Saviaantje - Kapoenen

9 september: Overgang

Dag knullen

Jullie zijn waarschijnlijk alweer begonnen met school, jakkes, maar met het begin van het nieuwe schooljaar komt ook het begin van het nieuwe scoutsjaar, joepieeeeeee!!!
Zoals elk jaar starten we het scoutsjaar met een fantastische overgang gevolgd door een overheerlijke barbecue. We verwachten iedereen vandaag om 15:00 aan het lokaal, dat dit jaar weer omgetoverd zal zijn met een prachtige sjorconstructie, spannend…
Na de barbecue worden de kampfilmpjes getoond en vindt de leiders voorstelling plaats, zeker dus de moeite om te blijven.
Enkele aandachtspuntjes voor de overgang
1. Heb jij zin in de bbq vergeet je niet in te schrijven
2. Na de bbq is er een buitenbar voor alle ouders die nog graag even blijven plakken
3. Wil jij vandaag eens een vriend meenemen naar de scouts, geen probleem, hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Wij hebben er alvast zin in, tot dan!
Stevige linker, de leiding

16 september: Vriendjesdag

Gegroet mede-tijdreizigers

Nu de overgang erop zit en het kapoenenteam gevormd is, kan onze missie doorheen de tijd van start gaan. De DeLorean werd inmiddels opgeschoond en onze atoomklokken zijn gesynchroniseerd. Tijd voor actie!
Onze eerste opdracht? Tijd en ruimte proberen te beheersen zoals Einsteins relativiteitstheorie dit deed en onze Saviaanse handtekening plaatsen op elk van De Grote Periodes van de Geschiedenis. Elke kapoen wordt verwacht, uitgedost volgens zijn favoriete tijdperk (Romeinse Rijk, Oudheid, Vikings, Toekomst…) om 14h aan het lokaal. Na een herschreven geschiedenis en een enorme jetlag kan iedereen om 17h aan het lokaal terug opgepikt worden.

Tot dan!
Stevige linker Brecht, Felix, Jonas, Louigi en Daan

23 september: Oermensen en dino’s

GROM, GROM, BRUUUUL
(“Gegroet kapoenen”)

Schaaf jullie oertaal maar een beetje bij, want vandaag maken we een reis naar de oertijden! We vertrouwen terug op onze oerinstincten en gaan leven als echte grotbewoners. Op jacht gaan naar mammoeten, botten verzamelen van dino’s, muren beschilderen, overleven met enkel een steen in de hand en een berenpels om ons warm te houden… We gaan overleven met zelfgemaakt vuur, de eerste gereedschappen van de geschiedenis maken, leven als welgemanierde wilden, grote spieren krijgen, alles om onze oergoden blij te maken. Wie toont zich waardig? Wie wordt één met de natuur? We spreken af om 14 uur aan onze Saviaanse oergrot. Na 3 uur in de brute natuur kunnen jullie om 17 uur terugkeren naar de beschaafde wereld.

URF, URF, HOE!HOE!HOE!
ARGH!!!!
(“Stevige linker, jullie leiding”)

30 september: Piraten

Aaaargh kapoenen!

Doe allemaal jullie ooglapje aan en neem je zwaard maar mee want we gaan naar de tijd van de piraten. We springen op ons schip en zeilen op zoek naar de schatkist met goud. Kom samen met de leiding de leiding de schatkaart ontcijferen en door een gevaarlijk parcours van opdrachten de schat bemachtigen. De vergadering gaat door van 14u tot 17u aan onze haven (de chalet).

See ya mates,
De leiding

7 oktober: Financiële actie

Heye

Vandaag is het financiële actie, verdere info volgt! De uren van deze vergadering kunnen wat afwijken van de normale uren maar daarover wordt er snel gecommuniceerd via whatsapp.

Stevige linker
De Leiding

14 oktober: Grieken en Romeinen

Ave!

Vandaag staat er opnieuw een opmerkelijke opdracht voor de deur. Julius Caesar is op dit moment (en dan bedoelen we dus de eerste eeuw voor Christus) bezig met zijn Romeinse Rijk uit te breiden, maar daardoor komt ons dorpje nu ook in zijn vizier. Asterix en Obelix geven steun bij ons verdedigingsplan en ook Zeus heeft zijn bliksem gericht op de Romeinse legioenen.
Nu is het echter nog een kwestie van al deze hulp te coördineren en diens efficiëntie op te scherpen, en wie kan dat beter dan de Saviaanse kapoenen? Daarom dienen jullie je als Griek/Romein aan te melden bij onze rekruteringspost (het lokaal) om 14h en om 17h kunnen jullie wederkeren naar jullie geliefden. Tot dan en vergeet niet wat Aristoteles ons vertelde: “het doel van de oorlog is vrede”.

Stevige linker
De leiding

21 oktober: Ridders en prinsessen

Dag ridders in wording!

Wij, ridders van de Saviaanse tafel, hebben jullie hulp nodig. Vandaag is de dag dat jullie, kapoenen, jezelf waardig bewijzen om de epische riddertitel te dragen. De stoute draak Saintubert heeft de knapste prinses van alle omliggende burchten en kastelen meegenomen naar een toren van wel 300 voeten groot! Het is aan jullie om terug te reizen naar de riddertijd en haar te redden van deze gevaarlijke ongemanierde draak. Pak jullie harnas, jullie zwaard en schild, pak al je moed bijeen, geef een laatste kus aan je mama en vertrek op deze godsgezegende queeste. Wie terugkeert van deze tocht vol gevaren en de draak kan verslaan, wordt tot ridder geslagen en mag trouwen met de prinses. Afspraak om 14 uur aan de poorten van ons majestueus kasteel. Om 17 uur mag je hopelijk als ridder en hand in hand met een mooie prinses vertrekken naar je boerderij.

Stevige linker
De leiding

28 oktbober: Agrariërs vs Nomaden

Beste kapoenen

Deze keer heeft de tijdmachine ons afgezet bij de nomaden. we gaan op zoek naar eetbare bessen en jagen op alles dat leeft. samen leren we hoe we kunnen overleven in het wild. hoe we ons warm en droog kunnen houden en hoe we bruikbare voorwerpen kunnen maar met enkel de natuur als gereedschapskist.

Zet dus maar jullie creatieve beentje voor en vervoeg ons zaterdag tegen 14u aan de scoutslokalen. Gij kunt weder keren naar uwen landgoed om 17u.

De leiding