Saviaantje - Jongverkenners

Wheeuuuuuy!!!! het is 2020. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van de gezellige kerstfeestjes en nieuwjaarsvieringen. Schrijf allemaal jullie voornemens voor het nieuwe jaar maar op en breng ze de eerstvolgende vergadering mee zodat de leiding deze eens kan inspecteren! Hopelijk zijn jullie niet te veel verdikt. De leiding alleszins wel, zeker leider Pieter. Met een nieuw jaar, komt natuurlijk ook een nieuw Saviaantje. Hieronder vind je de eerste reeks vergaderingen die wij voor jullie in petto hebben.

Zaterdag 4 januari: Geen vergadering


Verbazingwekkend genoeg wil de leiding naast het geven van legendarische vergaderingen in de scouts, jawel… het is moeilijk te geloven… ook een diploma halen. Zelfs leider Titus. Wie had dat verwacht!! Dit betekent dat wij volop bezig zijn met te blokken en daardoor jammer genoeg geen vergaderingen kunnen geven. Hopelijk kunnen jullie jezelf nog een weekendje extra bezighouden. Wie niet weet wat te doen, mag altijd een kaarsje branden voor ons om ons succes te wensen.
Een stevige linker,
De blokkende, ijverige JVK-leiding en Titus

Zaterdag 11 januari: film


Yipse gasten, we gaan een film checken. Iedereen is welkom vanaf 20u in de Saviaanse cinema. Ook in Savio geldt hetzelfde concept als in de kinepolis: zo veel mogelijk snacks verstoppen onder je jas, in je broekspijpen en onder je hoed, want de security is niet mild. Als jullie filmverzoeken hebben kunnen jullie altijd een berichtje sturen naar leider Pieter. Rond 22u is de film gedaan, maar dit kan uitlopen aangezien we niet op de hoogte zijn van hoelang de reclamefilmpjes zullen duren.

Stevige linker,
De warmste JVK-leiding

Zaterdag 18 januari: de leiding heeft nog steeds examens vergadering


Terwijl jullie allemaal al lekker hebben kunnen genieten van jullie welverdiende vakantie en al een hoop te veel beloningen hebben gekregen voor die waarschijnlijk toch niet zo super goede punten, zit de leiding nog dag in, dag uit opgesloten op een mini-kamertje met een veel te klein bureau. Om al die gigantisch dikke cursussen van buiten te blokken en trachten te begrijpen. Maar toch komen wij speciaal voor jullie nog om 20u uit ons donker holletje naar het lokaal, om jullie toch nog een spetterende vergadering te geven. Omdat we vlug terug in ons donker hol moeten kruipen is de vergadering gedaan om 22u zodat wij terug achter onze boeken kunnen zweten. Breng allen nog een muntstuk van 2 euro mee.
PS. Pieter is al gebuisd

Zaterdag 25 januari: boerenvergadering

Zonder boeren kunnen wij niet leven. Het is al langer dan vandaag bekend dat wij Savianen alles zelfstandig kunnen, maar de ene leiding kan al wat beter patatten planten dan de andere. Er zijn er dan weer andere die beter de stroent kunnen opscheppen en het veld bemesten. Van tractors houden wij allemaal maar als je een obus tegen komt STOP MACHIEN EN 30 METERS ACHTERUT! Kom ofwel me je tractor naar us boerenpling of per velo ma zorg geweun da we ‘t veld kunnen bewerken vandaag. Om 14 uur starten we in onze overal met katchou botten en tegen 17 uur gaan we naar huis met een varkenspoot en een zak groensels.

Zaterdag 1 februari: Prinsessen-op-het-ijs-vergadering

Prinsessen op het ijs, ja dat zijn jullie vandaag! Jullie mogen 1 keer raden wat we gaan doen en het is niet golfen.
Schaatsen dus, als je het niet zou gespot hebben! We gaan de ijsbaan van het Boudewijn Seapark onveilig gaan maken met jullie! Pak je warme kleren en handschoenen mee, we hebben van horen zeggen dat ze daar geen goeie verwarming hebben… Vergeet zeker niet om je ID-kaart en 5 euro mee te nemen! We wachten jullie op om 14u aan de ingang van de schaatsbaan, om 17u mogen jullie naar huis als volleerd kunstschaatsers!
PS: we hadden jullie graag gevraagd om een tweetal weken op voorhand een seintje te geven indien je meekomt, zo kunnen we een reservatie maken aan een mooiere prijs.

