Saviaantje - Verkenners

Zaterdag 24 februari: Stratego

Vandaag is het nationale feestdag van Estland en het Mexicaanse nationale vlaggenfeest. Toevallig doen we niets dat te maken heeft met Estland of Mexico, maar vlaggen daarentegen staan vandaag in de spotlight. We gaan namelijk het grote dassenroofspel 3.0 spelen (aka Capture-the-Flag 2.0) (aka Stratego 1.0)! Trek dus allemaal jullie schoonste Maarschalk outfit aan en plot alvast jullie strategieën om de vijand te outplayen en hun vlag zo snel mogelijk te bemachtigen, want om 14u barst de strijd los aan ons lokalen, zodat enkel de beste strategisten klokslag 17u halen.

Zaterdag 2 maart: Incognito vergadering

Vrienden, het is tijd voor een waarlijk scouteske vergadering. Camoufleer jullie maar goed, trek je ghilliesuit aan en train jullie sluiptechnieken want het is weer eens tijd voor een goeie ouderwetse infiltratie.

Hiervoor verwachten we jullie om 20u aan de scouts! Jullie kunnen nog eens tonen dat jullie meer kunnen dan enkel Fortnite te spelen. Nadat jullie hebben aangetoond dat jullie beter sluipen en sneller kunnen lopen dan de leiding, mogen jullie om 22u terug huiswaarts keren. Neem je fiets mee!

Zaterdag 9 maart: Tri Poloski

Привет!! Adidas en slavsquattn zijn de sh*t!

Vandaag halen we onze innerlijke slavische leeghanger naar boven, dus trek maar allemaal jullie trainingspak aan en oogst maar al je patatten om wodka mee te maken! Kom om 14u naar het lokaal en maak kaulo veel kabaal, dan mag je om 17u weer naar je kot met ons communistisch complot. Kom verkleed, het is verplicht!

Tot dan, Bratan!

Zaterdag 16 maart: Stadsspel

Allemoale noa BRUGGEEEEEEE!!!!!!

Wees voorbereid op alles, ma dan echt alles!! Leer maar de kaart van Brugge van buiten, leer alle straten van buiten want je zult het nodig hebben. Hopelijk kan je Chinees, Frans, Engels, Spaans spreken want als je iets gaat vragen aan een toerist die je bijna omver hebt gefietst gaat het wel in één van die talen zijn. Soit, we spreken om 14u aan ‘t Zand van Brugge af en wanneer je die toeristen beu bent, mag je om 17u weer naar huis sjetten.

Zaterdag 23 maart: Flandrien vergadering

Joepie! Koude k*twinter is voorbij!! Eindelijk terug buiten komen zonder men ledematen te moeten verliezen aan de frostbite. Daar gaan we dan ook wel goed gebruik van maken, dus pak maar allemaal junder velo en strakke wielrenners pakjes en kom om 14u naar ons coureurs-clubhuis (aka tlokaal). Bereid jullie voor om hellingspercentages te zien die hoger zijn dan op je rapport en afstanden af te leggen verder dan naar de koelkast en terug naar de zetel. Na onze crazy Tour de Cuisine Froide mogen jullie dan je laatste tijdrit huiswaarts maken om 17u. (kom met de fiets)

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Weekend Mexican night

Oh damn! Gekke party vant weekend Ook dit jaar maken we opnieuw heel St.-Andries en omstreken onveilig met onze poco loco Mexican Night! Extra info over dit weekend ontvingen jullie reeds in een mail en zal ook nog volgen via Whatsapp. Alvast bedankt aan jullie voor al een mooi logo en titel te kiezen. En in het geval dat ze om de titel vragen... het is Nacho Business!!

Zaterdag 6 april: Pastafarivergadering

Gegroet Pastasavianen! Vandaag komen we plechtig samen om onze noedelige meester te eren, beter bekend als het Vliegend Spaghettimonster. Ter herinnering enkele belangrijke feiten: de opwarming van de Aarde is te wijten aan de afname van piraten. Wie zich aan onze 8 geboden houdt, de Liever-nieten, komt terecht in de Hemel waar je beloond wordt met kauwgumfabrieken en colavulkanen. Kom van 14u tot 17u naar onze grote gehaktbal (lokaal) in de Koude Keuken, verkleed als piraat met een vergiet! Hopelijk worden we na vandaag officieel erkend als religie in België!

Zaterdag 13 april: Tahiti vergadering (Geen vergadering)

Geen vergadering deze week! De leiding heeft geen zin meer... Of ze zijn stiekem gewoon op reis :)))) Ik weet dat het moeilijk zal zijn om een toffe zaterdag te hebben zonder ons, maar voel jullie gerust vrij om een mooie tekening te maken en door te sturen voor 2 kilo VTB-punten. Alvast bedankt en tot volgende week!

