Saviaantje - Welpen

Beste welpen,
Een nieuw decennium en een nieuw jaar betekent ook weer een nieuw Saviaantje dat vol zit met allemaal spetterende vergaderingen! Na dit Saviaantje zullen we zien wie de stoerste, meest winter-liefhebbende, charmantste welp is. Hiervoor raden we aan om altijd in mooi uniform of verkleed te komen.

Wij wensen u met de voltallige welpenleiding natuurlijk ook een mooi nieuw jaar waarin er allemaal spetterende avonturen kunnen gebeuren!

Zaterdag 4 januari: Porselein-service vergadering


‌Tijdens deze vergadering gaat het niet over hoe goed je een viking kan zijn, of hoe goed je kan pokeren, maar wel hoe je een voorbeeldige pollepel kan zijn. Wist je dat de keunink op een specioale helegenhid met maar liefst 7 verschillnde fourchettes kud eetn. Daarom dat wij zullen aanleren hoe dit moet en in welke volgorde, maar let op! enkel Algemeen Nederlands is toegelaten op deze vergadering. We verwachten jullie van 14u tot 17u aan de lokalen, waarna jullie met voorbeeldige tafelmanieren mogen terugkeren.

Zaterdag 11 januari: Lidwoorden vergadering


“Het lidwoord of artikel is in de taalkundige benoeming een functiewoord dat rechtstreeks wordt verbonden met een ander woord.” -Wikipedia
De, het, een… We kunnen niet zonder. Lidwoorden zijn zo belangrijk voor de Nederlandse taal dat we ons amper kunnen voorstellen wat we zonder zouden doen.
Aangezien deze woordjes zo onmisbaar zijn voor ons, maar toch niet veel belangstelling genieten, heeft de leiding beslist om een vergadering op te dragen aan de welbekende lidwoorden.
Leer ze dus nog eens goed vanbuiten en kom van 14u tot 17u naar het lokaal.

Zaterdag 18 januari: Stoere vergadering


Met dat we vernomen hebben dat er nog een paar minder stoere jongens tussen de stoerdere stoere jongens zitten. Hebben we als stoere leiding bepaald dat we een stoere vergadering gaan organiseren. Kom dus allemaal zo stoer mogelijk gekleed af met tattoos, leren jassen en motorclubs (tennisclubs ten strengste/stoerste afgeraden). We zullen bepaalde stoere estafettes en zware opdrachten uitvoeren om de ladies van de stoere Savianen te onderscheiden. Wees niet gevreesd, leider Timon zal voortonen hoe het moet. Jullie worden allen om 14u verwacht aan het lokaal en om 17u kunnen jullie terug naar huis keren.
xx tot dan stoerboys.

Zaterdag 25 januari: Politievergadering

We zullen jullie vandaag eens leren hoe je bij de S.W.A.T. geraakt en zo de slechte criminelen aan de overkant (Sint-Hubertus) in het gevang kan steken. Omdat jullie momenteel ook nog kleine crimineeltjes zijn, zullen we jullie eerst nog eens goed moeten trainen vooraleer jullie zelf anderen kunnen oppakken. Kom dus allemaal in volledig Politie-uniform met een paar boeien en jullie politiepaard naar de scoutslokalen om 14u. Om dan om 17u weder te keren naar huis als een echte politie-agent.

Zaterdag 1 februari: Olympische Winterspelen

Deze dag zou wel eens de belangrijkste van het jaar kunnen zijn, want vandaag wordt er aangetoond wie er het best met de sneeuw kan omgaan. Er wordt gestreden om allerlei verschillende wintersporten, waaronder skiën, schaatsen, sneeuwmannen bouwen en ook wie het best kan schansspringen. Tegen het einde van de verandering zullen enkel de beste huiswaarts keren met een medaille. Jullie worden allen verwacht van 14u tot 17u aan het Saviaanse lokaal.

Zaterdag 8 februari: Zwemmen

Vandaag zullen we de wildste wateren ‘bezwemmen’, de grootste golven trotseren en de diepste zeeën ‘beduiken’. Vergeet dus zeker en vast niet om jullie zwembroek en €7,50 mee te brengen vandaag. Jullie worden omstreeks 14u aan het S&R Olympia verwacht om van daaruit te vertrekken naar de Atlantische Oceaan. Om 17u kunnen je ouders jullie doorweekt en wel komen ophalen.

Zaterdag 15 februari: Valentijnvergadering

Trek jullie allermooiste pak aan, spuit wat parfum en leg je haar maar eens in de gel. We willen dat jullie er vandaag zeer beeldig uitzien. Vandaag wordt er eens niet gedacht aan Fortnite, maar zullen we jullie de beste tips & tricks leren om het mooiste meisje te versieren. Wie goed heeft opgelet kan misschien de volgende schooldag wel een meisje versieren. We verwachten jullie om 14u in jullie opperbeste humeur aan het Saviaanse lokaal. Om 17u kunnen jullie weer naar huis keren.

Zaterdag 22 februari: Duurzame Kookvergadering

Vandaag is het kookvergadering, niet enkel omdat je als man achter het fornuis 20 vrouwen moet kunnen bedienen, maar omdat wij het als hoogbovendeanderescoutsenliggende scouts wel eens kunnen permitteren om te dineren met de leiding. Natuurlijk met een vers gestampte wijn die we mee hadden van op onze grote avonturen in Alaska, maar dat ter zijde. We zullen vandaag carpaccio snijden met onze vingers en duclerésaus kloppen met onze grondboor, want vandaag is het kookvergadering. Dus breng maar allemaal jullie kokstenue en je dikke nek mee, want de mis-en-place begint om 17u aan het Savio lokaal en tegen 19u moet alles al opgeruimd zijn!
Veel succes,

de sterrenchefs savio.

Grt de leukste leiding van de hele wereld. Neem ook allemaal €2 mee zodat we de beste ingrediënten kunnen kopen!!!

Zaterdag 29 februari visvergadering

Je ziet het wel al voor je, die mannen met hun iconisch vissershoedje, die door weer en wind gezellig met hun hengel aan het water staan te bengelen. Echte venten met andere woorden, en om te tonen dat jullie welpen zeker evenwaardig zijn zullen wij jullie vandaag omtoveren tot echte vissers. Haal dus jullie hengels maar al boven en zoek alvast enkele wormen in de tuin om als aas te gebruiken en misschien zal jouw nest wel de grootste vis aan de haak kunnen slaan!!! Jullie worden van 14u tot 17u verwacht aan onze Saviaanse visserloge.

Wist je dat?
– Timon als kok werkt en hij dus zal tonen hoe we de beste gerechten kunnen maken?
– Wij met de welpenleiding zullen meedoen aan de Olympische Winterspelen in 2020?
– Tristan al de Russische lidwoorden kent?
– Wij als de welpenleiding niet zeker zijn of Maxim wel kan zwemmen en we dit dus zullen ondervinden wanneer we gaan zwemmen?
– Arthur als de beste kan vissen? Hij heeft ooit eens een blauwe vinvis gevangen!

Belangrijk: Het welpenkamp valt tussen 19/07/2020 en 26/07/2020
© Scouts Savio 2019