Zaterdag 8 februari: piratenvergadering

Wanneer je het woord piraat hoort, denk je onmiddellijk aan een piraat uit ‘Pirates of the Caribbean’. Dit soort piraat zie je vandaag de dag niet meer rondlopen natuurlijk. Zijn piraten dan als het ware “uitgestorven”? Nee, natuurlijk niet. Ze hebben zich gewoon aangepast. Ik stel jullie voor aan cyberpiraten en de wondere wereld van ‘the darkweb’. Zoals piraten vroeger alles roofden op zee, gebeurt dit nu op het internet. In plaats van schatkisten, zijn het nu creditkaartgegevens, identiteiten, passpoorten, aandelen enz. die men plundert. Jullie worden allemaal verwacht in de serverroom van SAVIO (a.k.a de lokalen) van 14u tot 17u om samen het internet te hacken.
Een stevige linker,
De IT-afdeling van savio (die bestaat… of wel?… of nie? … of wel?)

Zaterdag 15 februari: Valentijn!

LOVE IS IN THE AIR, voelen jullie het ook? Cupido zijn boog staat alweer gespannen en ook jullie hebben ongetwijfeld zijn pijlen niet kunnen ontwijken. Na al dat kussen en knuffelen met jullie vriendinnetjes/ vriendjes is het met de maten te doen! Laat jullie vrouwtje thuis, maar breng wel allemaal een Valentijn geschenkje mee. Dat kan gaan van een zelf geplukt bloemetje tot een geboetseerd miniatuurbeeldje van leider Pieter uit klei. Toon dat je er liefde en passie in hebt gestoken! Verkleed jullie heel liefdevol en kom om 14u naar de Smedepoort. Om 17u mogen jullie tot over jullie oren verliefd terug huiswaarts keren.

Zaterdag 22 februari : job-vergadering

De meesten onder jullie zijn ondertussen al begonnen met de eerste stappen naar jullie toekomstig werk. Vandaag zullen we eens testen hoe ver jullie al geraakt zijn in jullie droomcarrière. Zo zullen we zien of de job wel geschikt is voor je. Dit kunnen jullie ondervinden als je om 14u naar het lokaal komt, verkleed als je droomjob. Als we jullie geëvalueerd hebben en de nodige adviezen hebben gegeven over jullie toekomstige job, mogen jullie met veel positieve feedback of een doorweekte zakdoek van jullie tranen naar huis om 17u.

Zaterdag 29 februari: grote einde van de krokusvakantie vergadering

Jammer genoeg is de vakantie alweer voorbij. We horen jullie al zuchten en puffen: “we moeten maandag weer naar school”… Terwijl leider Louis terug komt van de sneeuw en Titus en Duncan genoten hebben van een welverdiende vakantie moest Pieter wel naar school en Josry stond heel de week achter zen werkbank. Vandaag wordt er niet getreurd, we blikken terug op een week verlof en we hebben al spetterende ideeën om er een onvergetelijke zaterdag van te maken. Kom van 14 uur tot 17 uur naar onze vakantiechalet en kom zoals gewoonlijk met de fiets !

Ja zo zijn we alweer 2 maanden verder in het jaar! Er staat ons nog veel te wachten op vlak van grootse plannen!! Zoals CommaBox: hiervoor vragen we jullie om eens te kijken welk weekend van de paasvakantie het best zou passen (het eerste of het laatste). Jullie kunnen dit gerust laten weten aan de leiding via een mailtje of natuurlijk via de Facebookpagina! Dan kunnen we hiermee rekening houden bij het inplannen. Alleh gasten, de leute he! Leiding=out! Tot het volgende Saviaantje!

© Scouts Savio 2019