Saviaantje - Kapoenen

Zaterdag 5 januari: Filmvergadering

De feestdagen zijn jammer genoeg voorbij maar niet gevreesd in 2019 gaan wij gewoon verder zoals tevoren. De eerste vergadering van 2019 begint rustig we zullen namelijk het nieuwe jaar inzetten met een film avond. Raar maar waar in de vakantie is ons lokaal veranderd in een echte cinema. Deze avond wordt de zaal speciaal voor de kapoenen gereserveerd, jullie zijn allemaal welkom om 18 uur en mogen weer naar huis gaan om 20 uur. Breng gerust je eigen dekentje mee naar het lokaal om het nog wat gezelliger te maken. De leiding staat alweer zenuwachtig klaar om 2019 te beginnen samen met de kapoenen tot dan!!!!!

Zaterdag 12 januari: Punkvergadering

Vandaag wordt een dag vol anarchie, luide muziek en veel te hoge hanenkammen. Bereid je maar voor om 3u aan een stuk met je hoofd heen en weer te schudden terwijl je armen alle kanten uitvliegen op de ruigste muziek van de sex pistols. Begin maar alvast te bedenken waarom jij deze maatschappij haat en wat de regering vandaag weer mis heeft gedaan om je dag te verpesten. Ons punkconcert gaat door aan de mainstage van Savio van 14u tot 17u. Hell yeah!

Zaterdag 19 januari: Beroepenvergadering

Profvoetballer. Het meest gegeven antwoord op de vraag ‘wat wil je later worden?’. Vandaag gaan we bewijzen dat er meer en vooral veel leukere keuzes zijn in het grote aanbod aan mogelijke beroepen. Vandaag gaan we jullie ervan overtuigen dat een toekomst als boekhouder, consultant, loodgieter of conducteur een veel betere keuze zou zijn. Kom dus allemaal stagelopen in VZW Savio van 14u tot 17u. Zorg voor gepaste kledij in thema van je gewenste beroep.

Zaterdag 26 januari: oude zakkenvergadering

Jullie kennen er wel allemaal één of twee. Ze kunnen al niet zo goed meer sporten en weten niet wat Fortnite is (terecht!). Ze spelen al graag een keer een spelletje bridge of patience en iedere week vind je ze in de bingo-club. Ik heb het natuurlijk over oude zakken! Vandaag gaan we ons inleven in het dagelijkse leven van die oude zakken. Iedereen weet dat je niet deftig kan bridgen of bingo spelen zonder een echte pépé-klakke of wandelstok. Kom dus verkleed als de oude zak die je later zou willen zijn van 14u tot 17u naar het lokaal.

Zaterdag 2 februari: leider Sil-vergadering

Zoals velen onder jullie waarschijnlijk niet weten, zat leider Sil vroeger in een andere scouts. Toen hij echter hoorde over de fantastische scouts Savio schreef hij zich direct in en werd hij deel van de familie. Om dit te vieren en leider Sil als voorbeeld te aanschouwen, wijden we deze vergadering aan hem! Jullie worden dus allemaal verwacht aan de lokalen van 14u tot 17u, verkleed als leider Sil met jullie losse kledij en lange haren wapperend in de wind.

Zaterdag 9 februari: fils à papavergadering

‘Snobs, papa-kienders moa tzien allemoale wrekken!’ met deze legendarische woorden van de welgekende Knokkenaar Davy Roelandt, is de toon voor de fils à papavergadering al goed gezet. Vandaag gaan we aantonen dat er geen minimumleeftijd staat op rijkdom, echt alles van Porsche kan zijn en dat toiletpapier met vier lagen zeker geen buitensporige luxe is. Knoop dus maar alvast je Armani hemd dicht en snoer je Gucci riem vast, want het zal weer een evenement van topniveau worden van 14u tot 17u aan het landhuis van Savio.

Zaterdag 16 februari: paravergadering

Train maar je spieren, trek alvast je camouflage-kledij aan en vul je week met legerfilms want zaterdag is het PARA-vergadering. Vandaag nemen we een dag uit het leven van de echte militairen en voeren we missies uit van de commandanten (leiding natuurlijk) om de wereld een stukje veiliger te maken. Jullie legerdienst start nu! We wachten jullie op, volledig gecamoufleerd, van 14u tot 17u aan de Saviaanse legerkazerne.

Zaterdag 23 februari: Schotse vergadering

Beste Mac Savianen, vandaag zullen we met bomen smijten en zware gewichten verplaatsen zoals de echte Schotten en Kelten doen in de highlandgames. Om nog eens te bewijzen dat wij als Savianen beter, sterker en vooral stoerder zijn dan de Schotten, zijn jullie allen welgekomen in ons kasteel van de Mac Savianen waar we de highlandgames gaan uitleggen, en vooral uitvoeren met een deuntje doedelzak en een schotse whisky erbij. Jullie verwacht met schotse rok van 14u tot 17u aan ons lokaal. Een kom scotch broth en een goeie borrel (mag ook melk zijn) als ontbijt zal jullie goed voorbereiden op deze namiddag waar de mannen van jongetjes gescheiden worden. Tot dan!
Schotse groeten (van de Schotse leiding)

Een stevige linker van de leiding
Louis, Sil, David, Emile, Timon, Tristan en Wout

© Scouts Savio 2019