Saviaantje - Kapoenen

Zaterdag 3 november: Incognitovergadering

Beste kapoenen, Het thema van deze incognitovergadering zegt het zelf: het is de bedoeling dat jullie je zo goed mogelijk vermommen zodat jullie helemaal niet meer herkenbaar zijn voor de leiding! We spreken af om 14u aan het lokaal (zo onherkenbaar mogelijk!) en jullie ouders kunnen jullie om 17u terug komen ophalen.

Zaterdag 10 november: Zwemvergadering

Beste topzwemmers, hierbij bent u allen uitgenodigd om mee te komen zwemmen met ons op 10 november. We verwachten jullie dan ook aan het Olympisch zwembad te Sint-Andries van 14u tot 17u. Vergeet niet gezond te eten en voor de #ikhebzwembandjesnodig, neem die gerust mee, want met 12 kilometer zwemmen voor de boeg kan dat wel van pas komen. Wat nemen we NIET MEE: nagellak, auto, luchtballon, barbecuekruiden en schildpadden. Wat nemen we wel mee: €8, zwembroek en handdoek. Stevige knipoog de leiding.

Zaterdag 17 november: Omgekeerde gniredagrev

Vandaag is het omgekeerde dag, dus zullen we maar beginnen met te vertellen hoe leuk de vergadering wel niet geweest is vandaag. Bij het toekomen zijn we van start gegaan met afscheid te nemen van de kapoenen, waarna het tijd werd om het eindspel te spelen. Vanzelfsprekend werd de winnaar zwaar ingemaakt door de verliezers, maar uiteindelijk gaat het vooral om het plezier. Na nog enkele inleidende opdrachten te voltooien, werd het weer tijd om de kapoenen te verwelkomen. Het was echt heel tof van 14u tot 17u aan het lokaal.

Zaterdag 24 november: Bouwvakkervergadering

Beste bouwvakkers,

Wij denken dat jullie het ondertussen wel al door hebben, een echte Saviaan kan zo goed als alles! Ooit is de leiding ook begonnen als stoere gast bij de kapoenen. Jaar na jaar leerden wij van alles bij en vandaag is het tijd om de stiel door te geven aan jullie. Het is niet voor iedereen weggelegd maar wij maken van jullie de beste bouwvakkers van heel de koude keuken. Ons lokaal kan hier en daar wel wat opknapping gebruiken en daarom roepen we deze zaterdag van 14-17 uur de kapoenen op om met z’n allen af te zakken naar onze bouwwerf in de koude keuken. Doe gerust maar je werkkledij aan en maak je klaar om grote nieuwe gebouwen te maken samen met de leiding. Een stevige linker en tot zaterdag!!!

Zaterdag 1 december – zondag 2 december: Boerenweekend

Eindelijk is het zo ver! De tijd is aangebroken voor het eerste weekend! Jullie worden verwacht in je mooiste caoutchouc botten op de boerderij van Savio (het lokaal) zaterdag 24 november om 14u. Het oogstseizoen is gedaan zondag 25 november om 12u. Er zal nog een mail gestuurd worden met meer uitleg. Tot dan!

Zaterdag 8 december: Sinterklaasvergadering

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint, mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind. Je leest dit goed. Sinterklaas blijft speciaal voor ons twee dagen langer in België. Hij komt van 14 tot 16 uur naar ons lokaal om naar jullie brieven te luisteren en tekeningen te bewonderen. Hierna gaat de Sint natuurlijk de brave kapoenen belonen en de stoute in de zak steken en terug meenemen naar Spanje.

Zaterdag 15 december: pré-skivergadering

Sommigen onder jullie gaan waarschijnlijk binnenkort op skivakantie en wat hoort bij het skiseizoen? De après-ski natuurlijk! We mogen natuurlijk de pré-ski niet vergeten, want deze is minstens even belangrijk voor een goede skivakantie, daarom worden jullie vandaag om 14u aan het lokaal verwacht in jullie beste ski-outfit om het skiseizoen in te zetten. Om 17u mogen jullie samen met jullie ouders terug naar huis skiën.

Zaterdag 22 december: Kerstvergadering

Het is eindelijk weer zover, de Kerstman is in het land en dat moeten we vieren met een kerstfeestje!! Daarom worden jullie van 18u tot 20u verwacht bij ons lokaal met een cadeautje van maximum 5 euro. Tot dan!

Een stevige linker van de leiding

Louis, Sil, David, Emile, Timon, Tristan en Wout

© Scouts Savio 2018