Saviaantje - Jongverkenners

Ook dit jaar werken wij opnieuw met een whatsappgroep om jullie de laatste info mee te geven en waar jullie vragen kunnen stellen aan de leiding. Je kan je aansluiten bij onze groep via de volgende link

Zaterdag 9 september:

Beste JVK,

Het nieuwe scoutsjaar is weer aangebroken en dat starten we zoals jaarlijks met de aloude tradities en gewoontes van Savio! Dus met een grote BBQ (vergeet je niet in te schrijven) en de overgangsactiviteit voor alle nieuwe JVK’rs die erbij zullen komen. Ook zal je weten wie in je geweldige leidersploeg zal staan. We starten stipt met een groepsformatie om 15u. Je kan meer info vinden op het facebookevenement en op de eerste bladzijdes van dit Saviaantje. Hopelijk zien we jullie dan!

Stevige linker, de leiding

Zaterdag 16 september: Vriendjesdag

Dag jongelui!

Zoals jullie ongetwijfeld weten zijn er nog teveel jongens in het Brugse die nog niet weten dat scouts de beste hobby mogelijk is, en Savio de scouts bij uitstek! Om die arme zielen een handje te helpen zijn ze deze zaterdagmiddag welkom om eens kennis te maken met onze scouts. Trommel dus allemaal jullie vrienden op en neem ze om 14u mee naar onze chalet in de Koude Keuken. Tegen 17u zullen ze zeker en vast overtuigd zijn en kunnen jullie opnieuw huiswaarts keren.

Stevige linker, de leiding!

Zaterdag 23 september: Stratego

Na het zien van de film openheimer hebben we door dat we dringend werken moeten maken van ons strategisch inzicht in het modern oorlogsvoeren. Natuurlijk is er geen betere manier om dit te doen dan zelf een offensief na te spelen in de meest realistische manier mogelijk: STRATEGO. We verwachten dan ook dat jullie al jullie kennis over oorlogvoerend mee nemen en de gepaste kledij om het van de burgerij naar generaal te schoppen. De vergadering gaat door van 14u tot 17u aan ons lokaal.

Veel groeten uw legertop, de leiding

Zaterdag 30 september: Ruiltocht

Dag jongens.

Haal maar snel jullie onderhandelingskills boven want vandaag gaan we dit nodig hebben. Overtuig de lokale bevolking van Sint-Andries om hun favoriete Ferrari te ruilen tegen een ei. We zullen onze skills testen om 14u aan onze World Trade Center (aka ons lokaal). Daarna kunnen jullie om 17u huiswaarts keren met alle waardevolle bezittingen van de inwoners van Sint-Andries. Tot dan!

Zaterdag 7 oktober: Stadspel

Brugge, het Venetië van het noorden en de stad van pracht en praal. Vandaag komen we samen als echte Bruggelingen om onze eigen stad te verkennen, want de geschiedenis van onze stad gaat de meesten onwetend voorbij!

Om een feit te geven over onze stad: het roerich pact commitee is ontstaan in brugge! Nu gaan we niet zomaar samenkomen om dit pact te bewonderen in Brugge van 14h tot 17h, maar gaan we ons zelf laten bewonderen door de pracht van de stad!

Zaterdag 14 oktober: Hoe vettiger hoe prettiger

Het is weer zover de tofste vergadering van het jaar. Vandaag zal je zonder dat je ouders zeuren zo vuil mogelijk kunnen worden. Doe dus maar kleren aan die niet te proper moeten blijven en stevige schoenen. Natuurlijk zal je er buiten vuil worden er een belangrijke les aan overhouden, reserve kledij is een must.

Dus laat je propere kleren maar thuis (reserve kledij liefst wel) en kom om 14u naar de lokalen om dan rond 17u terug huiswaarts te keren.

Zaterdag 21 oktober: Technieken vergadering:

De scouts, een manier om even terug gekatapulteerd te worden in de tijd en te hervallen op onze primitieve instincten. Torenhoge bouwstructuren maken, opnieuw het vuur ontdekken en elkaar beschutten tegen weer en wind. Het zijn deze vaardigheden die we elkaar van generatie tot generatie aanleren om uiteindelijk op kamp (en buiten de scouts) als kasteelheren te kunnen leven op een open veld, diep verloren in d’Ardennen.

Vandaag verwachten we jullie dus AAN HET LOKAAL om 14h MET ZAKMES (en eventuele vuurstick die jullie vorig jaar op kamp kregen) met als doel onszelf volledig klaar te stomen voor de komende jaren binnen en buiten Savio!

4 gesjorde kathedralen, 6 vloten en 21 deathrides later, mogen jullie voldaan naar huis keren om 17h!

Stevige linker

Zaterdag 28 oktober: Oud zakken

Gegroet mede makkers, de dagen zijn geteld voor de oude schobbejakken. Maar het genieten van het laatste leven staat ons centraal en kenmerkt ons te volle!

Net zoals in de goede oude tijd zullen wij samen komen van 14h tot 17h aan onze chalet om de onze jeugd te herbeleven.

Wij verwachten dat jullie de oudste koeien uit de sloot halen en vol enthousiasme samenkomen.

NIET ONBELANGRIJK: 10-11-12 november staat er een weekend op de planning! Hou dit dus zeker vrij op de planning.