Saviaantje - Verkenners

Beste verkenners,
Vooraleer we aan ons nieuw Saviaantje beginnen willen we jullie toch eerst nog een gelukkig nieuwjaar wensen. Hopelijk hebben jullie veel nieuwe doelen gesteld. 1 van onze goede doelen is alvast om niet enkel het kamp maar ook de rest van de vergaderingen onvergetelijk te maken! Maar doordat we met de leiding momenteel in de examens zitten, zullen we beginnen met een paar avondvergaderingen om U tegen te zeggen.
Warme groetjes
Burggraeve, Bakker, Petit, Kasper, Wout en Simone

Zaterdag 4 januari: GEEN vergadering


Met dat onze eerste examens momenteel zeer dicht aan het komen zijn, zullen we er vandaag niet raken om leiding te geven. Letterlijk al onze leiding (buiten Simon) is momenteel aan het bezwijken tegen de gigantische stapels leerstof dat ze nog moeten verslinden. We zullen jullie echter wel enorm hard missen.

Zaterdag 11 januari: Kerstboomverbranding


De kerstboomverbrandingen komen voort uit de eeuwenoude traditie om het nieuwe jaar in te luiden met nieuwjaarsvuren. Al voor het ontstaan van het christendom was het gebruikelijk om vuren aan te steken en dan te doven, als een soort ritueel einde van het voorbije jaar. Vervolgens werden nieuwe vuren aangestoken om de komst van het ‘licht’ (ook letterlijk de langere dagen) en het nieuwe jaar te vieren. Het is bekend dat de Germanen tijdens het Joelfeest (het feest rond de zonnewende) zogeheten ‘Joelvuren’ maakten om de kwade krachten te verdrijven. Overigens maakten zij naast het vuur ook veel lawaai (‘joelen’), wat de basis vormde voor ons hedendaagse vuurwerk tijdens de nieuwjaarsnacht (Wikipedia, 28/11/2019).
Het is weer zover, tijd om al jullie kerstbomen samen op één grote fik te smijten! In de loop van de week van maandag 06/01 tot zaterdag 11/01 mogen jullie jullie kerstbomen aan de lokalen komen afzetten. Zaterdag 11/01 komen wij dan van 20:00u – 22:00u samen om al onze kerstbomen te verbranden en het nieuwe jaar 2020 te starten.

Zaterdag 18 januari: Incognitovergadering


Een kameleon verandert van kleur naargelang zijn omgeving als hij in gevaar is. De vacht van een zebra is zwart en wit gestreept. Als zebra’s worden aangevallen door een leeuw zorgen de zwart-wit patronen en de combinatie met het lange gras er voor dat de leeuw zich minder goed kan focussen op één bepaalde zebra. Militairen gebruiken een meerkleurig vlekkenpatroon op hun kledij om minder snel gezien te worden door de vijand. Mens en dier camoufleren zich al eeuwen lang. Elk doet dit op een andere manier. Ze hebben wel één gemeenschappelijke functie: niet gezien worden door de vijand of predator.

Jullie worden onherkenbaar en in volledige camouflage om 20:00u aan onze basis verwacht en mogen terug huiswaarts keren om 22:00u.

Zaterdag 25 januari: Pittendelvende vergadering


Trek vandaag maar allemaal jullie veiligheidsschoenen, werkbroek en bouwvakkershemd aan. Vandaag gaan we als teambuilding een pitje gaan delven en wat moneyzz gaan verdienen om ons buitenlands kamp naar Cuba te financieren. Uitstekend vakwerk is verplicht anders kunnen we die paintball op tanks, jetski’s en pony’s wel vergeten. Meer info over beginuur volgt nog (zal waarschijnlijk 10 of 14u zijn, afhankelijk van de hoeveelheid werk).

Zaterdag 1 februari: Schotse vergadering

Een echte klassieker: zoals gewente gaan we jullie rostheid testen met enkele highlandgames. Kom tussen 14-17u in jullie kilt naar de chalet waar we samen een balksken smijten, doedelzaksken spelen en het monster van loch nessken vangen!

