Inschrijvingen 2022-2023

Hoe inschrijven?

Nieuwe leden vullen het onderstaand formulier in en schrijven het lidgeld over zoals onderaan aangegeven. Indien u meer info wenst mag u altijd mailen naar groeps@savio.be. of bellen naar de groepsleiding (zie contact). Uw zoon mag ook altijd eens vrijblijvend een paar vergaderingen (=scoutsactiviteiten) meevolgen vooraleer in te schrijven. Uitleg over onze vier groepen vind je onder het inschrijfformulier.
Bestaande leden die hun lidmaatschap vernieuwen hoeven enkel het lidgeld te betalen.

Lidgeld

Je bent pas volledig ingeschreven als je je lidgeld betaald hebt. Het lidgeld voor dit scoutsjaar bedraagt €55 voor het eerste lid. Wie al een broer in Savio heeft zitten , betaalt slechts €45. Het lidgeld dient overgeschreven te worden op het rekeningnummer BE71 7360 5161 4269 met volgende vermelding: lidgeld [naam lid] [jaargang]. Bv: lidgeld Tibo Schutyser 2021-2022.
Word jij ons nieuwste lid? Vul dan onderstaand formulier in om een aanvraag te verzenden.

Hieronder vindt u een overzicht van onze vier takken (leeftijdscategorieën):

Kapoenen (6 t.e.m. 8 jaar / 1ste t.e.m. 2de leerjaar)

Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenen spelen samen in een groep van ongeveer 15 kinderen.

Welpen (8 t.e.m. 11 jaar / 3de t.e.m. 5de leerjaar)

De welpen zijn stoere jongens die graag ravotten en zich uitleven. In deze tak krijgen ze ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. De totale tak bevat ongeveer een 20-tal welpen en wordt vaak verdeeld in kleinere nesten.

Jongverkenners (11 t.e.m. 14 jaar / 6de leerjaar t.e.m. 2de middelbaar)

Jongverkenners trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven. Deze scouteske tak bevat een 20-tal jongverkenners.

Verkenners (14 t.e.m. 16 jaar / 3de t.e.m. 5 middelbaar)

De verkenners zijn voortdurend bezig zichzelf en hun omgeving te verkennen. Ze zoeken uit wat hun kwaliteiten zijn en welke richting ze uit willen. Ze experimenteren veel, testen nieuwe hobby’s en muziekstijlen uit. Zo ontwikkelen ze een eigen kijk op de wereld. Dit alles komt ten volle aan bod in deze tak. De verkenners zijn met een 20-tal.