Saviaantje - Welpen

Hey welpen!!!
De tijd is aangebroken om het turbulente jaar 2020 af te sluiten. Hieronder vinden jullie de laatste zeven vergaderingen van het jaar. In normale omstandigheden is dit natuurlijk een periode vol feest en gezelligheid, en wij zullen deze verwachtingen uiteraard volledig waarmaken. We kijken ernaar uit om samen met jullie het jaar in stijl af te sluiten!
Ook willen we al even meedelen dat we een financiële actie in het verschiet hebben. Vanzelfsprekend kan deze niet in de vorm van een vergadering doorgaan. Binnenkort volgt een brief met meer informatie.

Vergaderingen 7/11: Romeinse vergadering 14h-17h


Dag welpen, ik ben Julius Caesar. Een aantal maanden geleden ben ik met mijn gladiatoren ten strijde getrokken richting Gallië. Helaas hebben Asterix en Obelix mijn troepen vertrappeld met hun drommelse toverdrank, daarom ben ik op zoek naar nieuwe manschappen. Jullie kunnen zich bewijzen in de arena in de koude keuken vanaf 14h en jullie mogen als echte gladiatoren terugmarcheren om 17h. Veni vidi vici!

14/11: Ecologische vergadering 14h-17h


Dag welpen!
Vandaag zullen we als scouts proberen om een steentje bij te dragen bij het redden van onze planeet. Kom dus zeker af om 14h aan onze chalet. Jullie kunnen dan weer huiswaarts keren om 17h met een goed gevoel en 10 000 karma punten, want tegen dan hebben we met z’n allen waarschijnlijk ook 10 000 bomen geplant!

21/11: Mad Scientist 18h-20h (Breng €2 cash mee.)


Vandaag wagen we ons, voor de verandering, aan een reis naar de toekomst in plaats van de gebruikelijke reizen naar het verleden. Het jaar 2148, een tijd met vliegende auto’s, Jetpacks en robots. Kortom, een periode dat uitermate geschikt is om de coolste experimenten te doen! We hebben het hier over experimenten waar de tests van Albert Einstein, Nikola Tesla en Isaac Newton niets tegenover zijn. We verwachten jullie allen, verkleed als gekke professor, aan ons laboratorium in de Koude Keuken. Ons lab is open tussen 18h-20h, de stoffen waarmee we gaan experimenteren zijn niet heel goedkoop, daarom vragen we aan elke professor om €2 cash mee te nemen!
Vustje onder een hoek van 180° en tot dan!
P.S. vergeet zeker niet om onderstaande formules alvast even door te nemen
Fz = m*g Ez = m*g*h
Ek = ½m*v2 2 = 2 – 2 + 2

28/11: Farao’s en mummies vergadering 14h-17h

Dag gasten, vandaag keren we meer dan wel 3000 jaar terug in de tijd naar het oude Egypte. Toetanchamon heeft jullie namelijk nodig om z’n schatten terug te vinden die gestolen geweest zijn door een bende plunderaars. Dit zal geen gemakkelijke opdracht worden! Pak dus maar jullie loep om op onderzoek uit te trekken. We hopen jullie te zien om 14h aan de lokalen om dan hopelijk huiswaarts te kunnen keren om 17h als we die dekselse plunderaars opgerold hebben.

5/12: Sinterklaasvergadering 16h-18h (Breng €2 cash mee)

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Het is weer die tijd van het jaar: de beste vriend van ieder kind, Sinterklaas, komt natuurlijk ook eens bij ons langs! Hopelijk zijn jullie dit jaar flink geweest, want wie braaf is krijgt lekkers en wie stout is de roe! Kom allemaal naar onze lokalen waar we de sint ontvangen van 16h tot 18h. Gelieve €2 cash mee te nemen zodat de leiding om wat wortels voor Slechtweervandaag kan gaan en versnaperingen voor de sint en piet kan voorzien. Toedels!

12/12: Ridders en prinsessen vergadering 14h-17h

Vandaag brengt onze teletijdmachine ons terug naar de middeleeuwen. De leiding kan deze namiddag wat hulp gebruiken van een aantal obevreesde ridders om de veldslag om de koude keuken te winnen. Trek dus allemaal jullie harnas aan, neem jullie goeiendag en zwaarden mee, en kom om 14h naar onze burcht in de koude keuken. Om 17h zal de veldslag wel ten einde zijn gelopen en kunnen jullie opnieuw huiswaarts keren.

19/12: Kerstfeestje 19h-21h (Breng een cadeautje van ± €5 mee)

Gegroet, Welpen!
Vandaag keren we met onze teletijdmachine terug naar de 2de wereldoorlog. We hebben namelijk een bericht onderschept omtrent een zeer geheime missie. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen zijn we genoodzaakt om een topteam van paracommando’s op te leiden. Vandaag gaan we jullie kweken tot echte mannen! Kom stipt om 1400h naar ons trainingscentrum in de Koude Keuken in perfect legeruniform! Jullie kunnen huiswaarts keren om 1700h als de missie geslaagd is.
Groet, af!

26/12: Geen vergadering

Als je gehoopt had vandaag de kalkoen en veel te veel kroketten er af te ravotten, dan moeten we je helaas teleurstellen. We geven vandaag geen scoutsvergadering en zien elkaar in 2021 pas terug! Amuseer je vandaag dus met kerstfilms kijken en van je cadeautjes te genieten of de puzzels op het einde van dit Saviaantje te kraken!! Zalig kerst en een gelukkig nieuwjaar!
Jullie kapoenen, de voltallige leidersgroep xxx.

Zo welpen, dit waren alle vergaderingen van 2020. Ons goeie voornemen is alvast om in 2021 ons even goed te amuseren met jullie en het meest episch vetcoole kamp ooit te beleven!
Tot volgend jaar ?
Jullie supercoole leiding
Bagheera, Baloe, Akela, Phao, King Louis, Nag, Chill en Rikki Tikki Tavi

© Scouts Savio 2019