Saviaantje - Welpen

Yooow Welpen!
Hier is hij dan! Het allereerste saviaantje van het nieuwe jaar. Elke zaterdag verplaatsen we ons naar een andere tijd waar stoere welpen nodig zijn en waar we ons keihard kunnen amuseren. Lees zeker al eens waar we elke week naartoe gaan zodat je je kan verkleden. Als je niet echt verkleedkleren hebt, dan is je scoutshemd met das ook een perfect tijdreispak.

Zaterdag 12 september: Vriendjesdag


Hebben jullie nog vriendjes van op school, vanuit jullie sportvereniging of een andere hobby, die nog niet van de scouts geproefd hebben? Neem ze vandaag mee naar onze chalet! Hier kunnen jullie samen ravotten, jullie rot amuseren en leren we elkaar spelenderwijs wat beter kennen. Dit gebeurt allemaal van 14u tot 17u. In onze scouts is er plaats voor iedereen. Is het een echte stoere bink of eerder een handige Harry, iedereen is welkom. We zullen een specialletje voorzien om deze eerste scoutsdag in stijl te beleven! Lieve ouders, aarzel ook zeker niet om ons voor en/of na de vergadering aan te spreken. Welpen, wij verwachten jullie in grote getale!
Aan de ouders: gelieve bij het afzetten/ophalen van uw geliefkoosde zoon een mondmasker te dragen. Verdere richtlijnen kunnen nog volgen.

Zaterdag 19 september: Overgang


Beste ouders en welpen
In normale omstandigheden zouden we jullie op deze dag van harte uitnodigen om het nieuwe scoutsjaar officieel te openen met een hapje en een drankje. Helaas zien we ons door de huidige toestand verplicht om het deze keer iets anders aan te pakken…
Dit jaar zijn namelijk enkel de welpen welkom om samen met de leiding in hun bubbel te spelen, te bbq’en en te feesten! Belangrijk : Voor de nieuwe leden en tweede jaar kapoenen, breng een reserve T-shirt en broek mee aangezien het misschien wel wat vuil kan worden tijdens de traditionele overgangsactiviteiten . Concreet verwelkomen we de welpen graag van 14u tot 17u (zonder bbq) of tot 19u (met bbq) aan ons scoutslokaal.
Als uw zoon blijft eten, vragen we voor de barbecue om in te schrijven door 5 euro per welp te storten op BE71 7360 5161 4269. Graag de naam en groep van uw kind vermelden (vb: Welpen, Mattijs Tant)
Aan de ouders: gelieve bij het afzetten/ophalen van uw geliefkoosde zoon een mondmasker te dragen. Verdere richtlijnen kunnen nog volgen.

Zaterdag 26 september: Cowboy & Indianen vergadering


We keren terug naar de tijd van de cowboys en de indianen. De sheriff van El Paso, het meest gevaarlijke dorp in het wilde westen, zit met grote problemen. Een aantal dagen geleden zijn enkele zeer gevaarlijke schurken ontsnapt uit de gevangenis, een deel van het hekken is stuk waardoor alle koeien zijn ontsnapt uit de weide en tot slot is een deel van de graanvoorraad afgebrand net voor de start van de koude winter. De sheriff kan natuurlijk al deze problemen niet zelf oplossen. Daarom heeft hij de hulp nodig van onze welpentak. Kom dus verkleed als cowboy naar ons lokaal om 14u, dan kunnen jullie terug huiswaarts keren tegen 17u. hopelijk zijn tegen dan alle problemen opgelost en hebben de schurken niet voor nog meer problemen gezorgd…

Zaterdag 3 oktober: Olympische Spelen

Jipse gasten,
Vandaag wordt de olympische vlam aangestoken in de koude keuken. Het ideale moment om je eens te meten met de maten. Warm jullie spieren maar op want tussen 14u en 17u worden jullie verwacht aan de lokalen voor de Saviaanse Olympische Spelen. Uiteraard in perfecte sportoutfit.

Zaterdag 10 oktober: Nestleider verkiezing

Goede leidersfiguren zijn van enorm belang om een nest te leiden. Vandaag zullen de derdejaars strijden om de titel van nestleider! Niet alleen een goede speech, maar ook doorzettingsvermogen en een beetje omkoperij (lees: belachelijk veel snoep) zullen de derdejaars naar de overwinning helpen! Kom allen om 14u naar onze chalet (derdejaars: speech en spekkeeeeuuun)! Om 17u zal de stemming voor de nestleiders gedaan zijn en mogen jullie terug naar huis gaan.

Vrijdag 16 oktober – zondag 18 oktober: WEEKEND!!!

Nu het scoutsjaar al enkele weken op gang is, kunnen we eindelijk samen op weekend! Concrete info volgt nog, maar houd dit weekend zeker vrij want het wordt onvergetelijk!

Zaterdag 24 oktober: Paravergadering

Gegroet, Welpen!
Vandaag keren we met onze teletijdmachine terug naar de 2de wereldoorlog. We hebben namelijk een bericht onderschept omtrent een zeer geheime missie. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen zijn we genoodzaakt om een topteam van paracommando’s op te leiden. Vandaag gaan we jullie kweken tot echte mannen! Kom stipt om 1400h naar ons trainingscentrum in de Koude Keuken in perfect legeruniform! Jullie kunnen huiswaarts keren om 1700h als de missie geslaagd is.
Groet, af!

Zaterdag 31 oktober: Halloween

Er hangen al een hele tijd geesten en soms zelfs heksen rond in Savio. Chill heeft al eens kettingen horen rammelen en Bagheera heeft zelfs al eens een rare schaduw gezien bij een knipperend licht. Deze avond gaan we deze monsters zoeken en verdrijven. We keren terug in de tijd naar toen deze geesten begonnen zijn met rondspoken. Maar wees niet bang, allemaal samen zijn we zeker sterk genoeg en de leiding heeft al veel ervaring met het nachtleven van de jungle. Kom verkleed in een enge halloweenfiguur naar ons Saviaans spookhuis van 19u-21u!

Ziezo, dit was het eerste pakket tijdreizen, in het volgend saviaantje lees je welke tijden we zullen verkennen de laatste maanden van 2020.

© Scouts Savio 2019