Saviaantje - Verkenners

Beste verkenners,
Het is alweer tijd voor het laatste saviaantje van het scoutsjaar. “OOeeeeehhnnn nèèèèèeennn! Bere kut!! “ is wat ongetwijfeld door jullie hoofd raast momenteel. Kop op! Niet getreurd, want de komende vergaderingen zullen zoals altijd nog 10 maal vetter zijn dan de vorige die toch ook al betrekkelijk vet waren.

6 maart: Into The Woods


Wees maar klaar voor een nachtje om nooit te vergeten en ongelooflijk veel poen te scheppen! Misschien doet je crush met haar zatte botten wel een kerel binnen terwijl je gevangen achter de bar staat. Who knows, who cares. Zolang ze maar betalen, blijft een echte Saviaan tevreden. Waar al deze zever eigenlijk op neer komt, is dat het zeer belangrijk is dat het een geslaagde avond wordt. Vorige keer dat we het checkten betaalt een buitenlandskamp namelijk zichzelf niet. Kom zo snel mogelijk na school af naar het lokaal. Je mag de zaterdag wederkeren wanneer de opkuis klaar is. Wat neem je mee: matje, slaapzak, tandenborstel, tandpasta, kussen en je pyjama.

14 maart: Spaghetti avond


Naar jarenlange traditie gaan we ook dit jaar ons vol fretten met de kwaliteitsvolle spaghetti gemaakt door de jonge dames van Kerlinga. Een avond vol boeiende gespreken, nieuwe vrienden en niet-door-de-leiding-aangemoedigde voedselgevechten staat op jullie te wachten. Bovenal is dit het moment om terug aan te pappen met een van de gidsen die je hebt kunnen leren kennen op de valentijnvergadering. Voor dit eetfestijn betaal je slechts 10 euro, mee te nemen naar Kerlinga waar we om 19u afspreken. Om 21u laten we jullie vrij met zeer in de maag door te veel spaghetti.

21 maart: Pitn toesmijtende vergadering


Pitn toesmijten: een edel ambacht waarin Savio zich al jaren verdiept, enkel onderbroken door luttele jaren van pitn delven toen Savio zich in z’n puberale technofase bevond. Het saviaantje verplicht ons nogal om dit mooier te gaan afschilderen dan het eigenlijk is. Geen ‘het gaat weer massas bère worden’ deze keer! Pitn toesmijten is harde labeur! Wie er niet z’n volledige hart en ziel in legt, gaat eraan ten onder! Bereid jullie dus zeer goed voor want het is weer om geld te doen. We spreken af aan de Maria van Bourgondiëlaan 13 om 10u. Om 17u mag je terug vertrekken. Het zal hoogstwaarschijnlijk direct naar je bedje zijn.

28 maart: cage vergadering


Met dat we er waarschijnlijk wel vanuit mogen gaan dat jullie geen flauw benul hebben wat cagen nu eigenlijk is, zal het hier voor eens en altijd duidelijk gedefinieerd worden. Cagen is een daad waarbij een aantal personen verschillende zaken uitvoeren met een zeer wel bepaald object. Wanneer deze zaken zijn uitgevoerd worden er een aantal punten uitgedeeld aan diegenen die de handelingen tot een succesvol einde hebben gebracht. Nu zie je wel dat het eigenlijk allemaal niet zo ingewikkeld is als het lijkt. Vergeet zeker niet om in perfect cage-uniform te komen en al je materiaal mee te nemen. We beginnen aan het cagen om 14u aan ons lokaal. Tegen 17u zullen we er wel mee klaar zijn.

4 april: geen vergadering

De leiding gaat op teambuilding, waardoor er jammer genoeg deze week geen vergadering gegeven wordt. In onzen tijd kwam er dan initiatief van de 3de jaars om zelf iets in elkaar te steken. Dat mag ook eens he! Maar nee, dat mag niet meer verwacht worden van de jeugd van tegenwoordig. Alleen maar zagen en klagen maar als puntje bij paaltje komt, doen ze niets. Gelukkig hebben jullie toch nog deze laatste kans om ons te bewijzen dat we het mis hebben. Stel ons niet teleur.

11 april: epic-mealtime vergadering

We gon ton massas vuuligheid fretn met kwetnioeveel bacon! Tzal zijn: eiers met bacon, frietn met bacon, burgers met bacon, tomatn met bacon. Neem vlug nog een extra pilletje tegen de hoge cholesterol en als je last hebt van hart- en vaatziektes zou je beter thuisblijven. Vandaag gaan we koken naar Saviaanse standaarden: lekker, veel en met grote kans op dichtslibbende aders. Plan vooral geen restaurantbezoekje de week na deze vergadering want je gaat je zetel toch niet meer uit geraken. De keuken van het lokaal staat voor jullie open van 14u tot 17u. Voor al deze vetzakkerij betaal je slechts 5 euro

18 april: weekend

Het speculeren kan alweer beginnen. Naar waar gaan we? Wat gaan we doen? Gaat Petit mee? Gaat het weer nog geestiger worden dan vorig weekend? Je zal toch nog wat langer moeten broeden op deze vragen. Meer info volgt later.

