Saviaantje - Welpen

Zaterdag 7 januari: kerstboomverbranding

Ooooh denneboom ooh denneboom wat zijn uw vlammen toch wonderschoon…

Vandaag is het kerstboomverbranding. neem allemaal een kerstboom mee naar de scouts om 19 uur. Dit mag uiteraard geen kunstkerstboom zijn maar een echte met van die vervelende naalden die lekker naar het hars ruikt : ). om 21 uur kunnen jullie dan lekker opgewarmd terug huiswaarts keren.

Zaterdag 14 januari: schaatsvergadering

beste welpen

vandaag is het schaatsvergadering. we spreken af om 14 uur aan het Boudewijn Seapark (ingang van de schaatspiste). Breng allemaal 6 euro en jullie handschoenen mee want zonder handschoenen niet op het ijs! voor de echt gemotiveerde kijk zeker dit filmpje om je schaats skills bij te schaatsen: Schaatsen? Met deze proftips van Bob de Vries blijf je overeind

Om 17:00 kunnen jullie dan met ijskoude teentjes terug opgehaald worden.

Omdat we jammer genoeg de euro millions nog niet gewonnen hebben moeten we wel 6 euro vragen voor deze keicoole activiteit.

tot dan

Zaterdag 21 januari: cinema vergadering

Beste welpen,

vandaag hebben we een rustige vergadering in gedachten. Eventjes lekker chillen met de moaten in de zetel, een zaksken chips en een flesken cola. Meer moet dat niet zijn. Jullie worden allen verwacht om 18u aan de lokalen van Savio. Hopelijk duurt de film niet langer dan 2u, want jullie mogen terug opgehaald worden om 20u. Zetels genoeg, dus kom maar allen af! Neem allemaal 2euro mee de leiding zorgt dan voor een snackje en een drankje tijdens de film.

Tot dan

Zaterdag 28 januari: winter games

Dag moatekes,

Vandaag zullen jullie moeten strijden om te weten we de sterkste welp is van dit jaar en dat kan dan ook alleen maar door een olympische winterspelen te organiseren. Dus begin maar al thuis goed te trainen zodat jullie van 14 tot 17 uur in wintersportkledij aan ons lokaal jullie zelf kunnen bewijzen! Stevige linker de leiding

Zaterdag 4 februari: Koude Oorlog

Dag welpen,

Jullie zullen moeten kiezen tussen de eerste of de tweede wereld, het Westen of het Oosten, kapitalisme of communisme, Amerika of Rusland… de Koude Oorlog duurde 46 jaar en heeft een enorme impact gehad op hoe de wereld nu werkt. Buiten een aantal ±lokale en ±kortdurende oorlogen, werd tijdens de Koude Oorlog niet letterlijk gevochten. Er waren eerder financiële boycots, en een enorme tegenstrijdigheid in cultuur, sport en film. Vandaag zullen we dus vooral passief oorlogvoeren! Tot vanmiddag om 14u tot 17u aan onze thuisbasis (lokalen).

Stevige linker,

De leiding

Vrijdag 10 februari: ouderavond

meer informatie volgt

Zaterdag 11 februari: Valentijn

Beste welpen

Het gevreesde moment is aangebroken, vandaag gaan jullie samen in de eeuwigheid verbonden worden met het zeer geliefde vrouwenvolk. We zullen samen vertoeven met de superknappe en spontane meisjes van Scouts Kerlinga gelegen te Ter Pannestraat 6, 8000 Brugge hier zullen we ook samen afspreken om 14:00 voor aan onze romantische spelletjes te beginnen. Later om de dag tegen 17:00 komen ouders de welpen halen, samen met hun toekomstige schoondochter en kunnen jullie haar eens voorstellen aan de sympathieke schoonvader en de iets minder sympatieke schoonmoeder (grapje).

Wij kijken er alvast naar uit, Tot dan…

Zaterdag 18 februari: knutselvergadering

Dag welpen

Vandaag gaan we aan de slag met: bouwdozen, liters lijm en vooral met onze handen.

Ja hoor we gaan er echt iets zots van maken, denk bijvoorbeeld eens aan een mega chique raket die je kan knutselen of als je de leiding echt een plezier wilt doen, kan je helpen bouwen aan ons nieuwe lokaal.

Zaterdag 25 februari: saloon vergadering

Beste cowboys

Vanavond is het zo ver… Leg jullie lasso’s en pistolen maar aan de kant want vanavond kan er heel veel geld verdiend worden. We trekken naar het casino om de rijkste te worden van de hele Far West. We spreken om 19 uur af aan onze saloon en om 21 uur zullen jullie terug huiswaarts keren.

Veel succes, tot dan!