Saviaantje - Jongverkenners

Eindelijk is het zo ver, na vele lange maanden kan het scoutsjaar eindelijk weer beginnen! Haal jullie uniform en zakmes maar van onder het stof om er een zeer scoutesk jaar van te maken. Leer alvast maar de pompregels vanbuiten! Ook dit jaar staan wij met een fris leidersteam klaar om jullie elke zaterdag te verwelkomen en er een spetterend jaar van te maken. Dit jaar staat alweer volop in het teken van vier kernpijlers: respect, techniek, traditie en uiteraard kameraadschap. Hieronder krijgen jullie een overzicht van de eerste 2 maanden van dit nieuwe scoutsjaar en we kunnen jullie nu al één ding zeggen: het ziet er veelbelovend uit!
Stevige linker van jullie nieuwe leiding
Vplanck, Duncan, Tietn, Flozze, Timon, Rottn en Niels

Zaterdag 12 september: Vriendjesdag


De eerste vergadering van het jaar kan niet beter worden ingezet dan met al je vrienden die nog niet in Savio zitten. Daarom dat nu ’t moment is om al je maten mee te pakken en ze een keer te tonen welke bère scouts Savio wel niet is. Maak dat je in perfect uniform toekomt en ALTIJD MET DE FIETS (zeg dat ook door aan je vrienden) om dan om 14u aan onze “chalet du Savio” toe te komen. We gaan het scoutsjaar vree goed inzetten met een mega leuke activiteit en voor dat je het weet is’t al 17u en tijd om terug naar huis te gaan. Tot dan!

Zaterdag 19 september: Overgang


Beste jongverkenners
Vandaag is zowat de belangrijkste dag van het scoutsjaar, namelijk de overgang. Net zoals andere jaren is deze dag gevuld met tal van toffe activiteiten, die corona-proof en in bubbel zullen doorgaan. Jullie worden om 15u aan het lokaal verwacht voor de eerste reuzeformatie van de dag. Na de overgangsactiviteit en tientallen groepsfoto’s volgt de traditionele en overheerlijke barbecue. Deze start om 19u. De prijs voor de barbecue bedraagt €10. Inschrijven doe je door dit bedrag over te schrijven naar BE71 7360 5161 4269 met vermelding van de naam en groep van uw zoon.
Tenslotte wordt de avond afgesloten met de kampfilmpjes, waarop jullie kunnen zien wat jullie het voorbije kamp allemaal uitgespookt hebben. Het belooft dus een scouteske avond te worden waarop hopelijk iedereen aanwezig kan zijn. De kampfilmpjes eindigen om 21u. (Wie niet mee-eet, mag om 19u worden opgehaald!).
Stevige linker en tot dan!

Zaterdag 26 september: Tour du Savio


Beste JVK’ers
Smoet mo je kietn in, pomp je banden ip en giet je drinkpulle vol, want vandaag is het de tour van Savio! Iedereen weet dat wij Savianen echte Flandriens zijn, karakterfietsers gelijk daze zeggen, en we komen vandaag tope om dat te bewijzen! Het startschot wordt gegeven aan de lokalen van Savio, omstreeks 14u! Vandaar vertrekken we richting de Kemmelberg, oude Kwaremont, om daarna een serieuze kasseistrook te rijden op de Paddestraat! Als we een goed tempo aanhouden zouden we zeker om 17u terug moeten zijn! Leer ook zeker onderstaande zinnen uit het hoofd, want die zullen ongetwijfeld van alle kanten rond je oren vliegen.
ps; geen doping eh gasten! FAIR PLAY
– Demarreren
– Iemands karretje in de poep rijden
– Chasse patate
– Het skoeloen in rijden
– Er af gepierd worden

Zaterdag 3 oktober: Technieken vergadering

Beste jongverkenners
Vandaag zullen we jullie de skills der technieken aanleren. Jullie zullen op alle vlakken getest worden, maar vrees niet, de leiding gaat jullie hierbij helpen! (Wij hebben het ook ooit moeten leren) op deze manier gaan jullie echte Saviaanse bouwmeesters worden. Neem zeker en vast jullie zakmes mee, vuurstick en pijl en boog komen ook altijd van pas om je technieken bij te schaven. We verwachten jullie om 14u aan het materiaal kot van Savio. Wanneer jullie fort is opgebouwd, mogen jullie als trotse jongverkenner op 17u huiswaarts keren.

