Saviaantje - Verkenners

Verkenners, bandieten en broekschieters,
Na enkele maanden up je lege doze te moeten zitten, mag je eindelijk weer je broek komen wegslijten in de scouts. Wat ons het komende jaar te wachten staat dankzij dat ene virus dat hier in de lucht hangt, is nog een raadsel, maar we zullen er toch het beste van proberen te maken. De leiding is alvast hyped voor het nieuwe jaar. Je weet wat ze zeggen: ‘als je corona lang genoeg negeert, bestaat het niet.’

Zaterdag 12 september: Vriendjesdag


Eindelijk, het scoutsjaar kan weer van start gaan! Verspreid het woord onder al je maten en sleur ze mee de 12de september om 14u naar onze lokalen. Zorg dat je strak in scouts uniform afkomt en met een goed humeur! Neem ook best allemaal een mondmasker mee voor de maatregelen te respecteren. Degene die de meeste maten meeneem zal er voor beloont worden. Om 17u mogen jullie terug huiswaarts keren.

Zaterdag 19 september Overgang


We hebben een moeilijke keuze moeten maken omtrent de overgang. Deze staat dit jaar volledig (en enkel en alleen) in teken van de gasten! Dit wil zeggen dat het traditionele concept van de Saviaanse overgang dit jaar een beetje anders zal zijn. Vanaf 14u zijn de kapoenen en welpen van harte welkom aan ons lokaal. De jongverkenners en verkenners worden verwacht om 15u aan het lokaal. Deze dag zullen we zoals gewoonlijk de overgangsactiviteiten van elke tak laten doorgaan en wordt er per bubbel een groots spel georganiseerd. Daarnaast zullen we zorgen dat de gasten de kampfilmpjes kunnen bekijken per bubbel. Ten slotte is er ook de mogelijkheid voor de gasten om een hapje te eten in de vorm van een BBQ (vrijblijvend). Hiervoor vragen we om jullie zonen op voorhand in te schrijven door 5 euro (kapoenen en welpen) of 10 euro (jongverkenners en verkenners) over te schrijven op het rekeningnummer BE71 7360 5161 4269 met vermelding van naam en tak in de mededeling. Dit is zeker niet verplicht en het einduur van de overgang hangt dan ook af van het al dan niet deelnemen aan de BBQ. De kapoenen en welpen eindigen deze dag normaal om 19u (17u indien zonder BBQ) en de jongverkenners en verkenners kunnen huiswaarts keren om 21u (19u indien zonder BBQ).
(Zie ook vorige mail met meer informatie)

Zaterdag 26 september: Gang-vergadering


The Bloods, The Crips,Yakuza gang… je kan het al raden. Vandaag is het gangvergadering. We maken de straten van Sint-Andries onveilig en zetten onze Savio gang weer op de kaart. Jullie worden om 14u verwacht aan onze Traphouse in de koude keuken om van daaruit op pad te gaan. Vergeet vooral jullie gangkledij niet, maar laat jullie wapens thuis (of verstop ze goed ). Om 17u mogen jullie dan weer beschikken.

Zaterdag 3 oktober: ‘Save the planet’ vergadering


Vandaag is de dag waarop we eindelijk de regering duidelijk maken waar het op staat! Het is genoeg! Wij zijn het beu! Zo kan het niet meer verder! Er moet verandering komen voor het te laat is! Is Nederlands echt een nuttig vak in het 6de middelbaar!?
Schrijf al jullie frustraties, zorgen en bedenkingen neer met biologische verf op een oud laken dat hierdoor een tweede leven krijgt en kom om 14u meemarcheren vanaf ons lokaal tot de Wetstraat. Als alles goed verloopt en al onze eisen dus ingewilligd worden, zullen we tegen 17u terug in Brugge geraken. Reken hier echter niet te veel op. We staan klaar om de regering omver te werpen waardoor de vergadering iets zou kunnen uitlopen. Moest dit alles niet mogelijk zijn door de huidige coronamaatregelen, gaan we wel zelf ons steentje bijdragen. Soep maken of iets dergelijks.

Zaterdag 10 oktober: Flandrienvergadering

Vandaag zullen we ontdekken wie een echte flandrien is. In Van Daele lezen we het volgende: een flandrien is een wielrenner die behalve door een grote fysieke kracht, gekenmerkt wordt door het vermogen om in ongunstige (weers)omstandigheden zijn strijdlust te behouden, en daardoor uitermate geschikt is voor het rijden van koersen. Dus smeer alvast jullie kuiten maar in, drink een rauw ei of drie en eet een goed stuk rood vlees want jullie zullen moeten kunnen klimmen, sprinten en fietsen zoals De kannibaal (= Eddy Merckx voor de simpele zielen). Misschien ontdekken we wel de nieuwe kannibaal of de nieuwe Remco Evenepoel die wel kan recht blijven op zijn fiets in de groep. We verwachten jullie dus om 14u met jullie stalen ros, piek fijn in orde aan ons lokaal om dan om 17u als echte flandrien terug naar huis te fietsen.

Zaterdag 17 oktober: Techniekenvergadering

Beste verkenners,
als oudste tak van Savio dragen jullie natuurlijk de verantwoordelijkheid om een voorbeeld te stellen voor alle andere Savianen. Naast altijd stipt aanwezig te zijn en altijd in perfecte kleding af te komen, moeten jullie natuurlijk ook alle technieken perfect onder de knie hebben. Het opzetten van een patrouilletent, het opspannen van een vuurshelter, en het graven van verschillende voedselputten, mag jullie allemaal al niet meer onbekend zijn. Vandaag krijgen jullie dan ook nog eens de kans om dit te bewijzen. Pakt jezelven e bolle sjortouw, en doet et geweun. Ma doet et dan toch!!!!! We verwachten jullie van 14u tot 17u aan onze authentieke chalet in de koude keuken. Hopelijk zetten jullie een zotte constructie neer.
Een stevige linker, De vk-leiding

Zaterdag 24 oktober: Oude zakken vergadering

Vandaag raden we jullie aan een dubbele (of misschien zelfs driedubbele) dosis pillen tegen de reuma of artrose te nemen. Zeg alvast aan de vrienden van de wandelclub dat je vandaag niet zal kunnen meegaan en vergeet Marie-José en Jean-Pierre niet te zeggen dat je vandaag niet op koffieklets zal komen. Vandaag leven we ons in als mensen van de derde leeftijd, vraag eens of je je oma’s kunstgebit mag gebruiken vanaf 14u om dan met opa’s rollator huiswaarts te keren omstreeks 17u. Jullie worden verwacht aan onze serviceflats in de koude keuken in je zondagse kleren. Tot dan!

Vrijdag 30 oktober – zondag 1 november

Weekendjeuuuh!!!!
Hoe zijn jullie overleving skills als je in een onbekend terrein gedropt wordt?
Jup, jullie staan aan het punt om het eerste weekend vant jaar mee te maken. Nog niet alle praktische informatie staat vast maar wat je wel al weet is dat je vrijdag tot zondag mag blokkeren in je agenda.
Meer info via brief/whatsapp

Zo is het eerste deel van dit fantastische scoutsjaar al afgelopen. Niet getreurd want het is nog belange niet gedaan. Hou jullie maar al klaar voor nog hevigere en coolere vergaderingen.
Hier al een kleine bezigheid zodat jullie je niet doodvervelen:
Raadsel
Degene die het maakt, die hoeft het niet. Degene die het draagt, houd het niet. Degene die het koopt, wil het niet. Die het heeft, die weet het niet. Wat is dat?

© Scouts Savio 2019