Saviaantje - Verkenners

Beste verkenners,
het tweede deel van het scoutsjaar staat voor de deur, daarom dan ook dit tweede Saviaantje. Zoals jullie wel weten via het nieuws mag jeugdwerk voor +12 jarigen niet langer doorgaan om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Desondanks willen wij met de VK-tak toch een alternatieve corona-proofe activiteit aan jullie voorzien om jullie zaterdag toch wat scoutesker te maken. Kortom betekent dit dat (minstens) de eerste 3 vergaderingen van dit saviaantje online zullen doorgaan. Zoals reeds gecommuniceerd zal dit gebeuren via onze discord server. Wij weten ook maar al te goed dat elke week een online quiz, het enthousiasme voor de scouts niet doet groeien. Daarom beslissen we om de zaterdag gewoon samen te komen op de discord server en allerlei spellen samen te spelen. Wij zullen als leiding de inkleding van de activiteit voorzien, maar wat we precies spelen/doen mogen jullie mee beslissen. Verder mag/kan de discord server ook doorheen de week gebruikt worden om te socializen met elkaar (zoals enkelen onder jullie reeds hebben gedaan). Om de discord server te bereiken hebben we reeds een link gedeeld met jullie via messenger. Je hoeft enkel een gratis account aan te maken. Discord kan zowel op de computer als op de smartphone gebruikt worden.
We hopen met de verkennerleiding natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer echte vergaderingen kunnen geven. Hopelijk “zien” we jullie allemaal aanstaande zaterdag op de discord server. Haal maar alvast jullie beste game-skills en artistieke talenten boven want het belooft een amuzante LAN-party te worden.
(Voorlopig worden wegens corona alle vergaderingen van de verkenners geschrapt!!! nvdr.)

Zaterdag 21 november: onzekere vergadering


Deze zaterdag (waarschijnlijk) is het eindelijk tijd voor de welgekende onzekere vergadering. Je zal echt niet geloven wat er deze vergadering allemaal op je af zal komen (of niet). We gaan heel veel ravotten en buitenspelletjes spelen (of juist heel de tijd binnen zitten?). Misschien gaan we wel op verplaatsing om nieuwe oorden te gaan verkennen, hoewel dit natuurlijk zeer onwaarschijnlijk is. Kom toch alvast met de fiets aangezien we de optie openhouden om die al dan niet te gebruiken. Verder zou het een goed idee kunnen zijn om je te verkleden als je favoriete superheld maar voor hetzelfde geld zal dit helemaal niet nodig zijn en dan sla je wel een gek figuur. Maar ja, doe het maar toch he. Je neemt beter het zekere voor het onzekere. Met die gedachte kan je zaterdag naar onze chalet komen van 14u-17u en dan zie je wel of er daar iemand is.

Zaterdag 28 november: incognitovergadering


De meesten onder ons zullen vooral Incognito van de webbrowser kennen maar deze vergadering gaat vooral over deze definitie: Incognito houdt in dat men onherkenbaar is. Dus willen we jullie vragen om zo onherkenbaar mogelijk naar het lokaal af te zakken! Wat we precies gaan doen blijft voorlopig voor jullie een raadsel, maar dat het cool zal zijn spreekt uiteraard voor zich! Laat jullie creatieve geest dus maar eens de vrije loop en kom volledig incognito om 14u naar het lokaal. Om 17u mogen jullie terug naar huis gaan en hopen we dat jullie mama jullie nog zal herkennen.
Tot dan.

Zaterdag 5 december: beroepenvergadering


Miserie, miserie, miserie ist enige dat da stom corona geval me zich meebrengt. Eerst wordt iedereen ziek, dan ist lockdown, en de gewone werkmens verliest z’n job. Daarom dat we nu zeker uit onzen zetel moeten komen en onze jobs terugwinnen, want tis genoeg geweest! Kom allen verkleed als een persoon van je droombaan naar interimkantoor savio om 14u zodat jullie weer te werk gesteld kunnen vertrekken naar huis om 17u.Tot dan. Voor hetzelfde geld zal het natuurlijk Sinterklaasvergadering zijn en dan sta je daar wel mooi te blinken in je werkkostuumpje. Dat hangt er jammer genoeg vanaf of de goedheiligman zelf niet ten onder is gegaan door de coronamaatregelen.