Zaterdag 8 februari: Toverplaneetvergadering

Joepie! Yay! De Toverplaneet! Waar is de tijd dat we met z’n allen menig middag gingen kampen bouwen en spelen in deze fantastische binnenspeeltuin? De leiding was hier zo nostalgisch naar, dat we het gewoonweg nog eens moesten bezoeken. En wat is er beter dan hier een activiteit samen met jullie van te maken? Om onze jeugd volledig te herbeleven, spreken we om 10u af aan de Toverplaneet. Om 17u kunnen we moe maar voldaan weer huiswaarts keren. Tot dan, rakkers!

Zaterdag 15 februari: Valentijnvergadering

Nooit zal ik vergeten
De dag dat ik jou zag
Ik heb mijn hart verloren
Aan jouw ogen en je lach
Het moment dat ik je aankeek
Stond de wereld even stil
Mijn leven met jou delen
Is alles wat ik wil.

Gisteren was het Valentijn, de dag der geliefden. Ook wij trotse, stoere, Savianen kunnen deze dag niet zomaar voorbij laten gaan! Ter ere van Sint-Valentinus zullen we om 14u aan de Smedenpoort afspreken. Om de spanning er in te houden, zullen we nog niet te veel details vrijgeven. Wat we wel kunnen meegeven als tip: een romantisch gedicht is de weg naar een vrouw haar hart. Zorg dus dat jullie allemaal een origineel gedicht voorbereid hebben. Geen copy-paste van het internet, want de leiding doet dit ook niet. Om 17u zal jullie stoere jongenshartje wat meer gesmolten zijn en kunnen we allen weer huiswaarts keren, met of zonder verovering.

Zaterdag 22 februari: Wafelenbak

De oplettende verkenner heeft hoogstwaarschijnlijk wel al in de wandelgangen opgevangen dat ons een spetterend zomerkamp te wachten staat op de parelwitte stranden van Cuba. Echter kost dit een serieuze zak duiten. Een nieuwe financiële actie is dus zeker aan de orde : De grote Saviaanse wafelenbak! Vandaag zullen we 36dust wafels bakken, verkopen en fretten! Het geheime recept wordt weer van onder het stof gehaald om al de hongerige ouders, vrienden, buren, liefjes en sympathisanten te spijzen. HEEL BELANGRIJK! Kom allemaal om 10u naar de lokalen, de wafelenbak begint om 15u30 maar er moet heel wat worden voorbereid! Spread the word! Meer info volgt snel.

Zaterdag 29 februari: Infiltratie

“I think the deeper we go, the less likelihood we’ll have of being recognised as something unwanted.” Zoals deze quote goed samenvat, het is weer tijd voor een intense infiltratie! Kom als een gecamoufleerde sjorbalk naar uwe lokalen om 20u, de verkenners die de eindmeet halen, mogen om 22u beschikken. De leiding kijkt er alvast naar uit! Challas!

Nu zijn jullie weer helemaal up-to-date met de komende vergaderingen. Reken er maar op dat de komende weken weer gevuld zullen zijn met spanning en sensatie, hartstocht en verdriet, angst en opwinding, woede en frustratie, blijdschap en gelach, Bakker en petit (ooooohh… nèèèèenn…), welwillendheid en inventiviteit, bekommerdheid en muzikaliteit, wraakzucht en romantiek, vriendschap en liefde, bicky’s en icetea, twintigtallen keren pompen en stevige linkers.
Kort samengevat zal het dus wel weer kweeniehoemassasnice worden dus vergeet niet af te komen naar alle vergaderingen want anders hebben wij geen reden om niet productief te zijn op zaterdag.
Stevige linker
Simon
Simon ‘terug van weggeweest’
Bakker
Kasper
Petit
Wout ‘weg van teruggeweest’

Inspirerende quotes: “well done is better than well said” – Benjamin Franklin
“Live as you were to die tomorrow, learn like you would live forever”- Gandhi
“I am the most well-known homosexual in the world” – Elton John
“Have no fear of perfection, you’ll never reach it” – Salvador Dali

© Scouts Savio 2019