Saviaantje - Verkenners

Beste VK’ers
Het laatste Saviaantje van het jaar… OOOOHH NEEEE!!! (weengeluiden op de achtergrond) hoor ik jullie al schruwelen. We weten het, echt zonde. Je moet het echter van de positieve kant bekijken. Het kamp komt steeds dichterbij en ik heb in de wandelgangen horen fluisteren dat het bere plezant gaat zijn. De laatste vergaderingen zullen wederom even legendarisch zijn als de vorige dus maak maar dat je niet in je broek plast van opwinding.

Zaterdag 1 mei: commie vergadering


Ieders favoriete hoogdag is weer aangebroken! Joepie yey, het is eindelijk dag van de arbeid. Vandaag zullen jullie voorbereid worden om geëngageerde jonge arbeiders te worden in de samenleving van de toekomst. Spandoeken maken, banden in de fik steken, beslag leggen op de productiemiddelen… niets van dit alles zal jullie nog vreemd zijn. Cruciale lectuur voor deze vergadering is ‘Das Kapital’, ‘Collected writings of chairman Mao’ en ‘the motorcycle diaries’. Denk maar niet dat je zal meekunnen met onze intellectuele discussies zonder de nodige voorkennis. Je bent welkom van 14u tot 17u aan de barakken van Savio.

Zaterdag 8 mei: infiltratie


Vanavond zullen de echte stoere Saviaanse binken gescheiden worden van de iets minder stoere Saviaanse doetjes. De infiltratie is al generaties lang de methode om zich als Saviaan te meten tegenover je mede VK’ers. De leiding stelt voor dat je als voorbereiding toch enkele dagen in het bos gaat wonen en je camouflage-skills bijschaaft, zeker aangezien de verhouding van leiding t.o.v. VK’ers niet echt in jullie voordeel speelt dit jaar. Sluip om 20u naar het lokaal om de anderen al eens te imponeren met je kunde. Tegen 22u ben je (hopelijk) aangekomen op de eindlocatie en mag je naar huis.

Zaterdag 15 mei: Barbecue + kampvoorstelling


Ieders meest maar tegelijkertijd ook minst geliefde vergadering van het jaar; de barbecue om het einde van het scoutsjaar te vieren. Neem zoveel mogelijk fret mee om duidelijk te maken aan al de andere verkenners dat je echt wel veel mannelijker bent dan hen. Als je ogen dan toch groter bleken dan je maag, zal de leiding met alle plezier wel je ribbetjes opeten. Op het einde
is het dan eindelijk tijd voor de moment-supreme. Waar gaan we op kamp? Zweden, Portugal, de Ardennen… alles is mogelijk. Je wordt verwacht om 19u aan het kampvuur te Savio. Het feestmaal is afgesloten om 21u30. Breng je eigen vlees mee en 3euro.

Zondag 16 mei: Dwars door Brugge

Na gisteren van een heerlijke barbecue genoten te hebben, is het vandaag tijd voor een laatste effort. Om een episch kamp te kunnen voorbereiden is er nood aan even epische hoeveelheden kluiten. Die kluiten groeien jammer genoeg niet aan de leiding hun rug. Gelukkig is er nog de belastingbetaler met wiens geld Brugge elk jaar hun loopwedstrijd organiseert. Vandaag word je om 7u10 verwacht aan het lokaal om samen af te zakken naar de verzamelplaats in Brugge. Na je beste beentje voorgezet te hebben op het evenement mag je om 15u huiswaarts keren. Vandaag is het echt cruciaal dat iedereen afkomt. Er hangt veel vanaf. We rekenen op jullie.
Dat was het weer voor dit Saviaantje. Klein maar fijn zegt men dan. Hopelijk kijken jullie er even hard naar uit als wij.
Stevige linker
De leiding

© Scouts Savio 2019