Inschrijvingen 2020-2021

Hoe inschrijven?

Vul het onderstaand formulier in en schrijf het lidgeld over zoals onderaan aangegeven. Indien u meer info wenst mag u altijd mailen naar groeps@savio.be of bellen naar de groepsleiding (zie contact). Uw zoon mag ook altijd eens vrijblijvend een vergadering meevolgen vooraleer in te schrijven.

Kapoenen (geboortejaren 2014 en 2013)

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenen spelen samen in een groep van ongeveer 15 kinderen.

Welpen (geboortejaren 2012, 2011 en 2010)

Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de kabouters of welpen. Het is typisch voor welpen en kabouters dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Jungleboek. Zo komt het dat vaste kleine groepen “nesten” genoemd worden. De totale tak bevat ongeveer een 20-tal welpen.

Jongverkenners (geboortejaren 2009, 2008 en 2007)

Jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. Deze scouteske tak bevat een 20-tal jongverkenners.

Verkenners (geboortejaren 2006, 2005 en 2004)

Jongeren van 14 tot 16 jaar zijn voortdurend bezig zichzelf en hun omgeving te verkennen. Ze zoeken uit wat hun kwaliteiten zijn en welke richting ze uit willen. Ze experimenteren veel, testen nieuwe hobby’s en muziekstijlen uit, maar worden soms rusteloos van al dat zoeken. Het ontwikkelen van een eigen kijk op de dingen maakt hen beïnvloedbaar. Stilaan leren ze abstracter denken en redeneren fantasierijk vanuit hypotheses. Dit alles komt ten volle aan bod in de verkennertak. Deze pubers zijn met een 20-tal.

Nieuw lid?

Inschrijven in Scouts Savio is ongelooflijk simpel. Gewoon onderstaand formulier invullen en wij zorgen voor de rest! Uw zoon komt automatisch terecht in onze database waardoor hij klaar is voor het nieuwe scoutsjaar. De inschrijving is echter pas volledig officieel wanneer ook het lidgeld overgedragen is naar onze rekening. Meer info daaromtrent vindt u onder dit formulier. Indien u nog bijkomende vragen hebt kan u altijd mailen naar groeps@savio.be.

LET OP: Dit formulier invullen is enkel nodig voor nieuwe leden.

Lidgeld

Je bent pas volledig ingeschreven als je je lidgeld betaald hebt. Het lidgeld voor het scoutsjaar 2020 – 2021 bedraagt €45 voor het eerste lid. Wie al een broer in Savio heeft zitten , betaalt slechts €40. Het lidgeld dient overgeschreven te worden op het rekeningnummer BE71 7360 5161 4269 met volgende vermelding: lidgeld [naam lid] [jaargang]. Bv: lidgeld Joppe Massant 2020-2021.

© Scouts Savio 2019