Saviaantje - Jongverkenners

Ja we zijn hier weer wi! Weeral een saviaantje voor jullie om van te genieten. Azo vliegen de zaterdagen hier weer voorbij alsof het niets is! Print het saviaantje maar uit en hang het boven je bed zodat je nooit iets kan vergeten en droom erover zoals leider Pieter over zijn mayonaise droomt.

Weekend van 6 tot 8 maart: Duo-dagen


Het is weer eens hoogtijd dat wij met Savio bewijzen dat we de beste scouts van Brugge zijn. We nodigen dan ook alle derdejaars uit om mee te komen op ‘duo-dagen’. Dit is een weekend dat georganiseerd wordt met de andere scoutsen van Brugge en weer ongetwijfeld superleuk zal worden. Jammer genoeg is dit weekend enkel voor derdejaars. Voor de tweede en eerste jaars is er dan dus geen vergadering. Er zal nog een brief/e-mail uitgedeeld worden met alle nodige informatie zoals kostprijs, begin- en einduur, afspreeklocatie enz.
Hopelijk tot dan,
De jvk-leiding

Zaterdag 14 maart: sportvergadering


De zomer zit er weer aan te komen maar we hebben al mogen merken dat sommigen onder jullie (of ja allemaal) toch wel wat vet hebben verzameld doorheen de wintermaanden. Vandaag is het dus tijd om dat er van te sporten. Vette slekken komen toe en gaan als gespierde saviaan weer naar huis. Om er een super sportieve zaterdag van te maken vragen wij om sportschoenen aan te doen om binnen in een zaal te sporten en 1 eurotje mee te nemen. Sportverzoeken mogen al ingestuurd worden en dit kan gaan van taloren smijten tot de 278 meter sprint. Ons sportevenement begint om 14 uur en is gedaan om 17 uur aan de chalet.

Zaterdag 21 maart: brunch


Best jvk’ers
Omdat jullie al het hele jaar zo ongelooflijk gemotiveerd meewerken, altijd luisteren en doen wat wij zeggen is het eens tijd om jullie in de spotlights te zetten! Daarom organiseren wij voor jullie een brunch! Wij zullen jullie voorzien van allerlei lekker gerechten en drank en dat maar voor 4 euro! Wij horen jullie al denken:”4 euro, zo weinig!?!?”. Ja ja, dat klopt, 4 euro! Dus zorg maar dat jullie in grote getale afkomen, want dit is een once in a lifetime deal! Wij verwachten jullie om 9u aan onze saviaanse brunchclub. Om 11u mogen jullie allen met een gevulde buik afzakken naar huis.
Groeten

Zaterdag 28 maart: paintballen op jetski’s in Cuba

Yoow gasten, vandaag heeft de leiding keer beslist om helegans zot te doen, we hebben ons volledig laten gaan om een volledige dag te vullen voor jullie vol ongelooflijke activiteiten! Jullie geloven ons niet? Ewel kom in grote getalle af en je zal wel zien dat we het menen. We verwachten jullie om 10u aan het lokaal zodat we zeker op tijd zijn voor ons vervoer naar Cuba, die jetski’s varen niet met hunzelf eh! Om 17u zijn jullie terug beschikbaar om jullie zaterdag verder te zetten, zonder ons, zonder jetski’s en natuurlijk zonder Cuba… Vergeet trouwens niet om een lunchpakket mee te nemen!!!!

Zaterdag 4 april: Geen vergadering

Ja sorry gasten, ook de leiding heeft af en toe ontspanning nodig en voor de volgende blokperiode eraan komt hebben we met de hele ploeg beslist om er snel nog eens tussenuit te gaan en een weekendje te gaan ontspannen in Spa! Of zoiets, niemand heeft feitelijk geluisterd. Alleh, we zien dus wel! Echter staat 1 iets vast, er is deze zaterdag geen vergadering. Droog jullie traantjes maar al, volgende week zijn we er opnieuw volledig bij!

Zaterdag 11 april: Paasvergadering

De tijd van het jaar is weer aangebroken om te gaan zoeken in jen hof naar die lekkere chocolade eiers, keuns, en natuurlijk ook nog een paar zwarte pieten die niet op geraakt zijn van Sinterklaas. Maar we weten allemaal dat dit thuis eigenlijk helemaal niet zo leuk is omdat je telkens al dat lekkers met de broers en of zusjes moet gaan delen. Dus kom allen naar het lokaal om 14u met een emmerken, waar je allemaal eindelijk eens volledig voor je zelf kan beginnen rapen. Om 17u kunnen jullie weer huiswaarts keren met een gevuld emmerken vol chocolade.

Weekend van 17 tot 19 april: Commabox

Het tweede weekend van het scoutsjaar staat voor de deur. Dit weekend is op verplaatsing en is van een meer scouteske aard dan het eerste weekend. Zo zullen we onder andere wandelingen maken en in tenten slapen. Neem dus naast de standaard weekend-benodigdheden zeker volgende zaken mee:
– Stevige wandelschoenen
– Slaapmatje
– Slaapzak
– Warme kledij
– Regenkledij
– Trekrugzak (trollies en valiezen zullen voor ongewenste problemen zorgen)
– Regenhoes of PMD-zak voor over de trekrugzak indien het zou regenen

Merk op dat veel van het meegenomen materiaal door de jongverkenners zelf zal gedragen worden. Neem dus zeker niet te veel mee. Er zal nog een brief/e-mail uitgedeeld worden met alle nodige informatie zoals kostprijs, begin- en einduur, afspreeklocatie enz.
Tip: kleren bewaren in droge zakken binnen de rugzak kan zeer handig zijn bij slechter weer!
Hopelijk tot dan,
De jvk-leiding

Zaterdag 25 april: Vrouwenvergadering

Lieve dames,
Trek jullie jurken, hakken en strings aan, want vandaag gaan we om ter vrouwelijkst! We zullen aan de vrouwtjes van Grimmertinge eens laten zien hoe je een vrouwenvergadering geeft. Alvast enkele tips om er een geslaagde vergadering van te maken. Leer de lyrics van het lied “lekker met de meiden” vanbuiten! Bij een hoognodige behoefte ga je niet alleen naar het toilet, ga met een vriend! Leer je alvast te schminken. Steek je barbiehuis in minder dan 2 minuten volledig in mekaar! RODDELEN! MEER RODDELEN! JE KAN NOOIT GENOEG RODDELEN! Dat was het zo een beetje. Wij verwachten jullie om 14u aan ons Saviaans poppenhuis, om 17u kunnen jullie al giechelend huiswaarts keren.

We zijn alweer een saviaantje verder en o wat zijn jullie veranderd! Ondertussen verliezen jullie bijna je melktandjes én jullie zijn terug een stapje dichterbij het ontdekken van de kamplocatie, maar deze houden we nog eventjes voor ons. Haha doei.

© Scouts Savio 2019