Saviaantje - Verkenners

Dag beste verkenners,

Het zonnetje is er door aan het komen en Brocco heeft nu al last van hooikoorts. Dit wil twee dingen zeggen: Het klimaat is volledig naar de k***** en het weer is ideaal om buiten te spelen! Ik weet niet of we dit kunnen wijten aan de babyboomers of het feit dat jullie niet genoeg gespijbeld hebben voor het klimaat, maar er is duidelijk reden tot paniek. Zoveel paniek zelfs dat Stino ondertussen een veganist is geworden, hij alleen nog tweedehands kleding draagt en hij zich al 43 dagen niet heeft gedoucht. En dat is een probleem. Jullie zien hem maar één keer per week maar de helft van de leiding woont er mee samen…

Maar goed, deze frustraties ter zijde. Het wordt een drukke maand, maar wel een met heel veel coole vergaderingen! Ja we weten dat jullie ons eeuwig dankbaar zijn voor al die tijd dat we daar in steken, maar we doen het graag, want jullie zijn de toekomst en het staat goed op ons CV. We verwachten ook deze maand dat jullie je volledig inzetten voor de scouts, zeker met de verkennerfuif die eraan zit te komen. We hebben natuurlijk het volste vertrouwen in jullie, maar toch… Verwacht jullie alleszins aan wederom een gezellige twee maanden met de boys waarin al jullie skills getest zullen worden! Van de bossen van Tilleghem, tot het leeuwinnenhol van Kerlinga, overal waar we gaan zullen we deze maanden tonen wat het betekent om een Saviaan te zijn! We hopen jullie uiteraard elke vergadering allemaal te verwelkomen. Wij hebben er alvast zin in! Tot dan!!

Mvg

De leiding

Zaterdag 2 maart: Haantjesvergadering (14u-17u)

Dat Savianen de dappersten der Belgen zijn wisten jullie al lang, maar wisten jullie ook dat we effectief de beste scouts zijn? De andere scoutsen van het Brugse vrije zien ons soms als ‘haantjes’, als een militaristische scouts die soms wat arrogant kan overkomen. Nu ja wij kunnen er ook niet aan doen dat wij zo goed zijn en zij helemaal niets kunnen. Kijk maar naar onze sjorringen, onze organisatorische capaciteiten, onze durf en het feit dat we elk spel dat we ooit speelden tegen een andere scouts gewonnen hebben… Deze vergadering gaan we nog een stapje verder in het bewijzen waarom wij de besten zijn. Trek allemaal jullie haantjespak aan (uniform en das zijn een must deze vergadering) en knoop je das niet te strak zodat jullie nek er aan het einde van de vergadering nog tussen past. We spreken om 14u af aan het lokaal om van daaruit het Saviaanse woord te verspreiden doorheen de straten van Sint-Andries. Let op: Op deze vergadering mag er niet gejanned worden, dus laat je overtollige gezaag en geklaag maar thuis. We willen immers niet dat de mensen zouden denken dat we van Sint-Hubertus zijn… Om 17u mogen jullie voldaan en met een gigantisch dikke nek terug huiswaarts keren.

Zaterdag 9 maart: Epic mealtime (18u-21u)

Yo, epic meal time vandaag! We mengen bacon, met bacon en chicken nuggets en frieten, en lasagna en bacon en chili en pizza en burgers en bacon en mac & cheese en kaas en vlees en chips en bacon met extra kaas en saus en vlees erdoor. Kunnen jullie het aan? Nee waarschijnlijk niet maar toch doen we het en we laten jullie volledig de keuze om te maken wat jullie willen zolang het met extra bacon en kaas en saus en misschien burgers of pizza met chicken nuggets of ander vlees is. We gaan het eten. We gaan het allemaal eten tot we erbij neer vallen en vooral matten, want matten eet graag bacon, maar wie eet er nu niet graag bacon met kaas en vlees vanbinnen en massa’s saus erover?? Jullie moeten 4 euro meepakken vandaag en met 4 euro kan je gigantische hoeveelheden bacon kopen in de winkel of misschien burgers van de Quick, maar breng alleszins ook jullie beste kookkunsten mee en keukenschorten, want bacon en saus en vet kunnen spatten maken op de kleren en we willen niet dat jullie mama’s die vlekken niet meer uit jullie kleren krijgen, want dan gaan ze misschien denken dat ze beter geen vettige dingen meer maken zoals een varken gewikkeld in bacon gevuld met een kalkoen gewikkeld in bacon gevuld met kaas en saus en stukjes croissants en 20 kilo vlees. Zorg dat je nog niet te veel gegeten hebt uiteraard want we maken een menu om u tegen te zeggen met alles waar je maar van kan dromen, maar vooral bacon.
Kom om 18u naar het lokaal met een ongevulde maag, 4 euro en al het kookgerief dat je zou kunnen gebruiken en kom zeker niet te laat want we hebben maar zoveel pannen waarin we bacon kunnen bakken. Om 21u kunnen jullie weer naar huis gaan en check zeker alle onderstaande links om je voor te bereiden.
https://www.youtube.com/watch?v=CXpxBe6Amhk
https://www.youtube.com/watch?v=jXjxHQQxcLw
https://www.youtube.com/watch?v=0yTfs5W7bxw
https://www.youtube.com/watch?v=m9FRSghXhDM

