Saviaantje - Jongverkenners

Beste JVK’ers

Aha, de dagen worden langer, de zon laat zich meer zien, de vogels fluiten en die winterjassen hebben we niet meer nodig (yey). Om dit te vieren hebben wij opnieuw twee maanden aan massa’s sjieke vergaderingen voor de boeg. Verzamel daarom steeds al je maten en kom elke zaterdag af naar ons geliefde Saviaanse lokaal.

Wij hebben er alvast heel veel zin!

Stevige linker van de leiding

Rottn, Niels, Jona, Simon, Seppe en Arthurito

Zaterdag 4 maart: GEEN VERGADERING

Na alweer twee maanden gigantisch beire vergaderingen te voorzien, heeft de leiding besloten vandaag op vakantie te gaan en eens goewd te relaxen int zonnetje.

We hebben er namelijk heeeeel veel nood aan. Bij deze vele groetjes uit het verre Kroatië. Stevige linker en we zien jullie volgende week geirn opnieuw in de Koude Keuken.

PS: Inmiddels kunnen jullie je deze middag bezighouden door je vuur maak skills te verbeteren, een katapult te sjorren, je zakmes te slijpen en je ouders van een lekkere maaltijd te voorzien.

PPS: Zorg maar dat je tegen het kamp perfect kunt koken. De leiding verwacht op Kookavond een culinair hoogstandje !!

Zaterdag 11 maart: Schotse vergadering

Beste vrienden,

Vandaag nemen we het vliegtuig naar onze beste Schotste vrienden in Glasgow om daar deel te nemen aan de befaamde Highland Games. Hier zullen jullie strijden voor de titel van eersteklas paalwerper en fijnste kogelslinger van de Schotse hooglanden. Om uiterst voorbereid naar dit evenement te gaan, zijn jullie verplicht te komen in jullie schoonste kilt, gepaard met jullie beste doedelzak. Anders worden jullie niet toegelaten op het terrein. Zodat we tijdig het vliegtuig kunnen nemen, worden jullie verwacht om 14u aan de MacSaviaanse lokalen in de Koude Keuken. Ons vliegtuig landt vlakbij onze lokalen, waardoor jullie als echte Schotten huiswaarts kunnen keren om 17u.

Zaterdag 18 maart: Oude zakken vergadering

Bende oede zakken,

Spant junder britellen maar goed aan zet je klakke maar schoon recht en trek je broek zo hoog mogelijk op. Vandaag zullen we onze dag vullen als een oude pé van 80 jaar. Die dagen zien der gewoontelijk zo uit: Elke dag vroeg opstaan, in je sluffers kruipen en een ochtendwandelingsje gaan maken. De zondagskrant lezen met een pijp in de mond, booschappen gaan doen rond de middag en 's avonds stipt om 19u naar het nieuws kijken. Junder zullen gegarandeerd kunnen manillen tegen het einde van deze vergadering, want dit is de grondlegger om je bezig te houden op café met ne goeie kaffie dabei. Kom dus allen verkleed als een bende oede zakken en komt na uze lokalen geslufferd rond ten tweëen in de namiddag, en tegen te vuven mag je weer huiswaards slufferen want zie daje et avondnieuws mist. Dan zou je heel van streek zijn! Tot dan!

Gr Gerard, Bernard, Renée, Yvon, André en Freddie

Vrijdag 25 maart: 21 maart afterparty vergadering

Ja jongens, wat was het toch weer fenomenaal. Zonder overdrijven was het de beste dag van het jaar en iedereen was gelukkig. Bij deze een welgemeende dankjewel allemaal, ik heb er van genoten! Ik ben absoluut tevreden met alle cadeautjes die ik gekregen heb (behalve die ene zelfgebreide sjaal, die stonk) en ook de taart was njomnjom. Aangezien we nu allemaal triest zijn en weer een jaar moeten wachten op deze heugelijke dag geven we aan onze lokalen een afterparty. Zo kunnen we allemaal nog eens samenzitten, napraten en foto’s uitwisselen van de fenomenale dag. Kom allemaal af om 14u naar onze parochiezaal (ons lokaal) zodat ik jullie nog eens in persoon kan bedanken voor de cadeautjes en lieve wensen en keer rond 17u terug huiswaarts want ik heb de parochiezaal maar 3 uren kunnen huren.

