omgekeerde Vergadering

(Tip: Gebruik een spiegeltje om de tekst vlot te kunnen lezen!)

Zaterdag 16 maart: Stratego vergadering

Beste welpen,

Het edele spel der Stratego is jullie allen wel bekend. Vandaag kunnen jullie bewijzen wat voor goeie maarschalken, mineurs en kapiteins jullie wel zijn. Vlaggen zullen beschermd en beroofd worden, niet ontmijnde bommen zullen talloze slachtoffers maken en spionnen zullen ontmaskerd worden.

Kom allemaal goed uitgeslapen en met een oog voor tactiek en intrige richting de chalet om 14u en om 17u kunnen jullie allen weer huiswaarts keren.

Zaterdag 23 maart: Financiële actie

Gasten, er is een probleem. We hebben voor ons kamp gouden quads gereserveerd maar leider Phao heeft de nulletjes verkeerd geteld en was dus flink verschoten toen we de rekening ontvingen. We moeten dus €3.000.000.000 (drie miljard) betalen voor de quads in plaats van €3.000.000 (drie miljoen). We wilden dit oplossen door een beetje geld aan Elon Musk te vragen maar die zei: “Gouden quads, is dat nu echt nodig op een scoutskamp?”. Wij weten allemaal dat dat strikt noodzakelijk is op een scoutskamp dus gaan we zelf het geld verzamelen.

Kom allemaal naar onze lokalen om 10u en als alles vlot verloopt hebben we tegen 17u het nodige geld verzameld om er een episch kamp van te maken.

Zaterdag 30 maart: Moppenvergadering

Er komt een vis bij de dokter. De dokter zegt: ‘Ik zie het al, uit de kom!’

Het is groen en het verschuilt zich achter een boom. Wat is het? (Spionazi)

Het is groen en het skiet van de berg? (skiwi)

Het is wit en het ontploft? (boemkool)

Het is groen en het heeft een gewei? (herwt)

Wat is het toppunt van snelheid? (een slak die uit de bocht vliegt)

Wat krijg je als je een duizendpoot met een papegaai kruist? (een walkietalkie)

Waarmee opent een skelet de deur? (met zijn sleutelbeen)

Wat is het toppunt van geduld? (een vis op de muur tekenen en wachten tot hij weg zwemt)

Wie maakt er geen geluid als hij opstaat, maar maakt toch iedereen wakker? (de zon)

Een ei en een tomaat zitten in de wachtkamer van de dokter. Vraagt het ei aan de tomaat: ‘Zo, zonnecrème vergeten?’

Waarom zet Jantje een lege fles in de koelkast? (voor de mensen die geen dorst hebben)

Twee slakken staan aan de kant van de weg. Eentje wil oversteken. ‘Niet doen!’ roept de ander. ‘Over twee uur komt hier een bus voorbij!’

Vandaag is het moppenvergadering. Train jullie buikspieren maar, want vandaag zul je ze nodig hebben. We zullen schuddebuiken, schateren en dijenkletsen tot we op de grond liggen van het lachen. Haal jullie beste humor uit de kast en maak jezelf klaar om de leiding en je medewelpen aan het lachen te krijgen. De vergadering gaat door van 14u tot 17u aan ons moppenpaleis in de Koude Keuken. Denk ook maar al eens na over hoe je een olifant het best in de frigo krijgt…

Zaterdag 6 april: Riddervergadering

Geachte leden van het rijk der Savianen,

Mogen wijder uw uitnodigen op het festijn der ridders van onzer rijk. Gijder moogt u zich verwachten aan een gevecht des lansen, een strijd des zwaarden en vertier waarvan u tot heder dage geen weet van had dat dezer bestond! Na dezer viering begeven wijlder ons samen naar het vijandelijke rijk: De Hubertanen! Laat ons tonen welker rijk het machtigst is van aller rijken en absolute victorie kraaien!

Wij, heersers van het Saviaanse rijk, verwachten onze volledige ridderorde wanneer de zon het hoogst staat (14u) aan ons kasteeldomein De Koude Keuken. Gijlder moogt drie momenten later (17u) terugkeren naar gulder thuisfront, voldaan van onzer overwinning.

Verschijnen zult gij in uwen meest prachtige ridderkostuum.