Zaterdag 12 december: blokvergadering


Leren, blokken, studeren, werken voor school, noem maar op. Zo aanlokkelijk klinkt het eerlijk gezegd niet. Maar vandaag proberen we het toch wat leuker te maken door samen aan de slag te gaan! Jullie worden om 14u verwacht in de bib van de Universiteit Savio om dan omstreeks 17u terug huiswaarts te keren. Vergeet vandaag jullie studiemateriaal en concentratievermogen zeker niet mee te brengen!

Zaterdag 19 december: kerstfeestje

Grabbel al je spaargeld maar bijeen want het is weer tijd voor het kerstfeestje. Vanavond volgt er een epische strijd om wie het eerst een pakje zal mogen kiezen. Maar misschien nog belangrijker: wie krijgt er het fantastische leidersgeschenk? Dit jaar heeft de leiding harder dan ooit gewerkt op hun vakantiejob zodanig dat ze al die extra kluiten kunnen investeren in een megacool cadeau. Verwacht er dus maar alvast heel veel van. Kom deze avond naar onze Saviaanse kerststal van 19u tot 21u en neem een cadeau mee ter waarde van ongeveer 3 euro.
Zo dit was het alweer. Wij kijken er alvast enorm naar uit om terug fysiek vergadering te geven na deze corona epidemie.
Stevige linker(elleboog),
Mussche, Kasper, Pietn, Dave, Sil, Emile, Vernieuwe en Rambo

Zaterdag 17 oktober: Techniekenvergadering

Beste verkenners,
als oudste tak van Savio dragen jullie natuurlijk de verantwoordelijkheid om een voorbeeld te stellen voor alle andere Savianen. Naast altijd stipt aanwezig te zijn en altijd in perfecte kleding af te komen, moeten jullie natuurlijk ook alle technieken perfect onder de knie hebben. Het opzetten van een patrouilletent, het opspannen van een vuurshelter, en het graven van verschillende voedselputten, mag jullie allemaal al niet meer onbekend zijn. Vandaag krijgen jullie dan ook nog eens de kans om dit te bewijzen. Pakt jezelven e bolle sjortouw, en doet et geweun. Ma doet et dan toch!!!!! We verwachten jullie van 14u tot 17u aan onze authentieke chalet in de koude keuken. Hopelijk zetten jullie een zotte constructie neer.
Een stevige linker, De vk-leiding

Zaterdag 24 oktober: Oude zakken vergadering

Vandaag raden we jullie aan een dubbele (of misschien zelfs driedubbele) dosis pillen tegen de reuma of artrose te nemen. Zeg alvast aan de vrienden van de wandelclub dat je vandaag niet zal kunnen meegaan en vergeet Marie-José en Jean-Pierre niet te zeggen dat je vandaag niet op koffieklets zal komen. Vandaag leven we ons in als mensen van de derde leeftijd, vraag eens of je je oma’s kunstgebit mag gebruiken vanaf 14u om dan met opa’s rollator huiswaarts te keren omstreeks 17u. Jullie worden verwacht aan onze serviceflats in de koude keuken in je zondagse kleren. Tot dan!

Vrijdag 30 oktober – zondag 1 november

Weekendjeuuuh!!!!
Hoe zijn jullie overleving skills als je in een onbekend terrein gedropt wordt?
Jup, jullie staan aan het punt om het eerste weekend vant jaar mee te maken. Nog niet alle praktische informatie staat vast maar wat je wel al weet is dat je vrijdag tot zondag mag blokkeren in je agenda.
Meer info via brief/whatsapp

Zo is het eerste deel van dit fantastische scoutsjaar al afgelopen. Niet getreurd want het is nog belange niet gedaan. Hou jullie maar al klaar voor nog hevigere en coolere vergaderingen.
Hier al een kleine bezigheid zodat jullie je niet doodvervelen:
Raadsel
Degene die het maakt, die hoeft het niet. Degene die het draagt, houd het niet. Degene die het koopt, wil het niet. Die het heeft, die weet het niet. Wat is dat?

© Scouts Savio 2019