Beste savianen, ouders en Savio-sympathisanten,

De zomerkampen zijn zeer vlot verlopen en wij hopen dat jullie er allemaal met volle teugen van hebben kunnen genieten, ondanks alle coronamaatregelen. De leidersploeg kijkt alvast met veel voldoening terug naar de kampen en wil alle gasten bedanken voor hun inzet en enthousiasme!

Zoals jullie wellicht wel weten is het Coronavirus echter nog niet verdwenen en dit zal met alle waarschijnlijkheid ook wel een aantal gevolgen hebben voor het volgend scoutsjaar. Wij hebben geen glazen bol en kunnen de maatregelen voor de komende maanden dan ook moeilijk inschatten. Voorlopig gaan we er vanuit dat de activiteiten wel gewoon doorgaan op zaterdag zoals jullie het gewoon zijn, weliswaar aangepast aan de nationale en lokale richtlijnen. De eerste geplande activiteit is de vriendjesdag op zaterdag 12 september. Meer info hierover volgt.

De week erop volgt dan normaal gezien de traditionele overgang op zaterdag 19 september. Hoe het er nu naar uitziet gaan we er vanuit dat de BBQ en de feestelijkheden helaas niet zullen kunnen doorgaan zoals de voorgaande jaren, maar de overgangsactiviteiten voor de leden (elk in zijn bubbel) hopelijk wel. Momenteel zijn we met de groepsleiding druk bezig om alternatieven te zoeken voor die dag. Ook hiervan houden we jullie nog op de hoogte van zodra we duidelijke richtlijnen van de jeugddienst ontvangen.

Daarnaast zullen jullie binnen enkele dagen kunnen kennis maken met de nieuwe leidersploegen voor volgend jaar. De nieuwe lichting ziet er alvast veelbelovend uit en ze kunnen niet wachten om jullie zonen wederom een spetterend jaar te bezorgen naar Saviaanse traditie.

Het zal jammer genoeg allemaal niet evident worden dit jaar, maar wij zien het absoluut zitten en zijn ons volop aan het voorbereiden. Aarzel zeker niet om ons te contacteren via groeps@savio.be of via onderstaande gsm-nummers.

Jannes Lambrecht: 0495818476
Stijn De Leersnyder: 0498414180
Mathias de Backer: 0498119807
Jules Orlent: 0476709616

Wij danken jullie alvast voor jullie geduld, steun en moed in deze vreemde tijden. Zorg goed voor jezelf en elkaar, wees voorzichtig en kijk samen met ons uit naar een nieuw scoutsjaar en een (hopelijk) coronavrije wereld!

Stevige linker met de elleboog op 1.5 meter afstand,

Jannes Lambrecht, Mathias de Backer, Stijn De Leersnyder en Jules Orlent