Saviaantje - Welpen

Eindelijk is het weer zover!! Na twee lange en super saaie maanden vakantie, kan het scoutsjaar eindelijk opnieuw beginnen. Je elke zaterdag rot amuseren met je beste vrienden, genieten van fantastische activiteiten die de leiding zorgvuldig heeft voorbereid en uiteraard ook het bijleren van veel scouteske vaardigheden, staat jullie dit jaar alweer te wachten. Ook dit jaar staan wij met een fris leidersteam klaar om jullie elke zaterdag te verwelkomen en er een spetterend jaar van te maken. Hieronder krijgen jullie een overzicht van de eerste 2 maanden van dit nieuwe scoutsjaar en we kunnen jullie nu al één ding zeggen: het ziet er veelbelovend uit!

Stevige linker van jullie nieuwe leiding

Akela, Baheera, Baloe, Chill, Phao en Kaa

We werken dit jaar opnieuw met een Whatsappgroep waar we de laatste info in zetten en waar jullie ook vragen in kunnen stellen aan de leiding. Je kan lid worden van de Whatsappgroep via de volgende link

9 september: Overgang

Beste welpen Vandaag is zowat de belangrijkste dag van het scoutsjaar, namelijk de overgang. Net zoals andere jaren is deze dag gevuld met tal van toffe activiteiten. Jullie worden om 15u aan het lokaal verwacht voor de eerste reuzeformatie van de dag. Na de overgangsactiviteit en tientallen groepsfoto’s volgt de traditionele en overheerlijke barbecue. Deze start om 19u. De prijs voor de barbecue bedraagt €18 voor kinderen en €24 voor een volwassene. Inschrijven doe je door dit bedrag over te schrijven naar BE71 7360 5161 4269 met vermelding van de naam en groep van uw zoon.

Tenslotte wordt de avond afgesloten met de kampfilmpjes, waarop jullie kunnen zien wat jullie het voorbije kamp allemaal uitgespookt hebben. Het belooft dus een scouteske avond te worden waarop hopelijk iedereen aanwezig kan zijn. De kampfilmpjes eindigen om 21u. (Wie niet meeeet, kan vanaf 17:20u worden opgehaald!).

Stevige linker en tot dan!

PS: Uiteraard bent u zelf ook uitgenodigd om mee te genieten van deze verrukkelijke barbecue en de scouteske startdag. De inschrijvingsprijs bedraagt dan €18, over te schrijven op bovenvermeld rekeningnummer.

16 september: Vriendjesdag

Nu het scoutsjaar officieel gestart is, hebben wij al direct een tweede spetterende vergadering voor jullie in petto. De eerste vergadering kan niet beter worden ingezet dan met al je vrienden die nog niet in Savio zitten. Daarom dat nu ’t moment is om al je vriendjes, neven, buurjongens... mee te pakken en ze een keer te tonen welke super coole scouts Savio wel niet is. Maak dat je in perfect uniform (hemd en sjaaltje) toekomt om dan om 14u aan ons “chalet du Savio” toe te komen. We hebben vandaag een mega leuke activiteit voorbereid en tegen dat je het weet, is het alweer 17u en tijd om terug naar huis te gaan. Tot dan!

23 september: Spaghetti vergadering

“Spaghetti (Italiaans: /spaˈɡetti/) is een ronde pastasliert, waarmee typisch Italiaanse gerechten kunnen worden gemaakt. De naam spaghetti is de meervoudsvorm van het Italiaanse spaghetto, dat bindgaren betekent. Spaghetto is het verkleinwoord van spago (bindtouw). Letterlijk vertaald betekent spaghetti dus bindtouwtjes. De bekendste variant buiten Italië is de spaghetti bolognese, Italianen eten dat met tagliatelle. Andere bekende recepten zijn spaghetti al Milanese, spaghetti Napoletana, spaghetti carbonara of spaghetti vongole.”

