Saviaantje - Jongverkenners

We zijn alweer gekomen aan het tweede Saviaantje van het jaar.
Het wordt stilletjes aan wat kouder buiten, de dagen worden korter en de nachten worden langer.
Desalniettemin zullen wij als JVK-leiding weer elke week paraat staan om jullie een schitterende scoutsvergadering te geven.
Het einde van het jaar is ook in zicht wat natuurlijk gepaard gaat met de feestperiode. Denk maar aan kerst, nieuwjaar, Sinterklaas… (ongelooflijk veel goed eten met andere woorden).
Het wordt ook hoog tijd voor ons eerste weekend! Kort gezegd staan er dus heel wat speciale activiteiten op het programma en we hebben er al zin in. Wheuuuyyyyy!!!

Zaterdag 2 november: Oe vettiger oe prettiger


Allooo dinge,
Vandaag gaan we met dingen smieten. Mo je ku nu wel peinzen wa zien diengn? Ewel ja die dingen ga je dan wel door de lucht zien dienghelen. Aangezien er zoveel dingen door de lucht gaan vliegen raden wij aan om vuile kleren aan te doen. Wij vragen aan nummer 1 om een zak bloem mee te pakken. Nummer 2 pot confituur. Nummer 3 een dinge. Nummer 4 een andere dinge en zo brengt ieder wat wils mee. Deze ‘oe vettiger oe prettiger’ vergadering gaat door in onze vettige chalet (het lokaal). Breng allemaal 2 euro mee en tussen 18u en 20u zullen er van alle soorten vette dingen door de lucht vliegen, wees allen van harte welkom.

Weekend van 8 tot 10 november: Rikolto weekend


Het moment van ons eerste weekend is eindelijk aangebroken. Wheuuuuuyyyyy!!! Het is echter een speciaal weekend. Dit jaar werkt onze scouts namelijk samen met de organisatie ‘Rikolto’ en met de andere scoutsen van het Brugse Vrije om samen de ‘Warmste Wintersoep’ te maken voor de Warmste Week van Studio Brussel. De soep maken we met de groenteresten van boeren, supermarkten en mensen thuis. Als je dus thuis nog wat onnodige groenten hebt liggen mag je ze zeker meepakken. Alle hulp is immers welkom. Wees echter niet gevreesd. We zullen ook nog gewone scoutsactiviteiten verrichten op dit weekend. We spreken vrijdag af om 20u aan onze lokalen met de fiets en het weekend is de zondag gedaan om 11u. Gelieve 25 euro mee te pakken en vergeet ook niet de standaard weekend zaken zoals slaapmatje, slaapzak, tandenborstel, warme kleren, regenjas en stevige schoenen.

Stevige linker,
De warmste JVK-leiding

Zaterdag 16 november: Saviaanse Highland games


Maak jullie borst maar al nat, neem jullie schapenwollen sokken uit de kast, haal je schoonste kilt van onder het stof en leer het recept voor echte Haggis uit je hoofd! Verzamel de clans naar het fort van Opperclan McSavio om 14u. We zullen jullie hier een traditie laten verderzetten die al uit de 11e eeuw afkomstig is! Smeer jullie armpjes maar goed in want een echte Schot gooit balken over Loch Cold Kitchen alsof het niets is. Om 17u mogen jullie met je clan terug naar huis keren.

PS: het leren spelen van de doedelzak wordt ten zeerste toegejuicht!
PPS: ook het uit het hoofd leren van “Scotland the Brave” kan enkel maar voordelen opleveren…

Zaterdag 23 november: Flandrien vergadering

Beste jongverkenner of fietsers,

Vandaag gaan we op zoek naar de sterkste onder de sterkste fietsers van onze tak. We fietsen vandaag een ronde door Vlaanderen vervolgens naar Roubaix en we maken er een echte gold race van. Sprinters, klimmers en tijdrijders: Ieder zal zijn kansen kunnen wagen op de heuvels en kasseistroken in deze Vlaamse klassieker. In het peloton moet het natuurlijk veilig blijven, daarom worden helmen verplicht vandaag. Vul maar allemaal jullie bidon met water of andere middelen waardoor je de pedalen van je vélo zal stampen. Blaas je banden maar goed op en vergeet de helium niet voor te vliegen over de kasseien. Een gazette tegen de borstkas om geen valling op te vangen en een goeie biefstuk op je zadel. De grand départ van de Saviaanse klassieker start om 14 uur aan onze prachtige chalet. Tegen 17 uur zullen de laatste renners de finish hopelijk bereikt hebben. Onthoud vooral de wijze woorden van Yvonne (echtgenote van Gérard): “FIETSN ES FIETSN” (https://youtu.be/XCf91Tbt7vM)