Zaterdag 16 maart: Spaghetti-avond (19u-21u)

Vrienden, het is weer die tijd van het jaar. De lente is in aantocht en de vrouwtjes van Kerlinga hebben weer veel te veel spaghetti gemaakt. Daarom hebben ze aan ons gevraagd om hen hierbij te helpen. Als echte gentlemen zijn we uiteraard van plan gehoor te geven aan deze wanhopige smeekbede en willen we hen te hulp schieten! We hopen natuurlijk dat we hiervoor ook op jullie kunnen rekenen! Zie het als een netwerk-event voor later waarop je heel wat belangrijke contacten kan leggen. Misschien kennen jullie hen nog van de gemengde vergadering in het stad in het begin van het scoutsjaar… Wel dit is jullie kans om deze deernes nog eens terug te zien! Voor een luttele 8 euro kunnen jullie zoveel spaghetti eten als jullie willen! Het is eigenlijk een beetje als epic mealtime, maar dan op verplaatsing en iets beschaafder… Laat zeker op voorhand weten als je mee gaat zodat we een schatting kunnen doorgeven van het aantal personen. Deze avond spreken we om 19u af aan de lokalen van Kerlinga en jullie zijn vrij om vanaf 21u weer te beschikken.

Zaterdag 23 maart: Geen vergadering

Het spijt ons heel erg jongens, maar jullie zullen ons een weekje moeten missen… De leiders zijn op kampverkenning naar Assebroek (euh Cuba!!) om te kijken of het daar echt zo cool is als het er op de foto’s uitziet! Om er zeker van te zijn dat jullie je dit weekend niet zullen vervelen geven we hier een lijst van activiteiten die vet stoer waren toen we jullie leeftijd hadden: Knikkeren, Beybladen, Pokémon-kaarten ruilen, Didl-blaadjes verzamelen, vriendenbandjes maken, jumpen, Lego-kastelen bouwen, politie en boef spelen, dragracen, bare-knuckle fighting, vogels spotten, bloemen verkopen aan zee voor speciale schelpen, koekjes bakken, schaken, bikkelen, touwspringen, een tank sjorren, collaboreren, betogen voor het klimaat, gedichten schrijven… Kortom, genoeg om je een weekend bezig te houden!

Zaterdag 30 maart: Bosspel

Saddam Hoessein is helemaal nooit vermoord door de Amerikanen, maar werd via een geheime operatie onder leiding de liefdadigheidsorganisatie Schild & Vrienden ondergebracht in een geheime locatie in regio Brugge. Schild & Vrienden is welbekend voor hun steun aan dictatoriale regimes, maar ook voor hun liefde voor de natuur. Uit deze informatie heeft de Saviaanse inlichtingendienst geconcludeerd dat Saddam zijn toevlucht zocht in het ondoordringbare woud van Tilleghem. Na een gesprek met onze collega’s van de CIA is gebleken dat Saddam ook WMD’s (weapons of mass destruction) heeft meegebracht naar onze contreien… daarom hebben we beslist om een task force op te richten om deze dreiging te stoppen. Over heel Tilleghem bos zijn aanwijzingen verstopt die de locatie van Saddam en zijn wapens verhullen. Daarbovenop zijn er 2 leden van de republikeinse garde gespot in het bos die ons misschien wat meer intel kunnen verschaffen…
Kom dus verkleed als een lid van je favoriete inlichtingendienst om 14u naar Tilleghem (parking Torhoutse Steenweg, zoals altijd). Om 17u mogen jullie terug naar huis gaan of een chocomelk drinken in de Trutselaer, maakt niet uit.