Aangezien Wikipedia onze beste vriend is, zullen we dit maar geloven zeker. Maar goed, zoals je misschien al kon raden gaat vandaag volledig over Spaghetti. Joepie!!! Ben je even benieuwd als ons om te weten wat we hier precies mee bedoelen? Dan moet je zeker om 14u komen naar ons lokaal in de Koude Keuken. Om 17u zijn we volledig uitgespaghettiet! Tot dan

30 september: Hoe vettiger, hoe prettiger

Beste welpen

Vandaag staat alles in het teken van eten! Hoe meer, hoe beter, hoe liever en hoe contenter wij allen zullen zijn! Denk maar aan frieten op je pizza gemarineerd met een lekkere stoofvleessaus of een taart van Bicky burgers en kapsalons. Alles is mogelijk! Doe daarom maar je mooiste kookuniform aan om als echte chefkoks aan de slag te gaan en de meest spectaculaire maaltijden ooit te vervaardigen. Jullie worden allen verwacht tegen 14u aan ons Saviaans lokaal in de Koude Keuken. Tegen 17u keren jullie voldaan terug naar huis en kunnen jullie jarenlang terugblikken op deze memorabele dag. Tot dan!

PS: Aan de ouders: gelieve een 3 euro muntstuk 􃡶􃡷􃡸 mee te geven aan uw zoon naar deze vergadering! Je kan de 3 euro ook overschrijven op ons rekeningnummer: BE18 7360 5161 3865

7 oktober: Techniekenvergadering

Dag avontuurlijke welpen

Het is weer tijd om samen te komen voor onze gekende techniekenvergadering! Vandaag gaan we onze vaardigheden aanscherpen en nieuwe technieken ontdekken die ons kunnen helpen bij het avontuurlijke scoutingleven en ver daarbuiten. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en klaar bent om sjorringen te leggen tot je handen vol blaren staan omdat je net een enorm kamp hebt gebouwd, om vuur te maken dat bijna het St-Hubert lokaal zal verbranden en om zodanig goed te leren kaartlezen dat zelf mieren zich niet meer kunnen verstoppen. De vergadering start om 14u aan het lokaal waarna je net als de leiding weet hoe je een vliegschip moet sjorren met 1 hand in minder dan een uur. Om 17u kunnen jullie dan naar huis gaan (eventueel met gebruik van kaart en kompas) en de geleerde technieken vol trots tonen aan je ouders, grootouders, vrienden en buren.

Stevige linker

14 oktober: Highland games

Dag beste welpen

Nadat jullie vorige week al jullie technieken hebben gemasterd om voortaan geen SCHOTS en scheve constructies meer te bouwen, is het nu tijd voor een echte SCHOTSE vergadering! Trek dus jullie mooiste kilten maar aan en oefen jullie kookkunsten om de lekkerste haggis van heel Schotland te maken. Jullie worden om 14u verwacht aan het lokaal om met het Schotse volkslied de vergadering in te zetten en jullie mogen om 17u huiswaarts keren na een middag vol Highland-Games plezier!

21-22 oktober: Weekend

Dag welpen,

We zijn nog geen twee maanden ver en het eerste weekend zit er al aan te komen.

Op 20 oktober om 10u stipt verwachten we jullie aan onze chalet (de lokalen), klaar om een weekendje te ravotten en de bende nog beter te leren kennen. Zondag om 12u mogen jullie voldaan terug huiswaarts keren. Opgelet, het is niet zomaar een weekend! Dit weekend is het “safariweekend”, verkleed jullie dus maar als jullie favoriete exotische Safaridier of als uitmuntende Safarist. Naar het schijnt, zijn nog niet alle wilde dieren in het Koude Keukenbos ontdekt en het is onze taak als Savianen om de verste uithoeken uit te kammen op zoek naar nieuwe soorten van gemuteerde Vuursalamanders tot Glaucus Atlanticussen tot Indische Zeekoeien met 7 poten!! We hebben jullie daar uiteraard hard bij nodig, beste welpen!

Meer info over wat je precies meebrengt, volgt later in briefvorm!

Stevige linker

28 oktober: Halloweenvergadering

Binnen een paar dagen is het Halloween, maar jullie zijn nog iets te schattig en braaf om mensen de stuipen op het lijf te jagen... Daarom nodigen wij jullie uit om 18u aan ons spookachtig kasteel (de lokalen) om van jullie de engste spoken, weerwolven, vampieren, heksen, zombies, skeletten, mummies, frankensteins, vrouwen, vogelverschrikkers, killer clowns, aliens of chuckies te maken waar zelf de monsters onder jullie bed bang van zullen zijn! Vergeet zeker niet jullie verkleedkleren, schmink of pompoenen (voor pluspunten) want jullie gaan ze nodig hebben!!! Om 20u mogen jullie ouders (als ze durven) jullie weer komen halen aan ons behekst kasteel.

Angstaanjagende linker, de leiding

PS: Verkleed afkomen kan je vandaag zeker helpen bij de activiteit!!!