Saviaantje - Jongverkenners

Beste JVK’ers
Nu het scoutsjaar alweer een goede twee maand van start is, is het opnieuw tijd om jullie mee te delen wat we de komende maanden voor jullie in petto hebben. Zoals het er nu uitziet, worden het weer spetterende vergaderingen vol leute! Wij hebben er alvast veel zin in!

Uiteraard vragen wij jullie om nog steeds rekening te houden met de Coronamaatregelen. Draag dus steeds je mondmasker (12+) tijdens de vergadering en probeer voldoende afstand te bewaren.

(Voorlopig worden wegens corona alle vergaderingen van de jongverkenners geschrapt!!! nvdr.)

Een stevige linker van de leiding
Vplanck, Duncan, Tietn, Flozze, Tjorven, Rottn en Niels

Zaterdag 7 november: Bouwvakkervergadering


Beste bouwvakkers
Zoals jullie weten is het lokaal niet meer in de beste staat. Vorig jaar is er van verbouwen niet veel in huis gekomen, grondig tijd om daar iets aan te veranderen! Begin jullie bouwplannen maar te tekenen. Overleg met je mede kameraden wat er zeker moet veranderen in onze prachtige chalet want ondertussen worden jullie stilletjes aan een van de oudere gastjes van Savio. Samen met je zotte plannen kom je per kruiwagen naar de Saviaanse werf om 14u. Pak je schuppe maar alvast mee want op wat moet je anders 3 uur lang leunen? Om 17 uur kan je dus terug naar huis tenzij je verloren bent gegaan onder de pijn …

Zaterdag 14 november: Specialleke


Beste JVK’ers,
Omdat de leiding jullie zo graag ziet doen we vandaag een mega epische vergadering! Omdat jullie keer op keer afkomen met veel enthousiasme en altijd luisteren gaan we eerst brunchen, achteraf paintballen op quads en afsluiten met een afterparty. Ik hoor jullie al denken: ‘Dat zal waarschijnlijk weer een prank zijn?’ en ‘Hoe gaan ze dat nu betalen?’. Wel beste maten, deze vergadering staat volledig in teken van jullie! Kom dus allemaal om 10u naar het lokaal, waarna jullie om 17u huiswaarts kunnen keren (als de afterparty niet uitloopt natuurlijk). Tot dan!
Oh ja, bijna vergeten. Probeer om met zoveel mogelijk af te komen, dan kan de leiding misschien nog een groepskorting regelen. En vergeet jullie lunchpakket niet, we kunnen ook niet alles betalen hé.

Zaterdag 21 november: Alles op Wieltjesvergadering


Jongverkenners, vandaag staat alles in het thema van de befaamde wieltjes. Voor de skaters onder ons is dit het ideale moment om de leiders al jullie beste moves te laten zien. Uiteraard zijn skateboards niet het enige wat jullie mogen meedoen, in tegendeel. Verlaat je huis dus zeker niet zonder skeelers, je step, een tandem, een driewieler, je go-kart, segway… Met hoe meer wieltjes jullie afkomen, hoe beter! Jullie worden verwacht om 14u aan de Chalet in de Koude Keuken en keren om 17u huiswaarts als echte professionals!

Zaterdag 28 november: Cartel de Savio

Het Saviokartel was een groots opgezet Cubaans drugskartel, opgericht en geleid door Louis Escobar. Dit kartel was vooral actief in Saviaanse laaglanden in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw en beheerste op zijn hoogtijdagen een groot deel van de wereldhandel in cocaïne.

Nu, 50 jaar later zijn we alle grip kwijt op de cocaïne industrie. Grimmertinge bezit 30%, Sint hubertus zelfs 35% en de overige 35% van het marktaandeel is verspreid over alle andere scoutsen van Brugge. Het wordt dus tijd voor de grootte comeback van de Saviokartel zodat we weer bovenop in de cocaïne industrie staan zoals in de jaren zeventig en tachtig. Stel Louis Escobar niet teleur en kom in grote getallen af van 14u tot 17u naar het Saviaans cartelhuis.

Zaterdag 5 december: Sinterklaas

Beste jongverkenners
Jaja, het is weer zover! Sint Nikloai is vanuit het verre Spanje met zijn stoomboot naar België gevaren om sommigen onder jullie wat lekkers te geven, maar ook om enkele JVK’ers de roe te geven! Wij, de leiding, hebben doorheen het scoutsjaar dingen genoteerd en doorgegeven aan de Sint. Om de beurt worden jullie op de schoot van Sint Nikloai verwacht om jullie fouten proberen goed te praten. Als dit jullie lukt, dat zien we dan wel. Jullie worden om 16u verwacht aan de lokalen te Savio. Om 18u vertrekt de Sint terug naar Spanje, dus dan keren jullie ook huiswaarts.

Zaterdag 12 december: Epic Meal vergadering

Vanavond zijn jullie eens aan de beurt om de meest Epische maaltijd te maken. Een kapsalon gefuseerd in een pizza of een pannekoek in de vorm van een taart, bijna alles is mogelijk. Peist maar een ke goed na over welk menu je zal klaarmaken. Om 19u zijn de Chef’s, Sous-chef, Rôtisseur, Entremétier, Garde manger, Pâtissier, Potager, Saucier, Casserolier en Saviaan welkom aan onze keuken te Savio. Voor deze maaltijd vragen we jullie om 4 euro per persoon mee te nemen zodat we zeker aan onze “Epic Meal”-term kunnen volstaan. Tegen 22u zullen jullie met een voldane buik terug huiswaards mogen rollen om deze Epic Meal te verwerken.

Vrijdag 18 december: Kerstfeestje

Jooow boys, de feestdagen zijn vlakbij en daar hoort natuurlijk een kerstfeest bij in de scouts! De kerstman komt op visite, al dan niet vrijwillig. Veel keuze zal hij niet hebben als het aan ons ligt. Breng zeker allemaal je eigen persoonlijke kerstboom mee, zo maken we er nog een heel kerstbos van. Een goed kerstfeest is natuurlijk niets zonder een cadeautje, neem allemaal een cadeautje mee die ongeveer 5 euro kost. Als je daar zin in hebt, neem gerust nog een versnapering of een drankje mee zodat we er een waar kerstfeest van kunnen maken. We verwachten jullie om 20u aan onze feestelijke chalet. Jullie worden, samen met de kerstman, om 22u vrijgelaten om terug naar huis te keren.

© Scouts Savio 2019