Gegroet met een stevige linker handslag

Uwen Vazallen

Zaterdag 13 april: Geen vergadering

Beste welpen, na al die intensieve vergaderingen na elkaar heeft de leiding dringend nood aan een beetje rust en ontspanning. We moeten ons namelijk al voorbereiden voor het kamp dat met rasse schreden dichterbij komt. Voor je het weet, zijn we met zen allen in Cuba op quads aan het rijden met gouden horloges aan. Dit weekend neemt de leiding dus in gebruik om de puntjes op de i te zetten als voorbereiding voor het kamp. Dit betekent dus ook dat we vandaag niet zullen samenkomen om te ravotten in de Koude Keuken (ooohh ;( ). Maarrrr niet getreurd, volgende week zijn we er weer bij en gaan we er weer vol tegenaan tot aan de barbecue. Jullie kunnen vandaag dus gebruik maken van de tijd om extra te gamen, je zak al te maken voor kamp, goeie mopjes te verzinnen of je al verkleden voor de incognitovergadering volgende week. Hoe dan ook, doe iets!!

Zaterdag 20 april: Incognito vergadering

-.- --- -- ....... -.--. -- .. ... ... -.-. .... .. . -. -.--.- --.. --- ....... --- -. .... . .-. -.- . -. -... .- .- .-. ....... -- --- --. . .-.. .. .---
-.- ....... -. .- .- .-. ....... .... . - ....... .-.. --- -.- .- .- .-.. ....... --- -- 14u-17u

Stevige linker,
Anoniempje

Zaterdag 27 april: Dagtocht

Welpen van het goeie leven, vandaag staat alles in teken van Max Relax, alhoewel… een wandelingetje hier en daar en misschien een specialleke van de leiding wie weet? Hoe dan ook, we spreken vandaag af om 10u aan de voorkant van het Station Brugge. Vergeet geen rugzak met: LUNCHPAKKET, DRINKFLES, 15 EURO en je GOED HUMEUR. Wees op tijd of de trein kan wel eens vertrekken zonder jou ;)). Naar waar gaat de rit? Wie weet? Wat gaan we doen? Wie weet? Gaat het crazy zijn? Wees daar maar zeker van! Om 17 uur verwachten we terug te zijn, weer aan de voorkant van het Station Brugge. Laat het een voorproefje zijn van wat je kan verwachten op kamp.

Zaterdag 4 mei: Groepsspel

Dag welpen, kapoenen, jongverkenners, ik weet het allemaal niet meer. Dat maakt namelijk ook niet uit wanttttt… vandaag gaan we voor het eerst in jaren een collectieve vergadering doen met Scouts Savio. Dit is jullie kans om uit te blinken tegen de Verkenners, te winnen tegen de kapoentjes en de leiding keer int zak zetten. Bereid jullie voor op een namiddag vol met scouteske spellen en ravottingen eerste klas. Leider Balou kan je nu eens te grazen nemen voor het verraad dat hij gepleegd heeft bij onze tak. Alle gekheid op een stokje, kom in grote getale af naar de lokalen van 14u tot 17u. Stel de leiding niet teleur beste welpen! Kuskes van ons allemaaalll!

Zaterdag 11 mei: IJskoude melk vergadering

‘s Ochtends, ‘s middags, om 16u en bij het avondmaal. Elk moment van de dag is goed voor een glas IJS KOUDE MELK! Met een koekje, bij een boterham, als tussendoortje, je kent het wel.Na jaren van genot wordt ons pleziertje nu plots bedreigd door valse nepvarianten: havermelk, rijstmelk, cocosmelk, soyamelk noem maar op! Wij gaan samenkomen en de orginele, enige echte, beste melk eren aan onze chalet. Neem alvast je beker mee, wij voorzien de rest. Afspraak van 14u tot 17u aan onze melkboerderij (de chalet).

Zaterdag 18 mei: Barbecue en kampvoorstelling

Het is weer van dat, de laatste vergadering van het jaar (snik). Afsluiten doen we graag in stijl dus maken we er een heus bbq festijn van. Barbecues voorzien wij alsook groenseltjes en petoeters. Vleesje moet je zelf meedoen (niet vergeten). Een goeie lap spek, vleesbrochette, witte pens, ribbetjes, steak, hamburger… laat je maar keer gletsen het raakt wel op. Die groensels, barbecues en patatten financieren zichzelf natuurlijk niet, dus vragen we 3 eurootjes om het festijn volledig te maken. Na de barbecue gaan we ook overgaan tot de kampvoorstelling, waar jullie eindelijk zullen te weten komen dat we niet naar Cuba gaan op kamp (of wel) en welk kampthema het gaat zijn (kleine tip: Iedereen Beroemd). De barbecue begint om 18u en vanaf 19u30 begint de kampvoorstelling waar ook de ouders zeer welkom zijn. Alles wordt sowieso nog via mail en whatsapp meegedeeld dus geen zorgen als je er niet bij kan zijn!! Na de kampvoorstelling kan je aan onze mini-zomerbar nog een babbeltje doen met de leiding en je welp mee huiswaarts nemen! Stevige linker van de leiding!