Zaterdag 20 april tot zondag 28 april: 24u-weekend

Dag jongemannen, het is zover! Het is weer tijd voor een legendarisch weekend, gevormd rond het legendarische 24-urenspel. Hoe bereid je je voor? Wees vooral goed uitgerust! Neem een kleine trekrugzak mee met daarin enkel het broodnodige: onderbroek, gamel, slaapzak en matje (geen brood).

We spreken zaterdag 27 april af aan het station van Brugge om 8u 's morgens, zorg dat je al ontbeten hebt! We zullen zondag 's middags om 12u terug in het station zijn. Precieze aankomst laten we nog weten aan ouders.

Tot dan!

Zaterdag 27 april: Zwemmen

Dag vintjes, ik ga hier niet rond de pot draaien, we gaan gewoon zwemmen vandaag. Neem allemaal je zwemgerief, handdoek en 5 euro mee en kom lekker meeplonzen in het Interbad (Veltemweg 35, 8310 Brugge) van 14u tot 17u.

P.S. Misschien gaan we toch niet zwemmen.

P.P.S. Kom voor de zekerheid toch naar het zwembad met je zwemgerief.

Zaterdag 4 mei: Groepsspelvergadering

Vandaag gooien we het eens over een andere boeg: in plaats van weer met 8 verkenners te zijn, doen we een activiteit met de andere takken. Het geknipte moment dus om onze superioriteit als tak te bewijzen! Kom om 14u naar de scouts en om 17u zal je het slagveld achter je laten met kapotte kapoenen, wenende welpen en jankende jongverkenners!

Zondag 12 mei: Dwars door Brugge

Gasten, aangezien de leiding totaal geen conditie heeft, gaan we gewoon helpen op de jaarlijkse Dwars door Brugge, alweer de 43ste editie. Crazy he! Omdat wij echt naar het buitenland willen gaan, hebben ze aan ons gevraagd om te helpen om een mooi centje bij te verdienen. Meer info volgt!!! Het enige wat we nu al kunnen zeggen is dat je weer een f*cking mooi Crew T-Shirt krijgt.

Zaterdag 18 mei: Barbecue en kampvoorstelling

Denk aan epic meal time, maar dan lekkerder en met minstens evenveel vlees! Maak je klaar voor nog een laatste BBQ'tje met de maten aan het lokaal. Breng je eigen vlees mee, de leiding zorgt voor de rest! Daarom vragen we ook om elk 5 euro mee te pakken voor den drank en de groesels. De BBQ begint om 18u30 aan het lokaal en eindigt om 20u30 waarna de kampvoorstelling van start zal gaan. Dit is de laatste keer dat we elkaar zien voor het kamp en de laatste keer dat de leiders een voet buiten hun kot zetten voordat de examens beginnen, dus geniet ervan! Daarnaast zullen jullie deze avond ook nog de kamplocatie te weten komen! Gaan we naar: Albanië, Andorra, Armenië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Dardennen, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Kazachstan (deel), Kosovo, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (deel), San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije (deel), Oekraïne (deel), Verenigd Koninkrijk, Vaticaanstad, Thailand, Mexico, Cuba, Nigeria, Algerije, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Kaapverdië, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Comoren, Congo-Brazzaville (Republiek Congo), Congo-Kinshasa (Democratische Republiek Congo), Djibouti, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Eswatini (voormalig Swaziland), Ethiopië, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Ivoorkust (Côte d'Ivoire), Kenia, Lesotho, Liberia, Libië, Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritanië, Mauritius, Marokko, Mozambique, Namibië, Niger, Nigeria, Rwanda, São Tomé en Príncipe, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Somalië, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan, Soedan, Tanzania, Togo, Tunesië, Oeganda, Zambia, Zimbabwe, Verenigde Staten, Canada, Mexico, Groenland (autonoom gebied van Denemarken), Bermuda (Brits overzees gebied), Saint-Pierre en Miquelon (Frans overzees gebied), Belize, Kakaland, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, als je dit leest ben je dik, Panama, Antigua en Barbuda, Bahama's, Barbados, Cuba, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Haïti, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay of Venezuela? Jullie zullen nog tot deze avond in spanning moeten wachten! Breng zeker jullie ouders mee naar de kampvoorstelling die begint om 20u30, want hier zal alle nodige informatie worden uitgelegd. Dit zal waarschijnlijk duren tot rond 21u en er is uiteraard de mogelijkheid om nog een drankje te nuttigen tijdens of na de kampvoorstelling. Tot dan!