Saviaantje - Welpen

Beste welpen

Nu het scoutsjaar alweer een goede twee maand van start gegaan is, is het opnieuw tijd om jullie mee te delen wat we de komende maanden voor jullie in petto hebben. Zoals het er nu uitziet, worden het weer spetterende vergaderingen! Wij hebben er alvast heel veel zin in!

Stevige linker van de leiding

Akela, Baheera, Baloe, Chill, Phao en Kaa

28 oktober: Halloweenvergadering

Binnen een paar dagen is het Halloween, maar jullie zijn nog iets te schattig en braaf om mensen de stuipen op het lijf te jagen... Daarom nodigen wij jullie uit om 18u aan ons spookachtig kasteel (de lokalen) om van jullie de engste spoken, weerwolven, vampieren, heksen, zombies, skeletten, mummies, frankensteins, vrouwen, vogelverschrikkers, killer clowns, aliens of chuckies te maken waar zelf de monsters onder jullie bed bang van zullen zijn! Vergeet zeker niet jullie verkleedkleren, schmink of pompoenen (voor pluspunten) want jullie gaan ze nodig hebben!!! Om 20u mogen jullie ouders (als ze durven) jullie weer komen halen aan ons behekst kasteel.

Angstaanjagende linker, de leiding

PS: Verkleed afkomen kan je vandaag zeker helpen bij de activiteit!!!

4 november: Specialletje (Financiële actie)

Beste welpen

Omdat de leiding jullie zo graag ziet doen we vandaag een mega epische vergadering! Omdat jullie keer op keer afkomen met veel enthousiasme en altijd luisteren gaan we eerst brunchen, achteraf paintballen op quads en afsluiten met een afterparty. Ik hoor jullie al denken: ‘Dat zal waarschijnlijk weer een mopje zijn?’ en ‘Hoe gaan ze dat nu betalen?’. Wel beste maten, deze vergadering staat volledig in teken van jullie! Kom dus allemaal om 9u naar het conservatorium (Brugge), waarna jullie om 17u huiswaarts kunnen keren (als de afterparty niet uitloopt natuurlijk). Tot dan!


Oh ja, bijna vergeten. Probeer om met zoveel mogelijk af te komen, dan kan de leiding misschien nog een groepskorting regelen. En vergeet jullie lunchpakket niet, we kunnen ook niet alles betalen hé.

11 november: Olympische spelen

Beste sportievelingen

In aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs 2024, zijn we te weten gekomen dat onze Belgen zodanig slecht bezig zijn met de voorbereidingen dat ze niet eens gekwalificeerd zijn. De Belgische sportfederatie heeft Savio gecontacteerd om alsnog het land te laten vertegenwoordigen volgend jaar. Alle druk ligt dus op jullie schouders om ons land trots te maken! Van 14u tot 17u maakt de leiding van jullie rasechte topsporters die een marathon zullen lopen in een uurtje, die een speer tot in Varsenare zullen smijten, die meer salto’s kunnen dan leider Balou in zijn dromen en die met platte banden en zonder handen mee kunnen fietsen met Wout Van Aert. Sportvoeding en gereedschap wordt door ons geregeld, de sportkledij zullen jullie zelf moeten regelen (een must). Afspraak aan onze sportzaal (Chalet) in de Koude Keuken. Tot dan knapen!

18 november: Geen vergadering

Beste welpen

Vandaag mogen jullie eens een zaterdag pauze nemen, want er staat geen vergadering op de planning (Ooohh :((). De leiding is al eens op bezoek naar ons kampterrein in Cuba om alles op punt te stellen voor jullie komst, want alles moet natuurlijk in orde zijn hé. Jullie kunnen je intussen bezig houden met de saviaantjes vanbuiten te leren, met elkaar af te spreken om samen te ravotten, een liefdesbrief te schrijven naar jullie favoriete leiding in Cuba (sws Akela), een backflip te leren, je ouders eens in de watten leggen of gewoon te chillen in je zetel nu het eens mag.

Volgende week verwelkomen we jullie weer aan onze chalet!!!

