Saviaantje - Kapoenen

Zaterdag 24 februari: James Bond vergadering

Dag poenen, ka poenen,

Nu de kerstman en de Sint het land al enkele maanden hebben verlaten, is de bende van Bertus (Kerst? Sint? Hu? Bertus?) de vruchtbare, olierijke velden van de Koude Keuken weer aan het overnemen. De CIA, de MI6, de El Al, de Mosad, de FBI, de KGB, de NSA, de BND, de SVR, geen van deze inlichtingendiensten slaagt erin de bende te lokaliseren en te ontmantelen. Wij zijn de laatste hoop van de mensheid.

Kom zo goed mogelijk undercover, voorzien van gadgets en een aston martin naar onze geheime vergaderzaal. Daar zullen we om 14 uur sharp bespreken hoe we de bende van Bertus gaan tegenhouden, zodat onze geliefde bossen geen olievelden worden.

Met genoeg coördinatie, motivatie, dapperheid, en al die andere dingen, zullen we tegen 17 uur al terug naar ons burgerleven kunnen omschakelen. (Operatie Bertus is namelijk kinderspel voor ons)

Tot dan poenen.

Stevige linker,

Niet jullie leiding (we zijn undercover)

Zaterdag 2 maart: Kapoenendag

Dag kapoenen,

Vandaag is het Wereldkapoenendag en dat mag zeker gevierd worden! We zullen deze uiterst speciale dag samen met andere scoutsen vieren en er zo een MEGA leuke vergadering van maken.

Voor deze speciale vergadering spreken we af aan het Tillegembos om 14 uur (grote parking), om 17 uur mogen jullie hier dan terug opgehaald worden. (Een perfect Saviaans uniform zou onze scouts mooi representeren tussen alle andere scoutsen ;))

Stevige linker,

De kapoenenleiding.

Zaterdag 9 maart: Legervergadering

GEEEEEF AAAACHT!

Beste kapoenen, zoals jullie ongetwijfeld nog weten was er vorig semester een mega super bère insane cool legerweekend. Toen hebben we van onze lichamen betonnen blokken gemaakt, teamwork in de verf gezet, discipline aangebracht en leren marcheren als echte beren van venten.

Wij, de leiding, stuk voor stuk 4-sterren-generaals, hebben tijdens onze wekelijkse krijgsraad vastgesteld dat van ons werk maar weinig overblijft. Daarom hebben we besloten om van deze dag gebruik te maken om de betonnen lichamen terug op te bouwen, de discipline terug bij te schaven, en alle aangeleerde vaardigheden terug op te frissen. Zorg dat je zo goed gecamoufleerd toekomt dat we je niet zien, en vraag aan jullie ouders om een stevige maaltijd voor te bereiden.

Jullie worden om 14.00 sharp verwacht aan onze bunker, met een F-35 lightning B in de broekzak en een gepantserde humvee in de hand. Om 17.00 sharp zit jullie dienst erop en mogen jullie terug naar jullie thuisfront.

Stevige linker,

4-sterren-generaals Louigitank, Felixtank, Brechttank, Jonastank en Daanlegercamionette

Zaterdag 16 maart: Sportvergadering

Dag kapoenen

Op zaterdag 16 maart organiseert Janne Annys, leidster uit Grimmertinge, een loop- en obstakelloop met enkele medeleerlingen uit haar LO-opleiding. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het kinderkankerfonds, dus dragen wij als scouts graag ons steentje bij.

Probeer dus vandaag zeker in compleet uniform te komen en uitgerust met (goede) loopschoenen (Ja, ook die witte sportpantoffeltjes zijn goed). Meer informatie kunnen jullie vinden op het Facebook-evenement: https://fb.me/e/7k52UAASX

Het parcours is in de Koude Keuken en we spreken dus af aan onze lokalen om 14h. Om 17h kunnen we huiswaarts keren.

Sportieve linker

De leiding

Zaterdag 23 maart: Financiële actie

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat er eigenlijk maar 1 woord in je op mag komen: KAMP. Maar om een kamp te organiseren heb je wel heel veel centjes nodig. Die centjes vallen niet zomaar uit de lucht. Daarom zullen we een verkoopactie moeten doen. Wat we verkopen kunnen we nog niet verklappen. We zouden graag zoveel mogelijk kapoenen aanwezig zien, want wie kan nu neen zeggen tegen die schattige kapoenen. Kom allen om 10:00 naar het lokaal en om 17:00 kunnen de kapoenen weer opgehaald worden na een goede verkoopactie.

Tot dan!

De leiding

Zaterdag 30 maart: Potvolkoffie vergadering

Als de potvis pist in de pispot, zit de pispot vol met potvispis, dat is parate kennis. Maar vandaag zit de pot vol koffie! We laten jullie kennismaken met alle kneepjes van het baristaleven, waaronder namen verkeerd schrijven en veel te dure Latte Macchiato’s met extra karamelsaus verkopen. Onze Starbucks (lokaal) opent van 14u tot 17u. Zet de pot koffie maar al op en tot dan!