Zaterdag 6 april: Verkennerfuif

Vrienden, vandaag is daar eindelijk jullie moment om te shinen! Op het moment van schrijven zijn jullie samen met de leiding druk in de weer om het evenement van het jaar ‘Into the Woods’ op poten te zetten. Besef goed dat als het feestje een succes wordt, we weer een nieuwe bron van inkomsten hebben voor de komende jaren en we misschien eindelijk kunnen gaan paintballen op quads met gouden horloges op kamp. Maar serieus: We verwachten dat iedereen op dit evenement aanwezig is, want we hebben jullie hulp absoluut nodig om dit evenement een succes te laten worden. Voor de praktische informatie zullen we jullie in de komende weken nog een brief meegeven, maar duidt deze datum nu al aan in je agenda. Samen maken we er iets legendarisch van!

Zaterdag 13 april: ?-vergadering

Wat heeft wortels die niemand ziet,
Is hoger dan bomen,
Rijst op in ‘t verschiet,
Zonder hoger te komen?

Dertig witte paarden op een heuvel rood,
Eerst kauwen ze,
Dan stampen ze,
Dan staan ze als de dood.

Stemloos krijt hij,
Vliegt vleugelloos rond,
Tandloos bijt hij,
Mompelt zonder mond.

Een oog in een blauw gezicht,
Zag een oog in een groen gezicht,
“Dat oog lijkt op dit oog”,
Zei het eerste oog,
“Maar laag Niet hoog.”

Zonder deksel,
scharnieren of slot,
Bevat dit doosje niettemin een gouden schat.

Levend van lucht ontbloot,
Koud als de dood,
Nooit dorstig, Altijd drinkend,
In maliën, Nooit rink’lend.

Dit verslind al dat men kan noemen:
Dieren, beesten, bomen, bloemen;
Knaagt ijzer, bijt staal en kan de hardste stenen malen;
Velt koning, verwoest stad. En slaat hoge bergen plat.

Kennen jullie de antwoorden op deze raadsels? Waarschijnlijk niet, maar je kan maar proberen! Kom in je meest geheimzinnige outfit om 14u naar onze chalet en laat je betoveren door magische mysteries! Om 17u kunnen jullie verward en wel terug huiswaarts keren.
Trouwens, breng de antwoorden van deze raadsels mee op een papiertje, want wie de meeste juist heeft krijgt duizend punten!

Zaterdag 20 april: Prankvergadering stad

Voor alle duidelijkheid: Dit is geen prank. Wat we gaan doen op deze vergadering uiteraard wel! Wat is er beter dan op een zaterdagnamiddag je beste maten eens goed in de zeik te nemen? Inderdaad, niets. We raden jullie allemaal aan om de educatieve documentaires van Jackass eens goed door te nemen om al wat ideetjes op te doen! Breng allemaal jullie prankdoos mee en kom om 14u naar de Smedepoort. Om 17u zullen jullie hopelijk nog altijd even goede vrienden zijn en mogen jullie weer naar huis vertrekken.

Vrijdag 26 – zaterdag 28 april: Weekend

Info volgt in brief

Wist je dat?

– We massa’s winst gaan maken met de verkennerfuif?
– Burggraeve een krokodil heeft gevangen in Maleisië?
– Stino weer een buis heeft?
– De leiding allemaal ziek is omdat Stino altijd de ramen openzet op kot (Hij begrijpt het concept van pranks niet helemaal)?
– Petit volgend jaar hopman wordt?
– We niet echt op kamp gaan naar Assebroek?
– Matten nog altijd niet is teruggekeerd naar de verkenners?
– We hopen dat zijn broer verstandigere keuzes maakt?
– Bakker nog steeds jullie namen niet weet?
– Stiekem feestjes organiseren in je huis zonder dat je ouders het weten niet altijd een goed idee is?

Stevige linker,
De Leiding

Stino, Nils, Brocco, Matten, Petit, Bakker en Burggraeve

© Scouts Savio 2019