Saviaantje - Verkenners

Gegroet adolescenten
Voor we 2020 ingaan, hebben we nog twee maanden vol epische vergaderingen! We gaan op weekend, cruisen met een tractor, begroeten de heilige man, starten een revolutie … Er staat dus nog heel wat op het programma voor jullie de kalkoen mogen aansnijden en de oesters mogen uitslurpen.

Zaterdag 2 november: Communisme vergadering


Het communisme is een sociale, politieke en economische ideologie gericht op de verwezenlijking van een klasseloze en socialistische samenleving, gebaseerd op gemeenschappelijke eigendom van de productiemiddelen en met openbare instellingen, waarbij iedereen produceert naar vermogen en neemt naar behoefte (zoals verwoord door Karl Marx in zijn Kritiek op het program van Gotha). Het woord communisme stamt af van het Latijnse communis, dat gemeenschappelijk en universeel betekent.

Linkse ratten, vandaag wordt het communistische spectrum hoog in het vaandel gedragen. Jullie worden allen om 14u verwacht aan ons ‘Volskhuis Savio’. Gepaste klederdracht is verplicht (lees als : Een outfit waar Vladimir Lenin, Leon Trotski, Jozef Stalin, Nikita Chroesjtsjov, Leonid Brezjnev en Fidel Castro trots op zouden zijn.) Wanneer we ons woord de wijde wereld hebben ingestuurd kunnen jullie omstreeks 17u beschikken. Hopelijk hebben jullie de belangrijkste geschriften als ‘Marx & Engels, Communistisch Manifest’ en ‘Marx, Het Kapitaal’ meerdere malen doorlopen.

The theory of Communism may be summed up in one sentence : Abolish all private property.

Marx. K

Zondag 10 november: Rikolto


We zullen tijdens dit weekend onder andere soep maken en verkopen samen met de jongverkenners waarvan de opbrengst integraal naar Rikolto (Vredeseilanden) gaat. Jongverkenners maken de soep en wij gaan ze op zondag verkopen. We spreken af om 10u de ZONDAG. Hoe snel je naar huis kan, hangt van jullie verkoopskills af, ten laatste om mogen jullie naar huis en nagenieten van jullie wereldverbeterend vrijwilligerswerk en jullie bijdrage aan het verminderen van honger op deze wereld.

Vrijdag 15 – Zondag 17 november: Weekend


We spreken af op vrijdag om 19u in Savio en jullie mogen terug huiswaarts keren zondag om 12u. Neem genoeg warme kleren mee en kom zeker met de fiets. Slaapzak en matje uiteraard ook meepakken. Verdere info volgt nog! Voor alle duidelijkheid : afkomen is een must, het wordt zoals altijd weer episch (misschien zelf nog e bitje meer of anders…)

Zaterdag 23 november: Financieel actie


Met dat het wel eens zou kunnen zijn dat we met z’n allen het zwijn gaan uithangen in Cuba deze zomer, zal er toch wel nog geld in het laatje moeten komen. De scouts zit met een groot gat in z’n begroting wat zeker niets te maken heeft met alle bicky’s die Burggraeve eet op de kosten van de verkennertak. Met dat die nu al 3,20euro kosten, is dat toch wel 20cent per bicky waar we niet op gerekend hadden. Bon anyway, dat probleem gaan we ”aggghhheeeuummmm…” jullie mogen oplossen deze vergadering. Kom zeker in perfect scoutsuniform en was je alsjeblieft voor deze ene keer, het zal echt een verschil maken. We wachten jullie op om 10u aan het lokaal en jullie mogen weder huiswaarts keren tegen 17u.

Zaterdag 30 november: Boerenvergadering

Heeey John Deere trekker, poah da’s een mooi ding. Ja das mien merk. Een 6320, hééélemaal goed. Waar was ik ook al weer gebleven? Oh ja goed, Boerenvergadering. Vandaag is dé dag dat jullie eindelijk terug jullie trekker uit de schuur kunnen halen, jullie overall en kaplaarzen kunnen aandoen en jullie bieten kunnen gaan oogsten. Controleer allemaal nog even de bandenspanning van uwen John Deere, poets je ploeg nog even op en kom allemaal om 14u mét je John Deere, New Holland, Claas, Fendt, Kubota, Valtra, Deutz-Fahr, Massey Ferguson, Steyr, Antonio Carraro,… naar onze boerderij. Om 17u mag je met je oogst terug huiswaarts keren.

Zaterdag 7 december: Sinterklaas-vergadering

Sinterklaas… Die ene oude man die wel kindjes mag lokken, inbreken bij de mensen en slaven mag houden. Niet alleen glipt hij door de vingers van de arm der wet, ook wordt hij er nog eens voor toegejuicht door het hele land. Het wordt tijd dat we deze pervert een halt toeroepen! Gedaan met braaf zijn voor het hele jaar om dan toch niet te krijgen wat er in je brief stond! Gedaan met alleen maar mandarijnen krijgen terwijl al de rest chocola aan het fretten is! Kom af naar ons lokaal tegen 20u want een anonieme tip liet weten dat hij tegen dan in onze buurt zou passeren. Maak alvast zoveel mogelijk anti-sinterklaas propaganda en neem je pitchfork en fakkel mee. Tegen 22u gaan we hem wel terug naar Spanje gejaagd hebben.

14 december: blokvergadering

Vrienden, het is weer die tijd van het jaar. We duiken urenlang met onze neuzen in de boeken om de puntenschade die we in de loop van het jaar opliepen, nog zo goed mogelijk recht te trekken. Ook jullie, nochtans zeer intelligente, leiding ziet zich genoodzaakt de studieboeken open te slaan. Aangezien we toch allen in hetzelfde schuitje zitten, organiseren we een studiemiddag in ons geliefde lokaal. Op deze manier hoeft niemand de scouts te skippen om te studeren.

Zorg dus zeker dat jullie voldoende studiemateriaal bijhebben. Een onverwachte test van de leiding zou zomaar eens kunnen gebeuren. Om 14u openen we de deuren van ons blokkot. Na drie intense uurtjes kunnen we om 17u huiswaarts keren om onze leerstof nog eens te herhalen.

Zaterdag 21 december: moffen

Dag vrienden
Vandaag is het moffen vergadering. Het woord mof staat voor Duitser, maar waarom gebruiken we dat woord? Als je gaat kijken naar de etymologie van het woord mof vind je dat dit in het beginnen enkel ging over de Duitsers in Westfalen. Zij waren nogal bekend om nors, boers en onfatsoenlijk te zijn. En in het Duits kennen we het woord Muff dat chagrijnig betekent. In de loop van de tweede wereldoorlog werd dit woord als scheldwoord voor de Duitsers gebruikt. En zo hebben jullie weer wat extra kennis. Maar om nog meer te weten te komen over Moffen zullen jullie om 14u aan onze chalet moeten staan. En tegen 17u kunnen jullie dan weer huiswaarts keren.

Slot

Dit is het einde van dit Saviaantje. Oooohh, zeer jammer. De leiding kruipt nu hun grot/kelder/bunker in en gaat in winterslaap/ blokmodus. We hopen jullie na de kerstvakantie allemaal terug te zien om elke zaterdag weer super te maken. De leiding heeft anders toch niet veel te doen.

© Scouts Savio 2019