Saviaantje - Kapoenen

AHOI Kapoenen,
We starten dit jaar als Piraten. Jullie starten dit jaar als leerling-matrozen en zullen eindigen als volwaardige kapiteins, klaar om zelf de 7 zeeën te bevaren. Wij, de leiders, zullen jullie het hele jaar opleiden op ons schip (het grootste van de hele wereld!). Jullie hebben al kort kennis gemaakt met ons via het filmpje op sociale media maar we stellen ons via volgende link nog eens voor
Aan de ouders:
Dit jaar zal er per tak een totempaal zijn. Wij als leiding zullen uw kapoenen daar opwachten en daar kan u ook verdere vragen stellen moest dit nodig zijn.
Aangezien het coronavirus nog altijd de ronde doet wordt er van jullie verwacht voldoende afstand te bewaren en een mondmasker aan te doen bij het afzetten en ophalen van uw zoon.
Verder gelden voor ons als scouts dezelfde regels als op het afgelopen scoutskamp. We vormen dus een afgesloten bubbel van maximum 50 personen waarbinnen we letten op hygiëne maar geen mondmasker moeten dragen en waarbinnen anderhalve meter geen prioriteit is. We vermijden dus ook elk contact met personen die niet in onze bubbel van 50 zitten.

Zaterdag 7 november: Sportvergadering

Haal jullie loopschoenen en sporttenuutjes maar uit de kast, want vandaag gaan we ons in
de sportwereld smijten! We spreken af van 14u tot 17u aan onze lokalen en zullen de dag
vullen met tal van leuke sportactiviteiten: voetbal, athletiek, turnen… noem maar op! Wie zal
de snelste, sterkste en fitste kapoen zijn? Smeer jullie kuiten maar in en tot dan!

Zaterdag 14 november: Jobvergadering

Wat willen jullie later worden? Astronaut? Brandweerman? Politie misschien? Wat het ook
mag zijn, verkleed jullie maar in jullie droomjob voor deze vergadering! Van 14u tot 17u
zullen we aan het lokaal alle kneepjes van jullie droomjobs onder de knie proberen te krijgen
om jullie klaar te stomen voor later! Tot dan!

Zaterdag 21 november: Film vergadering

Wat was de eerste animatiefilm? Wie spreekt de stem in van Spongebob in? In welk jaar kwam de eerste Cars film uit? Jaja bereidt je maar voor om al je kennis over films boven te halen voor onze grote film qui-.. Mopje hehe.. Vanavond gaan we op het gemak ons neerploffen in het lokaal om samen een toffe film te kijken. Jullie worden om 18u30 verwacht aan het lokaal met 1 euro voor nog een verrassing en mogen dan om 20u30 naar huis keren. Tot dan!

Zaterdag 28 november: Wieltjesvergadering

Vandaag gaan we kijken welke kapoen het snelst kan skaten, het hoogst kan springen met zijn skeelers, het verst kan springen met de step of het meeste gewicht kan voorttrekken met zijn gocar. Het is belangrijk dat jullie allemaal 1 toestel met wieltjes meenemen (hoe zotter hoe beter). Aangezien jullie super snel zullen gaan en gigantisch hoog zullen springen nemen jullie ook een helm en indien nodig ook extra bescherming mee. Train thuis zeker al eens als je deze dag wilt winnen. We spreken af van 14u tot 17u aan het lokaal.

Zaterdag 5 december: Sinterklaasvergadering

Dag lieve kinderen.
Als jullie effectief allemaal braaf zijn geweest dit jaar, komt Sinterklaas op bezoek vandaag! Wie stout was, blijft best thuis maar de rest is welkom van 14u tot 16u in de chalet van Sinterklaas!
Tot dan!

Zaterdag 12 december: Vliegend Spaghettimonster vergadering


Kennen jullie het vliegend spaghettimonster al? Dit monster is de God van het Pastafarianisme. Zet allemaal een vergiet op je kop en sluit je aan bij ons geloof van 14u tot 17u aan de kerk van het vliegende spaghettimonster (lokaal).
(Feitje: De opwarming van de Aarde is een rechtstreeks gevolg van de afname van het aantal piraten sinds de 19e eeuw. Piraten worden dan ook als heilig gezien.)
(R)Amen

Zaterdag 19 december: Kerstvergadering


Zoals altijd op kerst vieren we samen met de familie de geboorte van Jezus. Hierbij wordt er lekker gegeten, en natuurlijk worden er ook cadeaus uitgewisseld.
Breng dus allemaal een zo origineel mogelijk cadeau mee voor een andere kapoen (max 5€).
De kapoen met het origineelste cadeau krijgt een verassing van de leiding!
Tot dan!

Zaterdag 26 december: geen vergadering

Aangezien het gisteren Kerst was hebben jullie ongetwijfeld gigantisch veel cadeautjes gekregen. Jullie krijgen vandaag uitgebreid de tijd om al jullie nieuw speelgoed te testen. Kijk maar eens hoe ver jullie nieuwe boog schiet en hoe snel dat je de pijlen kwijt geraakt. De leiding heeft ook cadeautjes gekregen: nieuwe kousen en een warme pull. Wij blijven ook thuis om deze uit te testen en zullen dus geen vergadering geven vandaag. Alvast een gelukkig Nieuw Jaar!!!

© Scouts Savio 2019