Saviaantje - Jongverkenners

Nu jullie na de feesten waarschijnlijk genoeg hebben van de familie, is het tijd om terug met de maten af te spreken. Wij hebben dan ook voor de komende 2 maanden geweldige spellen voorbereid, eindigend met een gigantische climax: Savio’s grote wafelenbak. We zullen nog genoeg reclame maken, maar houdt alvast zaterdag 23 februari vrij in jullie agenda. Vergeet ook oma’s, opa’s, leerkrachten, sporttrainer… niet aan te spreken, want jullie kennen het gezegde: ‘hoe meer zielen, hoe meer geld voor op zomerkamp’

Zaterdag 5 januari: Schaatsvergadering

Begin maar allemaal met evenwichtsoefeningen, want zaterdag 5 januari zullen wij de schaatsbaan onveilig maken. Kom dus allen om 14u naar Boudewijn Seapark met 4.50 euro, handschoenen en een verbanddoos voor zij die vrezen te vallen. Zo kunnen jullie de extra kilo’s van de feestdagen eraf sporten, terwijl je lacht met je mede JVK’ers en leiders die tegen dek gaan. Om 17u mogen jullie dan hopelijk in één stuk naar huis.

Zaterdag 12 januari: Kerstboomverbranding

Nu de feestdagen al even achter de rug zijn. Is het tijd om alle attributen terug op te bergen. Maar wat te doen met die kerstboom??? In plaats van hem gewoon buiten te zetten en door de groendienst te laten meenemen, dachten wij om er een gigantische fik van te maken. Daarom mogen jullie al jullie kerstbomen komen leggen aan het lokaal. Dan zullen we er zaterdag om 20u een gezellig kampvuur van maken en zorgen dat alle kerstbomen opgebrand zijn tegen 22u. Hierna mogen jullie dan terug huiswaarts keren.

Zaterdag 19 januari: Filmvergadering

Beste Jongverkenners

Na al die feestdagen waar we kalkoen moesten fretten tot het aan onze oren uitkwam; waar we cadeautjes mochten opendoen, maar teleurgesteld waren omdat het niks met Fortnite te maken had; en bovendien nieuwjaarsbrieven moesten voorlezen, die we 3 keer opnieuw hebben moeten schrijven omdat de tipp-ex op was, is het eindelijk tijd om eens in de zetel te zitten. Dit zullen we dan ook vandaag doen, want het is namelijk filmvergadering. Jullie mogen voor 1 keer een natje en een droogje meenemen, wij voorzien de cinemadeur te openen om 19u. Indien de reclame niet te lang duurt, kunnen jullie om 21u huiswaarts keren.

Zaterdag 26 januari: Sportvergadering

Jullie weten allemaal dat achter de top sport de big bucks liggen. Wij zouden daar natuurlijk ook graag een deeltje van winnen samen met enkele schone bekers. Maar vooraleer we kunnen deelnemen aan het topsport niveau moeten we eerst zorgen dat we beter zijn dan de gemiddelde sporter. Dus trek allemaal jullie sportiefste outfit aan, haal die biefstuk maar uit de koelkasten en knip maar die vingertoppen van jullie handschoenen af. Jullie worden verwacht om 14u aan het lokaal. Om 17u kunnen jullie als kampioen waardige sporters terug naar huis koersen.

Zaterdag 2 februari: Epic mealtime

Wat komt er spontaan in ons op als we aan Amerika denken? Jawel, dikke Amerikanen en hamburgers! Vandaag is het voor een keer toegestaan om niet gezond te leven, vandaag kunnen jullie eindelijk de hamburger maken waar jullie al heel jullie leven van dromen! We spreken af om 14u aan het lokaal en om 17u mogen jullie terug huiswaarts keren. Gelieve allemaal 3 euro mee te nemen!

Zaterdag 9 februari: Mad Scientist

Aan alle gekke wetenschappers: jullie worden om 19u verwacht aan ons laboratorium in de koude keuken. Enkele tips om deze vergadering tot een goed einde te brengen:

– Draag een witte laboratoriumjas
– Leer praten met een Duits accent
– Zet jullie witte haren in de lucht
– Leer de wetten van Newton nogmaals goed van buiten
– Neem een voorbeeld aan bekende ‘mad scientists’ als Victor Frankenstein, Dexter, Einstein en Nikola Tesla.

Jullie, de meer dan gemiddelde intelligente mens, kunnen als jullie uitvinding op punt staat, omstreeks 21u huiswaarts keren!
Onthoud : De verandering van de impuls is recht evenredig met de resulterende kracht en volgt de rechte lijn waarin de kracht werkt.

Zaterdag 16 februari: Valentijn

Trek jullie deftigste pak aan, spuit maar goed wat parfum en scheer die eerste snorhaartjes ook maar eens. We willen namelijk dat jullie er beeldig (of toch zo beeldig mogelijk) uitzien op onze valentijnvergadering. Eindelijk kunnen jullie Fortnite achterwege laten en jullie bezighouden met wat er echt toe doet in het leven: vrouwen. Niet getreurd indien je hier nog niet zo veel ervaring mee hebt, want wij hebben ervaringsdeskundige Tomas Claeys ook uitgenodigd. Voor tips en tricks moet je dus zaterdag 16 februari om 14u naar onze chalet komen. Wie goed oplet kan dan vergezeld met een dame om 17u terug naar huis gaan.

Zaterdag 23 februari: WAFELENBAK

Ook jullie leiding draagt zijn steentje (een hele grote steen eigenlijk) bij aan ons zomerkamp! Vandaag organiseert de leiding een wafelenbak. Echter kunnen wij (hoe fantastisch we ook zijn) ook een handje hulp gebruiken! Daarom vragen wij jullie vandaag dan ook massaal aanwezig te zijn, de opbrengst gaat rechtstreeks naar je eigen kamp! We spreken af om 10u aan het lokaal. Het evenement begint om 15u30, vanaf dan zijn jullie vrij om wafels te eten zolang jullie willen en ons een handje te helpen. De vergadering zelf is officieel gedaan om 17u, maar wie wat langer wil blijven is zeker welkom. De kostprijs van deze dag is 6 euro, hierin zit lunch inbegrepen + de wafelenbak zelf! Gelieve ons op voorhand te laten weten indien jullie NIET komen, anders zijn jullie sowieso ingeschreven. Nodig ook allemaal jullie hele familie, vrienden, leerkrachten, etc. uit! De leiding ziet het alvast volledig zitten!

Stevige linker,

Cocky, Simon, Urbain, Kasper, Turre en Josn

© Scouts Savio 2019