Saviaantje - Verkenners

Ook dit jaar werken wij opnieuw met een whatsappgroep om jullie de laatste info mee te geven en waar jullie vragen kunnen stellen aan de leiding. Je kan je aansluiten bij onze groep via de volgende link

9 september – overgang

Dag verkenners

We zijn nog maar net terug van een legendarisch scoutskamp en ’t is alweer overgang! Vandaag gaan we volgens onze aloude gewoonte het scoutsjaar weer mooi inzetten. Slijp je messen, pak al je driepekkels mee en vergeet je zeker niet in te schrijven voor de barbecue! Wees welkgekomen om 15u aan het lokaal. Meer info over inschrijven en de planning kan je in het begin van dit Saviaantje vinden!

16 september – vriendjesdag

Vandaag krijg je de kans om aan al de moaten van buiten de scouts te tonen hoe chique dat het hier wel is! Pakt al je moaten mee want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Wie de meeste maten meeneemt, is de coolste want die heeft de meeste maten (duh). Welkom van 14u tot 17u aan het lokaal.

23 september – techniekenvergadering

Vergeten hoe je een landmijn ontmandeld? Of hoe je van twee hangmatten en een kinderfiets een villa met zwembad in de tuin maakt? Of zelfs hoe je met Ikea-bloempotten de Noordzee oversteekt? Jammer, maar niet getreurd. Vandaag frissen we al deze basisvaardigheden nog eens op. Neem zeker je zakmes mee en kom van 14u tot 17u naar het lokaal.

30 september – financiële actie

Jullie weten allemaal dat een episch kamp niet vanzelf komt… Vandaag maken we het verschil tussen een vlottentocht op de Damse Vaart en een cruise in de Caraïben! Vandaag bepalen we of het kamp (in) Deerlijk wordt of niet. Vandaag zien we of we met de vlieger of te voet gaan! Kom dus fris van 10u tot 17u naar het lokaal met lunch.

7 oktober - schotse vergadering

Warm jullie doedelzakken maar op en haal jullie kilten alvast uit de kast, want vandaag nemen we deel aan de Highland Games, aka de meest mannelijke competitie waarbij geen enkele balk, hamer of ton veilig blijft. Vergeet zeker je kieten niet in te vetten en aanwezig te zijn van 14u tot 17u aan het lokaal.

15 oktober (zondag) - Great Bruges Marathon (financiële actie)

Lopen, lopen en nog meer lopen.. is wat wij niet gaan doen vandaag. Wij staan wel mooi aan de kant, 't is dan ook rustdag e. Maar rusten is ook niet wat we gaan doen. Vandaag valt er namelijk weer een mooi centje te verdienen om ons super crazy coole scoutskamp NOG nicer te maken. Kom dus allemaal zeker af! Meer info volgt op Whatsapp.

21 oktober - flandrien vergadering

Check je remmen, smeer je ketting, pomp je banden op en spaak je wielen, want vandaag komt onze innerlijke Van Aert naar boven. Vergeet zeker je velo niet en een mes om je bochten af te snijden. Jullie worden verwacht aan de lokalen voor onze tijdrit van 14u tot 17u.

28 oktober - halloween vergadering

AAAA!! Een slechte sjorring! OH NEE!! Verkenners niet in volledig uniform! Inderdaad! Het is de tijd van tjaar waar al je ergste nachtmerries naar boven komen. Verkleed jullie dus maar allemaal als je grootste angst en neem jullie beste horrorverhalen mee! Kom om 20u naar ons spookbos en dan mogen jullie om 22u huiswaarts om jullie broek te verversen.