Saviaantje - Kapoenen

Beste kapoen er staan weer twee spannende maanden op ons te wachten. De lente komt er weer bijna aan dus zullen we weer in mooier en warmer weer naar de scouts kunnen komen. Deze maanden zullen we leren knutselen als echte kunstenaars, leren we een paar dingen over de natuur. We zullen ook leren hoe we bliksem Mcqueen kunnen verslaan en we zullen ook de beste moppenmakers zoeken in onze kapoenengroep. Wij als leiding hebben er alvast heel veel zin in. De kapoenenleiding.

PS: Het zomerkamp gaat door van 9/07 tot en met 13/07

Zaterdag 7 maart: Leider Bert vergadering

Beste kapoenen
We hadden met de leiding het gevoel dat jullie mij misschien nog niet goed genoeg kennen, dus daarom verwachten we jullie om 14u aan het lokaal en om 17u mogen jullie terug huiswaarts keren, boordevol kennis over mij. Tot dan!
Groetjes,
leider Bert

Zaterdag 14 maart: Stratego vergadering

Zijn jullie bereid om te verkennen of eerder om te ontploffen? Of misschien zijn jullie wel spionnen… Dat zullen jullie allemaal moeten achterhalen deze vergadering want het is namelijk “ Stratego vergadering”. Jullie worden verwacht om 14 uur aan ons lokaal. Hopelijk zijn jullie goed voorbereid op raadsels en strategische spelletjes. Jullie kunnen om 17u terug naar huis.

Zaterdag 21 maart: Knutsel vergadering

Beste kapoenen,
We zijn er zeker van dat er enkele Picasso’s onder jullie zijn. Laat maar jullie 2 linkerhanden thuis en bereid je maar voor om heel de dag met je handen te werken . we verwachten jullie om 14 uur aan ons schilderatelier. En om 17 uur mogen jullie naar huis gaan met jullie meesterwerken. Tot dan.

Zaterdag 28 maart: Mopjes vergadering

Beste moppentappers
Zaterdag is het hoog tijd dat jullie even grappige mopjes kunnen maken als jullie leiding. Allen welkom aan het lokaal van 14u tot 17u en pak zeker jullie favoriete mop mee of leer hem van buiten! Hier alvast een voorbeeldje:
Vader: “Jantje, laat me je rapport eens zien!”
Jantje: “Dat kan niet, ik heb hem aan een vriend geleend. Die wilde zijn ouders eens flink laten schrikken.”

Zaterdag 4 april: Geen vergadering

Dit weekend is er jammer genoeg geen scouts, want de leiding moet op bijscholing. We zullen heel de namiddag dingen bijleren om nog betere leiding te worden zodat de rest van het jaar nog beter en epischer wordt.

Zaterdag 11 april: Wieltjesvergadering


Een fiets heeft wielen, een auto heeft wielen, een bus heeft wielen en zelfs een winkelkar heeft wielen. Wielen vormen een belangrijk deel van ons leven en daarom willen wij deze zaterdag eens wat tijd besteden aan dit onderwerp. Jullie zijn welkom van 14u tot 17u aan het scoutslokaal om samen met de leiding op zoek te gaan naar manieren om ons leven gemakkelijker te maken met nog meer wielen! Neem gerust ook allemaal een speelgoedautootje of iets dergelijks mee als inspiratie voor deze vergadering!

Zaterdag 18 april: Idool vergadering


Vandaag zullen we alles leren over onze idolen en jullie idolen. We zullen leren wat je moet doen als je ze ontmoet of hoe je moet gedragen eenmaal je een beroemd persoon bent. Leider sil zijn idolen zijn bv samsonen gert en kan duizenden fragmenten er over naspelen en weet er alles over. Hoppelijk komen julli ook met weetjes en verkleed als jullie idool naar ons lokaal van 14uur tot 17 uur.

Zaterdag 25 april: Wetenschapper vergadering

Tegenwoordig draait alles om wetenschap. We komen het overal tegen. Ook de shampoo waarmee we ons s’ochtends wassen en de tandpasta waar we ‘s avonds voor het slapengaan onze tandjes mee poetsen zijn resultaten van wetenschap! Deze zaterdag gaan we dus voluit de wetenschapper uithangen en oplossingen zoeken om ons leven nog wat gemakkelijker te maken. Neem allemaal jullie favoriete labojas mee (die ook vuil mag worden) en kom van 14u tot 17u naar ons lab in de koude keuken om samen met de leiding te gaan experimenteren. (Leuk weetje: Leider Emile studeert om wetenschapper te worden!!!)

Hopelijk worden deze 2 maanden, 2 maanden om nooit te vergeten.
Stevige linker, de Kapoenenleiding

© Scouts Savio 2019