Zaterdag 6 april: Bowlen

Geachte kapoenen, vandaag gaan we met veel te zware blinkende bollen kegels proberen omver te smijten. Ik weet het, dit is een veel te plastische voorstelling van bowlen maar ja, gewoon zeggen dat we gaan bowlen is een veel te saaie introductie voor een veel te leuke activiteit. Deze activiteit zal 6 euro kosten, met dit geld kuisen wij de ballen op tot subliem gladde projectielen en zorgen wij zelfs voor een volledig automatisch kegelrechtzet systeem, whuuuuuuuut?????

Wij spreken af om 14 uur aan onze chalet en gaan dan samen te voet naar de bowling, om 17 uur zullen wij terug aan ons lokaal te vinden zijn.

Stevige linker en tot dan!

De leiding

Zaterdag 13 april: Geen vergadering

Beste kapoenen,

Ondanks de leiding hun onuitputtelijkheid, enorme conditie, vechtlustigheid, doorzettingsvermogen, discipline, enzoverder enzovoort, kunnen ook wij moe worden. Daarom is het essentieel dat de leiding een pauze neemt en eens een bezoek brengt aan de wellness. Dit opdat we de laatste weken vol enthousiasme en levendigheid het scoutsjaar goed kunnen afsluiten. Jullie worden dus niet verwacht dit weekend en kunnen zelf ook genieten van een middag chillen in de zetel met de iPad en de Nintendo Switch.

Pro tip: als je chips eet en schermen aanraakt kuis dan eerst even je handen af anders wordt je scherm helemaal vettig en vies

Stevige linker en tot volgende week,

Jullie leiding

Zaterdag 20 april: Schildervergadering

Vandaag halen we onze penselen uit de kast en kruipen we in de huid van Bob Ross. Jullie weten ongetwijfeld dat paars de duurste kleur ter wereld was en dat de Mona Lisa pas echt bekend werd nadat ze gestolen werd, maar wisten jullie dat schilderen zelfs ooit een Olympische sport was tussen 1912 en 1948? We zullen jullie vandaag de kunst van het schildersvak aanleren, dus kom in grote getallen met je schilderschort en dikke penseel naar ons lokaal om 14h om uiteindelijk na 17h hopelijk niet al te volgeklad naar huis te keren.

Stevige linker

De leiding

Zaterdag 27 april: Oe vettiger oe prettiger

We weten allemaal dat het zwijn het schoonste der beesten is, maar als leiding weten we ook dat jullie kapoenen ook wel eens zwiens kunnen zijn. Vandaag zullen we dan ook testen wat er allemaal gedaan kan worden met een pak eieren, drie kilo mayonaise en een pot ravioli. Dit is het moment van het jaar waar je echt eens kiezig mag doen, zaken die je niet zo maar in de living van je grootouders mag doen.

We spreken allemaal af om 14h aan onze lokalen en komen (hopelijk niet al té) vuil terug om 17h.

PS: je neemt best een handdoek/zeep en wat verse kleren mee, zodat je op het einde van de vergadering eventueel kan douchen en verse kleren kan aandoen.

Tot dan!

De leiding

Zaterdag 4 mei: Groepsspel

Hey kapoenen!

Vandaag moeten we jullie jammer genoeg uit handen geven en vallen we allemaal samen onder de groepsleiding ook wel bekend als “De Groeps” of “Jona en Wout” of “Jonatron en Mussche” of “gebouwguytje en bootguytje” of “Wona en Jout” of “De twee die baas spelen” of… (vul zelf maar in). Zij hebben vandaag een super mega episch spel in elkaar geknutseld (allebei handige harry’s) waaraan alle takken deelnemen! Kom dus zeker met zoveel mogelijk af naar deze vergadering van 14u tot 17u aan het lokaal en verdedig de eer van de kapoenen!

Stevige linker

De leiding

Zaterdag 11 mei: Aan de plas

Schip ahoy maties!

Vandaag zakken we af naar de wilde wateren van de Sint-Pietersplas, klaar om gebruik te maken van ons 25 meter schoolslagbrevet (of om gebruik te maken van die van de leiding). Heb je ooit al eens gedroomd over de zeven zeeën te trotseren? Samen met je vrienden de zeilen te hijsen en nieuwe wateren te bevaren? Dan komt deze droom vandaag uit!

We spreken vandaag af met zwembroek, handdoek en eventuele bandjes aan de Sint-Pietersplas om 14u. Na 3 uur waterpret kunnen we op dezelfde plek opgehaald worden (17u).

Prijs en eventuele extra benodigdheden geven we via Whatsapp mee.

Stevige linker,

De leiding

Zaterdag 18 mei: Laatste vergadering BBQ en kampvoorstelling

Het is zover, de laatste vergadering van het jaar. Maar wees niet getreurd! Ons megacool kamp moet nog komen. We zullen voor een laatste keer voor het kamp nog eens samen komen om te genieten van een goed stuk vlees of veggie alternatief, gewoon iets barbecue-baar.

Kom om 17u naar ons lokaal zodat we op ons gemak wat rond de barbecue kunnen staan en praten als echte mannen. Tegen 19u zullen de kolen afgekoeld zijn en kunnen jullie terug voldaan opgehaald worden.