25 november: Omgekeerde dag

Aangezien het vandaag de omgekeerde vergadering is, zullen we maar al eens vertellen hoe deze vergadering gegaan is. In het begin van de vergadering is iedereen toegekomen met een broek als T- shirt en een T-shirt als broek, onderbroek op het hoofd en een muts bij het kruis. Nadat we afscheid genomen hadden, werd het tijd voor het eindspel waarin verliezen het winnen werd. Eenmaal het spel helemaal gespeeld was, hebben we de uitleg gegeven waarna iedereen eindelijk verstond wat we gespeeld hadden. Nadat deze uitleg werd bezorgd, werd het tijd om de welpen te verwelkomen.

Het was een zeer toffe vergadering die van 14u tot 17u doorging aan het lokaal.

2 december: Sinterklaas vergadering

Beste welpen

Jaja, het is weer zover! Sint Nikloai is vanuit het verre Spanje met zijn stoomboot naar België gevaren om sommigen onder jullie wat lekkers te geven, maar misschien ook om enkele welpjes de roe te geven! Wij, de leiding, hebben doorheen het scoutsjaar dingen genoteerd en doorgegeven aan de Sint en zijn pieten. Om de beurt worden jullie op de schoot van Sint Nikloai verwacht om jullie fouten goed te proberen praten. Als dit jullie lukt, dat zien we dan wel. Jullie worden om 19u verwacht aan de lokalen te Savio. Om 21u vertrekt de Sint terug naar Spanje, dus dan keren jullie uiteraard ook huiswaarts.

9 december: Crazy scientist

Dag beste welpen

Vandaag is het tijd om onze (semi-)wetenschappelijke kant naar boven te laten komen. We zullen 2u lang non-stop experimenten uitvoeren met alles wat kan branden en ontploffen om het hogere doel van wetenschappelijke kennis te dienen. Uiteraard zal dit alles onder de strenge supervisie gebeuren van een team experten op het vlak van crazy-science (namelijk jullie leiding). Haal jullie labojassen maar uit de kast en sta om 18u klaar aan het lokaal om rond 20u als een wijzer man huiswaarts te keren.

16 december: Schaats vergadering

Gasten, het begint stilletjes aan kouder en kouder te worden en binnenkort zal het beginnen vriezen.

Dat betekent dat jullie weer naar school zullen moeten schaatsen en om jullie daar extra op voor te bereiden gaan we met z’n allen naar de schaatsbaan (EUHJJJ)!!! Jullie worden om 14u verwacht aan de parking van de schaatsbaan van het Boudewijn Sea Park en om 17u kunnen jullie terug opgehaald worden als échte Sven Kramers. Vergeet zeker niet HANDSCHOENEN OF WANTEN mee te nemen en jullie beste prinses Elsa outfit aan te doen!!!

PS: Aangezien het geld niet op de rug van de leiding groeit, vragen wij jullie 6 euro mee te nemen naar de vergadering!

https://youtu.be/L0MK7qz13bU?feature=shared

PSS: het is van uiterst belang dat jullie het liedje vanbuiten kennen tegen de vergadering!!!

23 december: Kerstfeestje

Dag beste welpen

HOHOHO, It’s the most wonderful time of the year! Jullie hebben de talloze Coca-Cola reclames deze tijd van het jaar ongetwijfeld al voorbij zien komen, maar het is pas echt tijd voor Kerstmis als het kerstfeestje achter de rug is. Jullie worden allemaal om 18u in kersttenue aan onze Kerstchalet (het lokaal) verwacht om vervolgens om 20u naar huis terug te keren.

BELANGRIJK: neem allemaal een kerstcadeautje mee ter waarde van maximaal 5 euro!!!

30 december: Geen vergadering

Nog een paar dagen en het nieuwe jaar kan van start gaan. Het is weer tijd voor goede voornemens die toch altijd mislukken, examens voor de leiding, gelukwensen van alle kanten, familiediners met veel te veel eten, nieuwjaarsbrieven voorlezen maar vooral veel cadeautjes opendoen! Omdat dit alles natuurlijk veel tijd in beslag neemt, en omdat de leiding druk bezig is met hun examens te knallen, zal er vandaag jammer genoeg geen vergadering zijn! We zien elkaar graag volgend jaar terug (met extra veel zin en nog meer spetterende vergaderingen en als kerst op de taart natuurlijk ons zomerkamp!!).

We wensen aan alle welpen en ouders dan ook met de leiding een prachtig nieuw jaar toe zonder zorgen en met veel leuke zaterdagen!

Stevige linker en tot volgend jaar.