Saviaantje - Verkenners

Nu jullie na de feesten waarschijnlijk genoeg hebben van de familie, is het tijd om terug met de maten af te spreken. Wij hebben dan ook voor de komende 2 maanden geweldige spellen voorbereid, eindigend met een gigantische climax: Savio’s grote wafelenbak. We zullen nog genoeg reclame maken, maar houdt alvast zaterdag 23 februari vrij in jullie agenda. Vergeet ook oma’s, opa’s, leerkrachten, sporttrainer… niet aan te spreken, want jullie kennen het gezegde: ‘hoe meer zielen, hoe meer geld voor op zomerkamp’

Zaterdag 5 januari: Geen vergadering

Helaas vrienden, dit weekend kan er geen vergadering gegeven worden. De leiding is momenteel aan het verzuipen in hun intellectuele leesvoer (sommigen) en kunnen het niet permitteren om hun toekomst op het spel te zetten om een namiddag de puberende jeugd van tegenwoordig te entertainen. Stino zit al 3 weken onafgebroken op zijn kamer en niemand heeft hem nog gezien of gehoord. Er hangt een vreemd luchtje in de gang en het kinderlijk gejammer is een week geleden plots gestopt… We zouden hem dan ook niet willen storen. Het spijt ons oprecht en we zullen jullie missen!

Zaterdag 12 januari: Kerstboomverbranding

Wij weten niet hoe jullie je voelen bij het hele Kerst-gebeuren, maar de leidingsploeg heeft er alvast hun buik vol van! Dit is dan buiten Stino gerekend, aangezien hij nogal emotioneel is en vaak nood heeft aan extra family-time. Maar bon aangezien wij doorgaans toch geen rekening houden met wat hij denkt roepen we jullie op om tijdens de week voor deze vergadering al jullie kerstbomen (ook die van je familie, buren en je lief) voor ons lokaal te droppen. Tijdens een gezellige avond zullen we dan samen symbolisch al deze bomen van dit heidense feest verbranden! Uiteraard zorgt de leiding voor een hapje en een drankje. Kom dus van 20u-22u naar het lokaal om het einde van de kerstperiode te vieren en de leiding succes met hun examens te wensen! Nog een vrolijk kerstfeest! En vergeet niet de kerstballen van de boom te halen voor we ze verbranden, schijnt slecht te zijn voor het milieu.

Zaterdag 19 januari: Financiële actie

Vrienden, het belangrijkste moment van het jaar is aangebroken: De financiële actie. Deze dag der dagen (D-Day is er niets tegenover) zal bepalen hoe cool jullie kamp wordt. Jullie horen het goed, dat hebben jullie volledig zelf in handen! Willen jullie lekker eten op kamp? Kom dan vandaag zeker af. Willen jullie een vette activiteit doen op kamp? Kom dan vandaag zeker af. Willen jullie een city-trip doen naar Barcelona op kamp? Kom dan vandaag zeker af en organiseer zelf nog 10 andere financiële acties. Ja jullie zullen waarschijnlijk ondertussen wel begrijpen dat het zeer belangrijk is dat jullie vandaag zo talrijk mogelijk aanwezig zijn, want al het geld dat we vandaag ophalen wordt integraal terug in jullie geïnvesteerd. We zijn bloedserieus. En om dit nog meer te benadrukken hebben we er zelfs een wedstrijd aan verbonden. Ten eerste krijgt de verkenner die de meeste dozen koekjes verkoopt op voorhand (hiervoor zullen we nog een brief meegeven) een ongelooflijk mooie prijs van de leiding (bon voor de A.S. Adventure, van 1 euro per doos dat je verkoopt). Ten tweede worden jullie tijdens de vergadering zelf in groepen onderverdeeld. De winnende groep krijgt eveneens een prijs die zeker de moeite waard is! Dus gasten, ik raad jullie aan om jullie familie en vrienden nu al warm te maken voor het kopen van de dozen (carré-confituurtjes of frangipanes) om uiteindelijk zowel jezelf als de volledige groep een voordeel te bezorgen voor op kamp! Wees allen aanwezig om 10u. Als alles verkocht is mogen jullie terug huiswaarts keren (al dan niet met een prijs) om 17u. Alvast bedankt voor jullie inzet!

Zaterdag 26 januari: Incognito vergadering

Vrienden, na het succes (hopelijk) van de financiële actie van vorige week is het terug tijd voor een waarlijk scouteske vergadering. Daarnaast moeten we echter ook vermelden dat de leiding te lijden heeft onder een zware dip door de examens en we eigenlijk jullie gezicht niet willen zien. Daarom hebben we ervoor gekozen om het beste van twee werelden te combineren en willen we jullie vragen om zo onherkenbaar mogelijk naar het lokaal af te zakken! Wat we precies gaan doen blijft voorlopig voor jullie een raadsel, maar dat het cool zal zijn spreekt uiteraard voor zich! Laat jullie creatieve geesten dus maar eens de vrije loop en kom volledig incognito om 20u naar het lokaal. Om 22u mogen jullie terug naar huis gaan en hopen we dat jullie mama jullie nog zal herkennen. Tot dan!