Zaterdag 1 april: prank vergadering

Vandaag is het nog eens Valentijn vergadering… prank. De kat van rottn is gisteren gestorven… prankkkk. De mama van leider Seppe is commissaris bij de politie… nee dit is geen prank. Zoals je ziet, pranks uithalen kunnen wij als de beste, dat hebben we al meermaals laten zien. Vandaag brengen we dit prankgehalte naar een nog hoger level aan de hand van het ‘prankboek voor dummies’. Raar maar waar, we gaan deze vergadering de meest epische pranks ooit uithalen die nog lang in de geschiedenis vermeld zullen staan. Als voorbereiding wordt aan jullie gevraagd om op YouTube te kijken naar de pranklegende REMI GAILLARD. Jullie zullen zijn pranklevel moeten overstijgen om aan de top te komen wat niet gemakkelijk zal zijn. Onderschat het niet mijn jonge padawans. Daarnaast kijk je best ook naar ‘top 150 world’s most epic pranks caught on camera’. Jullie krijgen van 14u tot 17u de tijd om jullie pranks vast te leggen op beeld. We spreken af aan de lokalen. Tot dan prankers!

Zaterdag 8 april: Paasvergadering

Beste gepaszigden,

De tijd is weer aangebroken! Duizenden paaseieren hebben zichzelf verstopt in en rond de Koude Keuken, en nu is het jullie opdracht om deze heelhuids te detecteren, bestuderen en incasseren, waarna jullie ze veilig terug aan ons kunnen bezorgen. Aangezien de dag niet kan doorgaan zonder paashaas, wordt van jullie verwacht op elk een keun of beter gezegd een haas mee te doen naar de vergadering. Dit beestje zal jou representeren in de heugelijke gebeurtenissen die we vandaag zullen ervaren. Kortom, het wordt een echte fantastische paasvolle namiddag. Wees allen zo verkleed mogelijk als paasei of als paas konijn. ! U bent dus bij deze allen paselijk uitgenodigd om deel te komen nemen van 14u tot 17u aan het paasgebeuren.

Vrolijke gepaasde groeten!

De paasleiding

Zaterdag 15 april: Bouwvakkervergadering

Werken is altijd al ons ding geweest dus zijn we allemaal diep vanbinnen eigenlijk wel bouwvakkers. Bouwvakkers zijn gekend om hun stoffige werkkledij, een helm, hun boerenmanieren, bilspleten van tientallen centimeters en vooral heel veel koffiepauzes. Vandaag laten we die bouwvakker in ons helemaal naar boven komen. We gaan net als echte bouwvakkers met zen allen kijken hoe 1 iemand het werk doet en af en toe kan er eens gewisseld worden zodat het niet te lastig wordt eh kejet. Aangezien het werk begint om 13:30 en bouwvakkers altijd te laat zijn, beginnen we pas echt met werken om 14u aan de bouwvallige chalet (lees lokalen). Nadat we in 3 uren de lokalen volledig verbouwd hebben, kunnen jullie terug naar huis gaan om 17u om in je zetel te ploffen.

Tot dan mede-arbeiders!

Zaterdag 22 april - 23 april: Duodagen

Dag derdejaars (en anderen als ze dit echt heel graag willen lezen),

Dit weekend is het jullie weekend want de langverwachte Duodagen zijn eindelijk aangekomen. Even kort het concept van Duodagen: een heel weekend met alle derdejaars van de jongverkenners/jonggidsen van de 11 scoutsen van het Brugse Vrije (samen met hun leiders). Een weekend waar je je toekomstige JIN-jaar al eens kan ontmoeten, maar bovenal een weekend waar we toch nog maar eens kunnen tonen welke scouts de beste is in Brugge (Savio uiteraard!). De leiding spreekt uit ervaring als we zeggen dat dit unieke weekend echt de moeite waard is! Meer info volgt nog!! Aan de eerste- en tweedejaars: zie dit als een weekendje waarin jullie kunnen huilen omdat er geen vergadering is voor jullie; kunnen bezinnen om één te kunnen worden met je innerlijke shakra; een eigen vergadering kunnen voorbereiden voor jezelf of al verlangen naar jullie Duodagen over 1 of 2 jaar. Alleszins, de leiding gaat mee op Duodagen dus geen vergadering voor de eerste- en tweedejaars. Aan de derdejaars: beter komen jullie mee, want dit weekend wil je niet missen!

Zaterdag 29 april: Commabox

Beste JVK’ers,

Het langverwacht legendarische weekend is terug van weggeweest. Dit weekend is het jullie taak om te overleven in de wilde natuur, met enkel je kompas, zakmes en natuurlijke instincten te vriend. Iedereen die het Commabox weekend ooit heeft meegemaakt, spreekt nog steeds met lovende woorden over de gekke avonturen die ze op deze drie-daagse hebben meegemaakt. Binnen ettelijke jaren, als jullie oud en versleten zijn, zullen jullie terugblikken op de beste drie dagen van je leven. Met andere woorden, beste vrienden, is dit een weekend dat je niet kan missen. De leiding kijkt er alvast heel hard naar uit.

Meer info volgt via brief!