Saviaantje - Kapoenen

Zaterdag 2 maart: Piratenvergadering

Vandaag gaan we jullie leren hoe je een echte piraat kan worden. Misschien word je zelfs zo’n goede piraat als Piet Piraat. We zullen jullie leren vechten als de beste zeeschuimers die moeten vechten voor hun leven. Net zoals Berend Brokkenpap gaan we lekkere vissen bakken en leren varen met een enorme driemaster. Natuurlijk gaan we ook op zoek naar een echte schatkist met de kaart van de welgekende piraat Rostenbaard die niet zo lang geleden ook nog in onze scouts heeft gezeten. We verwachten jullie als piraten verkleed aan het schip El Savio (het lokaal) om 14 uur en dan kunnen jullie als echt zeebonken weer naar huis om 17 uur.

Zaterdag 9 maart: Meisjesvergadering

Voor deze vergadering zullen de kapoenen hun uiterste meisjesgedrag moeten vertonen om de vrouwelijke opdrachten te vervolledigen. Speel deze week dus goed met jullie Barbies, zodanig dat je je al helemaal kan inleven in je nieuwe geslacht. Bij deze verwachten we de lange haartjes en de lange jurken voor deze spannende vergadering van 14u tot 17u aan de lokalen.

Zaterdag 16 maart: Junglevergadering

Begin maar al te zoeken naar je muggennetje en machete, want vandaag trekken we de jungle in. Kom van 14u tot 17u naar het lokaal om de gevaren van het tropisch paradijs dat de Koude Keuken noemt te trosteren. Bereid je voor op slangen, tijgers, cocaboeren en apen, want we zullen iedere vierkante centimeter van het oerwoud verkennen.

Zaterdag 23 maart: Geen vergadering

Deze week zullen jullie je jammer genoeg van 14u tot 17u enorm moeten vervelen, want deze week is er tot onze grote spijt geen vergadering. De leiding gaat namelijk zelf op vormingsweekend om nog betere leiding te zijn.

Zaterdag 30 maart: Lentevergadering

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw, de vogeltjes fluiten en leider David heeft zijn muts ingeruild voor een pet. Dit zijn de vier hoofdparameters waarop de weerman zijn beslissing baseert om aan te kondigen dat de lente in het land is. Hoewel we eindelijk verlost zijn van de vrieskou, is de lente meer dan enkel warmte en plezier. Pas maar op want dit is ook het seizoen waarin de zo gevreesde lentetrollen terug op oorlogspad gaan. Kom om 14u naar onze barak in de koude keuken met een hooivork zodanig dat we tegen 17u verlost zijn van de lentetrollen.

Zaterdag 6 april: 1 aprilvergadering

Laat je vandaag niet gek maken! Het mag dan wel 6 april zijn, volgens aloude traditie vieren de Savianen telkens 1 april op 6 april. Een gewoonte die nog afstamt uit de tijd van de Romeinen. Julius Caesar was nog maar net keizer van Rome en moest nog de maand januari uitvinden. Doordat februari toen nog direct kwam na december, viel 1 april een paar dagen later. Wij zijn jammer genoeg een van de weinige mensen die nog vasthouden aan de oorspronkelijke datum. Aangezien dit een feit is dat zo logisch en geloofwaardig klinkt, stel ik voor dat je dit zeker bij niemand moet gaan controleren. Trek je lolbroek of je grapjurk aan en kom af naar het lokaal van Savio van 14u tot 17u.

Zaterdag 13 april – Zondag 14 april: Overlevingsweekend

Zoals we allemaal ondertussen wel gemerkt hebben, is de wereld vergaan in 2012. Aangezien de meesten onder jullie toen nog niet geboren waren (het vergaan van de wereld viel nogal vroeg in het jaar), is het al een hele prestatie dat jullie het overleefd hebben tot vandaag. Om te verzekeren dat jullie overlevingskansen nog eens exponentieel zullen stijgen waardoor de toekomst van Savio verzekerd zal worden, vertrekken we vandaag op een heus overlevingsweekend. Meer info volgt.

Zaterdag 20 april: Kapoenendag

Vandaag komen we samen met alle kapoenen van Brugge voor plezier en vertier van 14u tot 17u op een geheime locatie. Wat we exact gaan doen kunnen we jullie ook nog niet zeggen, want ook dat is topgeheim. Wat wel vast staat is dat we ons een hele middag gaan amuseren en veel nieuwe vriendjes maken. Meer info volgt.

Zaterdag 27 april: Marktkramervergadering

VERSE PATATTEEèèèèèèèèn, HEERLIJKE VERSE PATATTEEEèèèèèèèèèènn!!! Oefen deze zin maar goed in en probeer misschien zelf eens een ander product zo aantrekkelijk mogelijk door de straat te schreeuwen. Vandaag gaan we ons namelijk inleven in het loodzware bestaan van de marktkramer. Zoals je waarschijnlijk wel al gemerkt hebt, stamt leider Timon af van een oeroude marktkramer familie, iets wat vooral te merken valt aan zijn bulderende stem. Timon gaat vandaag zijn best doen om ons alle kneepjes van het vak te leren, maar verwacht niet het geheime recept te leren van het product dat Timons familie al generaties lang verkoopt op de markt: poetsmiddel voor Hummervelgen. Kom dus zeker af van 14u tot 17u aan het lokaal om de beste verkoper ooit te worden.

Een stevige linker van de leiding, Louis, Emile, Timon, David, Sil, Tristan en Wout!

© Scouts Savio 2019