Saviaantje - Jongverkenners

Beste JVK’ers
Jammer genoeg zijn we alweer beland aan het laatste Saviaantje van dit jaar! Maar niet getreurd vrienden, want de maand mei is opnieuw gevuld met spetterende vergaderingen. We zullen het scoutsjaar zeker en vast afsluiten in stijl. Dit betekent ook dat we steeds dichter komen bij ons fantastisch zomerkamp in juli, waar we jullie allemaal verwachten.
Stevige linker van de leiding
Vplanck, Duncan, Tietn, Flozze, Tjorven, Rottn en Niels

Zaterdag 1 mei: Epic Meal vergadering


Vandaag zijn jullie eens aan de beurt om de meest Epische maaltijd te maken. Een kapsalon gefuseerd in een pizza of een pannekoek in de vorm van een taart, bijna alles is mogelijk. Peist maar een ke goed na over welk menu je zal klaarmaken. Om 14u zijn de Chef’s, Sous-chef, Rôtisseur, Entremétier, Garde manger, Pâtissier, Potager, Saucier, Casserolier en Saviaan welkom aan onze keuken te Savio. Voor deze maaltijd vragen we jullie om 4 euro per persoon mee te nemen zodat we zeker aan onze “Epic Meal”-term kunnen volstaan. Tegen 17u zullen jullie met een voldane buik terug huiswaards mogen rollen om deze Epic Meal te verwerken.

Zaterdag 8 mei: Paravergadering


Paracommando: zelfst.naamw. Verbuigingen: paracommando’s. De paracommando (m): ‘lid van een eliteonderdeel van het leger dat deelneemt aan vredesoperaties en bescherming biedt aan onderdanen in het buitenland’. Dit kom je tegen als je het begrip paracommando opzoekt in het woordenboek. Vandaag testen we jullie op tal van vaardigheden die echte paracommando’s nodig hebben om op missies te vertrekken. Kom dus om 14u naar onze militaire basis, gelegen in de Koude Keuken, waarna jullie om 17u als echte special forces huiswaarts keren.

Zaterdag 15 mei: Laatste vergadering- vergadering


Beste jongverkenners, jammergenoeg moeten wij al de laatste vergadering aankondigen van dit scoutsjaar. (Oooohhh) maar we treuren niet lang! Deze zaterdag gaan we het kamp voorstellen aan ons lokaal. De voorstelling begint om 18u en rond 19u weten jullie vast en zeker naar waar we op kamp gaan. Na de kampvoorstelling volgt de traditionele bbq om het jaar in glans af te sluiten. De bbq is afgelopen om 22u. Het zal een waar feest worden, want sommige leiding kondigen hun pensioen aan. Dit is voor hen de laatste vergadering als leiding in Savio.!!!
PS: iedereen brengt zijn vlees naar de bbq! De leiding voorziet de groentjes!
Stevige linker De JVK-leiding
Vplanck, Duncan, Tietn, Flozze, Tjorven, Rottn en Niels

En azo zit het scoutsjaar er alweer op… Maar niet getreurd, want in juli vertrekken wij weer op ons fantastisch zomerkamp. Vanaf 8 juni tot 17 juni vertoeven wij in het mooie Ardennen en beleven we de tijd van ons leven. Meer info volgt!

© Scouts Savio 2019