Zaterdag 2 februari: Schotse vergadering

‘Freedooooooooooooooooommmmmmm!!!!!!’ Zoals de Schot William Wallace het zo mooi zegt is nog steeds een mensenrecht dat toch nog al te vaak op de helling staat. In de geschiedenis was dit de motivatie bij uitstek om een gewapend verzet te beginnen tegen de onderdrukker. Denk maar aan De Brugse Metten en De Gulden Sporenslag, de Franse revolutie, de Amerikaanse revolutie, het Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en talloze andere voorbeelden. Deze verzetsstrijders hebben zich uiteraard allemaal gebaseerd op de film Braveheart van Mel Gibson. En ja we hebben deze informatie gecheckt bij onze persoonlijke historicus Mathias Debevere. Maar waar zouden jullie vrij van willen zijn is de vraag? Het fascistische regime op jullie school? Jullie mama die zegt dat je moet studeren en je kamer moet opruimen? Of hebben jullie grotere ideologische idealen zoals het doel om de samenleving te bevrijden uit de ketens van het kapitalisme? Het kan allemaal en je moet het ons maar laten weten! Deze vergadering zullen we jullie namelijk leren hoe je het best zo’n revolutie opstart en tot een goed einde brengt. Uiteraard dien je hiervoor om 14u naar het lokaal te komen in een schotste rok (ja want zo vochten alle revolutionairen sinds de middeleeuwen, echt waar) om om 17u als volleerde verzetsstrijders terug naar huis te gaan.

Zaterdag 9 februari: Parcourvergadering

Wegens het succes tijdens de sinterklaasvergadering hebben we met de leiding besloten om het parcour uit te breiden naar heel het lokaal! Trek allemaal jullie trainingspakken, sportschoenen en veiligheidshelmen aan, want deze vergadering gaan we Jackassgewijs zotte toeren uithalen! Voor de liefhebbers en degenen die wel wat oefening kunnen gebruiken (Tomatten) zijn er een aantal educatieve filmpjes beschikbaar op het internet. Ook het spelen van de assassin’s creed games is op zich al voldoende om een volwaardig parcourartiest te worden. Wij raden jullie met de leiding echter wel af om dit thuis te proberen en zijn dus niet verantwoordelijk voor het breken van de antieke vaas van je oma. Kom om 14u naar het lokaal en keer hopelijk heelhuids om 17u terug naar huis.
Hier alvast een voorproefje van de vergadering: https://www.youtube.com/watch?v=2vfoyY9lshI

Zaterdag 16 februari: Dagtocht

Vrienden, vandaag komt jullie grootste droom eindelijk uit: Een daguitstapje met de leiding! Joepie!!! Wat we gaan doen blijft nog een verrassing, maar deze dag wordt er één waarover je later nog veel zal vertellen tegen je kleinkinderen! De precieze info volgt snel aangezien we nog aan het bekijken zijn of een dagje Moskou haalbaar is binnen die tijd en of we daar wel het budget voor hebben. Vergeet zeker niet om allemaal jullie fluovestje aan te doen zoals onderstaande mensen! Safety first!! Info volgt snel.

Zaterdag 23 februari: Wafelbakvergadering

Vandaag zullen we het eens anders aanpakken en dit om de jongverkenners te steunen! Zij organiseren namelijk een grote wafelenbak ten voordelen van het kamp in juli. De gewone vergadering zal doorgaan van 14u-16u en daarna zouden we graag met zoveel mogelijk verkenners aanschuiven voor deze overheerlijke wafels. De prijs hiervoor bedraagt 8 euro en het zou leuk zijn moesten jullie op voorhand laten weten indien je meedoet of niet! Zie het als een kans om samen met de maten te discussiëren over de huidige politieke situatie, de nieuwe modetrends, jullie toekomst en de vraag of Bakker beter is dan Burggraeve of niet… We hopen jullie allemaal te mogen ontvangen, we zijn immers allemaal nog jongverkenner geweest! Tot dan!

Wist je dat?

– De regering gevallen is?
– Brocco een motie van wantrouwen indiende tegen Stino om daarna te beseffen dat er in de scouts geen sprake is van democratie?
– Matten ons ingewisseld heeft voor zijn vrienden van de Jin?
– Brocco hem keihard mist?
– We op kamp gaan naar Sint-Kruis wegens de financiële crisis?
– Simon weg is?
– Bakker terug is?
– We niet weten hoe we ons hierbij moeten voelen?

Stevige linker,
De Leiding

Stino, Nils, Brocco, Matten, Petit, Bakker en Burggraeve

© Scouts Savio 2019