25 april: financiële actie

Misschien hebben jullie er al iets over horen fluisteren in de wandelgangen, maar we gaan deze zomer op buitenlandskamp. Het enige probleem hiermee is dat dit ongelooflijk duur blijkt te zijn. Het feit dat de leiding per se op kamp wil gaan naar Cuba, helpt het kostenplaatje natuurlijk ook niet.

Vandaag is het de bedoeling dat jullie uit eigen beweging een financiële actie op poten zetten. Jullie kunnen uiteraard bij ons terecht voor eventuele vragen. Veel succes!

2 mei: snobvergadering

Vandaag gaan we de echte Bruggeboys van het plebs onderscheiden. Het kaf van het koren zoals men zegt. Het maakt niet uit of je nu dik of dun, groot of klein, slim of dom bent. Zolang je heel veel doekoe hebt, is de rest slechts bijzaak. Met geld kan je namelijk overal geraken in het leven ongeacht je capaciteiten. Het is essentieel dat alle afleveringen van The sky is the limit gezien zijn zodanig dat jullie voldoende leren stoefen. Laat je om 14u afzetten aan het riante Saviaanse landhuis. Je kan je chauffeur je om 17u terug laten ophalen. Neem zeker een fiets mee in de koffer. Dresscode: wit hemd, cardigan, mocassins, zonnebril…

16 mei: BBQ + kampvoorstelling

Het is weer om het geld te doen vandaag. Positief puntje, het is de laatste keer. We beloven het. Waarschijnlijk. Misschien. Hopelijk kunnen we rekenen op het enthousiasme en de inzet van jullie allemaal. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Allemaal leuk en wel, maar vooral: hoe meer zielen, hoe meer kluiten. Meer info volgt later.

10 mei: Dwars door Brugge

Vandaag is de dag. De laatste vergadering van het scoutsjaar. Een dag waar we allemaal voor gevreesd hebben. Geen vergaderingen meer tot in september. Geen Bakker meer die je zaterdag opfleurt. Geen occasionele 20 keer pompen meer. Aan de andere kant is het ook een dag waar we allemaal naar uitgekeken hebben. Massa’s lekkere BBQ gaat dat weer zijn. Het kamp komt steeds iets dichterbij. Het belangrijkste van allemaal: naar waar gaan we op kamp? Vandaag is de dag. De dag waarop het eindelijk bekend gemaakt zal worden. Een heel jaar hebben we hierop gewacht.
347 dagen, 49 weken, 54852 minuten of 597516 seconden. Beter gekend als toch een pittig lange tijd, maar vandaag is het moment eindelijk daar. Het eten wordt geserveerd vanachter onze kookvuren van 18u30 tot 20u30. Breng 3euro mee en je eigen stuk vlees.
Na de BBQ volgt de kampvoorstelling die doorgaat van 20u30 tot 21u.

Het is nu ondertussen wel duidelijk dat we deze laatste periode van het scoutsjaar in stijl zullen afwerken. Veel keicoole vergaderingen, afgewisseld met het verdienen van de nodige kluiten. Nu denken jullie waarschijnlijk dat niets nog mooier kan zijn dan wat jullie de komende zaterdagen zullen beleven. Daar gaan jullie nog eens van opkijken. Het kamp zal onvergetelijk worden. Jaren erna zal er nog teruggedacht worden aan het epische kamp van 2020. De 3de jaars jongverkenners zullen blèten in hun bed, zich snikkend aan het afvragen waarom ze niet iets vroeger verwekt hadden kunnen worden. Om al dit te kunnen realiseren, vragen we jullie volste inzet deze laatste weken.
Stevige linker
Simon, Simon, Bakker, Kasper, Petit en Wout

Speelhoekje
Raadsel:
Een schip ligt aan de pier. Vanaf de reling hangt een touwladder naar beneden. De onderste tree van de touwladder raakt het water. De touwladder is 30 cm breed, 270 cm lang en elke tree is 1 cm dik zit 34 cm van een andere tree vandaan. Als het vloed wordt, stijgt het water met 15 cm per uur. Hoe lang duurt het voordat het water de bovenste tree van de ladder raakt?

Mop:
WAITER: HOW DO YOU LIKE YOUR STEAK, SIR?
SIR: LIKE WINNING AN ARGUMENT WITH MY WIFE.
WAITER: RARE IT IS.

© Scouts Savio 2019