Saviaantje - Kapoenen

Beste kapoenen,

Na een zalig Kerstmis, Nieuwjaar en met de familie samen dingen te doen is het weer tijd om met je maten van de scouts af te spreken. We hebben er ook van genoten, maar misten jullie toch een beetje omdat we eventjes geen leiding konden geven aan jullie. Dus zijn we blij dat we weer leiding mogen staan voor zo’n fantastische groep als jullie. Wij hebben er alvast zin in om deze maanden naar de scouts te komen. We zullen namelijk veel zotte dingen doen: boeven vangen, naar het leger gaan, dingen leren verkopen en het beroep van jullie ouders uitoefenen. Hopelijk tot zaterdag!

Alvast een stevige linker van de Kapoenenleiding,

Emile, David, Sil en Bert

PS: Hopelijk hebben jullie goede voornemens voor 2020 zoals bijvoorbeeld leider Emile die gaat proberen om nooit meer te laat te zijn, of leider Sil die zijn kamer zal opruimen. Hier nog enkele goede voornemens: beter luisteren naar je ouders, altijd je bord leeg eten…

PSs: Het zomerkamp gaat door van 9/07 tot en met 13/07

Zaterdag 4 januari: Beroepenvergadering

Best kapoenen, deze vergadering zal iedereens beroep een functie hebben om alle opdrachten tot een goed einde te brengen. Kom allemaal verkleed in jullie droomberoep. We zullen jullie ook nieuwe beroepen aanleren zodat jullie je ouders kunnen helpen bij allerhande karweitjes. We verwachten jullie om 14u aan het lokaal en om 17u kan je dan terug naar huis met misschien een nieuw droomberoep in gedachten.

Zaterdag 11 januari: Politie en boefjes vergadering

Zoals jullie misschien wel weten ligt onze scouts dicht bij de gevangenis van Brugge. Helaas zijn er uit deze gevangenis onlangs enkele boeven ontsnapt. De politie is er nog niet in geslaagd om ze terug te vinden en vraagt dus de hulp van de stoere kapoenen van Savio. Neem allemaal jullie detectivegerief en jullie politieoutfit mee want van 14u tot 17u spreken we af aan ons lokaal om de boeven te gaan zoeken.

Zaterdag 18 januari: Jungle Book vergadering

Komende zaterdag is het Jungle Book vergadering! Kom zeker naar de Savio-hut zodat we allemaal samen net als Mowgli de jungle kunnen verkennen. Laten we hopen dat we Kaa of Shere Khan niet tegen komen… Jullie worden om 14u verwacht en om 17u mogen jullie weer met nieuwe ervaringen naar huis vertrekken.

Zaterdag 25 januari: Geen vergadering

Door de vele examens van de kapoenen leiding zal er jammer genoeg geen vergadering kunnen gegeven worden.

Zaterdag 1 februari: Paravergadering

Trek maar jullie dikke bottinen en een stevige outfit aan, en breng jullie goed humeur mee, want jullie, de kapoenen, zullen na deze vergadering echte soldaten worden. Komen jullie ons helpen vechten tegen de vijanden aan de overkant? Hopelijk wel. Deze vergadering is zoals gewoonlijk van 14-17u aan het lokaal. Ingerukt! Mars!

Zaterdag 8 februari: Verkoopvergadering (financiële actie)

Zoals jullie misschien wel weten doen we elk jaar super hard ons best om het zomerkamp zo zot mogelijk te maken met massa’s veel coole verassingen! Maar daarvoor heeft de leiding nu jullie hulp nodig. Wij hebben jullie verkoop-skills nodig om al onze chocoladewafels te verkopen. Dus kom vanaf 10u naar ons lokaal om ons hierbij te helpen. We zullen jullie natuurlijk ook nog een paar tips geven vanuit onze eigen ervaring zodat jullie de beste verkopers ooit worden. Jullie mogen nadat alles verkocht is om 17u naar huis met een goed gevoel en natuurlijk met een paar chocolade wafels… Vergeet zeker je lunchpakket en je schattigste glimlach niet. (Verdere uitleg komt nog via email)

Zaterdag 15 februari: Valentijnsvergadering


“ieuw meisjes”, 2 woorden die we jullie dit jaar al enkele keren hebben horen zeggen. Niet bang zijn dus, want vandaag gaat niet alles om hartjes en zoentjes en meisjes! vandaag gaan we op zoek naar de andere geheimen van Valentijn. We spreken af van 14u tot 17u aan het lokaal en wie verkleed is in cupido krijgt bonuspunten 😉

Zaterdag 22 februari: Sprookjesvergadering


Deze zaterdag is het sprookjesvergadering en gaan we allemaal gezamenlijk het grote sprookjesbos van de Koude Keuken ontdekken. We zullen veel leren over en van de vele magische wezens die we zullen tegen komen. Dus kom allemaal zeker af naar het lokaal van 14u tot 17u.

Zaterdag 29 februari: Natuurvergadering


Vandaag zullen we er op uit trekken in ons bos. We zullen opzoek gaan naar de dieren en planten die er leven. We zullen de dieren voeden en voor de planten zorgen maar natuurlijk gaan we ook ravotten in het bos en in bomen klimmen, want hoog in de bomen zie je meer dan als je op de grond staat. Dus hopelijk kom je naar ons natuur-lab (lokaal) van 14u tot 17u.

Hopelijk worden de eerste 2 maanden van 2020, 2 maanden om nooit te vergeten.
Stevige linker,
de Kapoenleiding.

© Scouts Savio 2019