Saviaantje - Jongverkenners

Beste JVK’ers
Na een lange en saaie zomer kan het scoutsjaar eindelijk terug van start gaan. Haal daarom zeker je zakmes en uniform van onder het stof, want we maker er een opnieuw een zeer scoutesk jaar van. Dit jaar staan we met een fris leidersteam klaar om er elke zaterdag een lap op te geven. Uiteraard focussen we ons dit jaar ook weer op de vier kernpunten, namelijk: respect, techniek, traditie en kameraadschap. Hopelijk zijn jullie klaar voor een jaar vol avontuur, actie en massa’s leute.
Stevige linker
Jona, Niels, Flozze, Timon, Rottn, Elias, Bleekn en Luca

Zaterdag 11 september: Overgang

Gasten, Het moment waarop elke Saviaan 364 dagen wacht is aangekomen: De Overgang! De dag waarop kinderen jongeren worden, jongens mannen worden en mietjes afvallen. De gasten die vorig jaar hun laatste welpenjaar deden slapen best goed uit en nemen een portie vuile kleren mee. De gasten die vorig jaar hun laatste jvk-jaar hebben gedaan, vantzelfde. We verwachten jullie UITZONDERLIJK OM 15u. Om 17:15 is er een slotformatie gevolgd door een BBQ startend om 19u. Je kiest zelf of je naar de BBQ komt maar vergeet je niet in te schrijven!
Meer info vindt u op savio.be of onze Facebookpagina.

Zaterdag 18 september: Vriendjesdag

Beste JVk’ers, vandaag is het jullie taak om massas, maar dan ook MASSAS maten mee te nemen naar de scouts. Denk hierbij aan klasgenoten, neven, buurjongens… Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Jullie worden van 14u verwacht aan de Chalet in de koude keuken, uiteraard in perfect uniform en met de vélo (laat dit ook aan jullie maten weten). Hopelijk zijn de weergoden goedgezind, want we hebben een mega beire dag voor de boeg! Om 17u keren jullie goedgezind huiswaarts!

Zaterdag 25 september: Tour de Savio

Boonen zit aan het wiel van Valverde
Ik zie geen Petacchi
Tom boonen moet zich nu losmaken, mag zich niet laten insluiten
Vinokoroev vindt het centrum
Valverde.. zet zich recht
Tom Boonen komt eruit
Tom Boonen pakt nu over
Tom Boonen over Valverde
Tommeke Tommeke Tommeke wat doe je nu
Tom Boonen gaat wereldkampioen worden
Tom Boonen gaat wereldkampioen worden
Tom Boonen op 1, tom boonen op 1
Tom Boonen is wereldkampioen!
Dit zijn de legendarische woorden van Michel Wuyts op het wereldkampioenschap in 2005. Als Saviaan verwachten we dezelfde inzet. Om 14u wordt iedereen stipt verwacht met de fiets aan het lokaal. Vandaar verteken we dan richting Madrid om dit spektakel te herbeleven. Om 17u, na vele kilometers gefietst te hebben, kan iedereen naar huis keren!

Zaterdag 2 oktober: Techniekenvergadering

Jongens, op kamp heeft de leiding vastgesteld dat jullie scouteske skills nog heel wat werk nodig hebben. Daarom is dit het perfecte moment om jullie alle technieken aan te leren die een echte Saviaan nodig heeft om te overleven, waaronder het sjorren van katapulten en maken van vallen. Jullie worden stipt verwacht om 14u aan de lokalen in de Koude Keuken, waarna jullie om 17u met kompas huiswaarts keren.

Zaterdag 9 oktober: Sportvergadering

Dag atleten
Vandaag mogen jullie je sportieve vaardigheden bewijzen. Haal de Wout van Aert, Romelu Lukaku en Nafi Thiam in jullie naar boven! We weten allemaal hoe hard jullie naar deze vergadering uitkijken, dus zullen we ons best doen om jullie conditie te viervoudigen. Om 14u zijn jullie welkom in sportcomplex Savio in een trainingspak en bijpassende sportschoenen. Om 17u kunnen jullie als bodybuilders naar huis koprollen.

Vrijdag 15 oktober – Zondag 17 oktober: Weekend

Daar is hij dan het eerste weekend vant jaar! We zullen eens de wilde domeinen verkennen buiten onze vertrouwde Koude Keuken. Hiervoor spreken we samen om 20u aan de lokalen af met: 1. volle magen, 2. pak & zak en 3. natuurlijk je vélo (perfect in orde en met werkende lichten). En dan vragen jullie je waarschijnlijk wel af wat we nu allemaal zullen beleven buiten onze koude keuken, awel da zal je allemaal wel zien aje er bij bent. Dus wees massaal aanwezig voor ons Episch Weekend. Zondag om 12u zit het weekend er alweer op en keren jullie huiswaarts. Tot dan!
Belangrijk voor de derdejaars!!! Dit weekend worden naar jarenlange traditie de patrouilles verdeeld, waarbij een goeie leider en hulpleider nodig is. Overtuig daarom de massa met kilo’s snoep en mooie woorden!!!!
Verdere info volgt via brief!!!

Zaterdag 23 oktober: Maffiavergadering

Arrivederci mede- Roberto’s, Stefano’s en Marco’s! Mijn ‘Boss Mafioso’ (aka Pablo) merkt dat zijn gebied zwakker en zwakker begint te worden en dat al onze master criminals hun Tommy guns al vervangen hebben door rollators. Het wordt dus duidelijk eens tijd dat we wat vernieuwing brengen in onze maffia gang! Hierbij zijn JULLIE geselecteerd om je om 14u te komen bewijzen welke gekke maffiabazen jullie zijn aan onze Saviaanse HQ! Degenen van jullie die slagen mogen dan levend en fier huiswaarts keren om 17u! Addio en tot dan!

Zaterdag 30 oktober: Halloweenvergadering

Dag jongverkenners, zoals elk jaar wordt de koude keuken rond 31 oktober geteisterd door de meest griezelige monsters. Het is jullie taak als Savianen om het lokaal en omstreken te beschermen en deze monsterlijke wezens te verdrijven. Kom dus zeker verkleed in het thema halloween, de jongverkenner die het beste verkleed is kan een prijs winnen!!! Wij verwachten jullie om 20u aan het lokaal en zwaaien jullie uit om 22u.

© Scouts Savio 2019