Zaterdag 30 november: Kanbeterimenbroekgeskeetnvergadering

Iedereen heeft ooit wel al eens een moment gehad dat je het helemaal niet meer zag zitten en bij jezelf dacht: had ik maar beter even in men broek geskeetn. Want iedereen weet dat een schone warme zompige drol in den broek wel een voldoende uitvlucht is om er even van tussen uit te kunnen. We gaan er verder niet te veel kak aan smeren, vandaag zal je dit zeker niet denken. Jullie worden allemaal verwacht om 14u aan het lokaal. Neem allen een wc rol mee. Jullie kunnen dan weer huiswaarts keren om 17u hopelijk allemaal met een propere broek.

Zaterdag 7 december: Sint-Nikolaas vergadering

Hij is volgens sommige misschien al terug naar zijn kasteel in Spanje maar speciaal voor jullie hebben wij nog een afspraak kunnen regelen met de goed-heilige man, ook wel beter bekend onder ons als Nicolaas. De meeste schoentjes zijn ondertussen al gevuld, of niet, maar wie braaf is krijgt meer. Zijn knechten staan al te schreeuwen vanop het lokaal “ Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!” Jullie kunnen je schoentje komen ophalen vanaf 20u en zullen om 22u als “brave” jongverkenners weer naar huis mogen gaan.

Zaterdag 14 december: Epic meal time vergadering

Ze zeggen soms dat lekker eten in combo met ander lekker eten sowieso ook lekker moet zijn. Nu is het moment aangebroken om eens te testen hoe ver we daar nu echt in kunnen gaan. We gaan door tot het echt niet meer te eten is of juist toch het beste gerecht ter wereld wordt. Vandaag is de dag dat jullie allemaal jullie vettigste, zoutige of zelfs zoetste viezegoeste fantasieën eens kunnen waar maken. We spreken af om 14u aan het lokaal en om 17u mogen jullie terug huiswaarts keren met een overvolle maag. Gelieve allemaal de volle 4 euro mee te nemen!

Vrijdag 20 december: Kerstfeestjeuh!

Jow gasten, we zitten in het midden van de feestdagen en zoals jullie allemaal wel weten is het nu dus Kerstmis! Een oude man met overgewicht en een enorme witte baard in een rood kostuumtje die cadeaus komt rondbrengen, ook gekend als de geliefde Kerstman! Een man met een gouden hart die leeft in het opperste noorden van Finland met zijn overcompenserende sledehonden en vliegende rendieren. Al goed en wel maar komt af naar onze sneeuwchalet in de Koude Keuken tegen 20u, met een episch cadeau van 5 euro’s. Om 22u mogen jullie naar huis met jullie winst om je bevroren teentjes op te warmen.

Zaterdag 28 december: Geen vergadering

Jammer genoeg is er deze week geen vergadering. De examens van de leiding staan voor de deur en hiervoor moeten we ons jammer genoeg kunnen voorbereiden. Geniet dus maar ten volle van jullie kerstvakantie, skireizen, kerstfeesten en eindejaarsfeesten. We willen jullie alvast een prettig nieuwjaar toe wensen en hopelijk zien we jullie terug wanneer moeder Aarde alweer een jaartje ouder is. Ja boys, dit was ons eerste halfjaar aan vergaderingen! Geniet van de feestdagen, eet je goed en dik! Gebruik de vakantie om al jullie sjor- en vuurmaakskills te oefenen en perfectioneren! (Wij dragen geen verantwoordelijkheden voor eventuele constructies in de living 😉 ).
Goeie feestdagen,
De JVK-leiding

Belangrijk: het jongverkenner kamp gaat door van 5 juli tot 15 juli!
© Scouts Savio 2019