9-10-11 oktober: Weekend ‘into the wild’

Tis dan al tijd voor het eerste weekend van dit scoutsjaar. Samen met de jvk gaan we de wildernis in. De herfst heeft zijn intrede reeds gemaakt, maar dat houd ons niet tegen om er dit weekend samen op uit te gaan. Neem zeker jullie fiets mee (met werkende verlichting), maar vergeet zeker ook je goeie wandelschoenen niet. Pak gerust je leesbril mee om gezellig samen naar een film te kijken. Stevige warme kledij om een mega vet nachtspel te spelen komt zeker ook van pas. Laat jullie teddyberen maar thuis want deze zal je hier niet kunnen gebruiken.
Aandacht aandacht voor alle derdejaars !!! Dit weekend worden de patrouilles verdeeld, deze hebben een goeie leider en hulpleider nodig. Naar jarenlange traditie kunnen jullie stemmen winnen door 37kg snoep in het rond te smijten, terwijl je de massa toespreekt met gulle beloftes.
We staren het weekend vrijdag om 20u aan het lokaal met volle magen. Zondag om 12u is het weekend jammer genoeg alweer gedaan .
Verdere info volgt via brief !!!

Zaterdag 17 oktober: Verkenning van het omliggende grondgebied

Ja gasten, ’t is tijd geworden om ons grondgebied uit te breiden! Hiervoor moeten we natuurlijk wel vree goed weten waar dat we een beetje goed zitten hé. Dus wat doet een echte survivalist dan? Hij gaat op verkenning, vanzeneigens. Vergeet jullie verrekijker, stalen ros, kaart en kompas niet want we trekken erop uit vandaag! De expeditie start stipt om 14u aan ons Base Camp (de lokalen). Zorg dat je er zeker op tijd bent, we hebben geen minuut te verliezen! We verwachten om 17u terug aan de lokalen te staan na deze uitputtende tocht.

Zaterdag 24 oktober: 17 kamp vergadering

Met da we hier toch al vele maanden op ons gat gezeten hebben, wordt het eens tijd om een twa actief te doen, namelijk de 17 officiële Saviaanse sporten. Tis daarom ook belangrijk da je goed je spieren opwarmt voor da je naar het scouts lokaal vertrekt. Loopt e keer de straat uit, doe 20 pushups (leer de pompregels maar goed vanbuiten), graaf nen diepe put in de tuin… Om zeker goed te kunnen sporten, moet je ook allemaal sportkledij en sportschoenen aandoen, maar vergeet zeker ook niet je sjaaltje! Iedereen wordt opgewarmd verwacht om 14u aan het lokaal. Om 17u, nadat we onze laatste stretch oefeningen gedaan hebben, kan je dan volledig uitgeput weer naar huis keren.

Zaterdag 31 oktober: Fourageren

Wat heeft iedereen nodig en doen junder allemaal vree gern? Vele vele fretten natuurlijk! In de wildernis gaat dat wel zomaar niet… Vanavond gaan we fourageren gelijk de beste. Alles draait om zo goed en zoveel mogelijk eten te vinden & verzamelen. Hou jullie maar klaar want in de wildernis komt niets vanzelf en is er concurrentie om elke hoek…
We verwachten jullie op je scherpst om 20u aan onze hut , be prepared! Einde is voorzien om 22u.

Wist-je-dat…
Voilà, de eerste twee maanden van het nieuwe scoutsjaar zijn alweer razendsnel voorbijgevlogen. Hieronder nog enkele reuze interessante wist-je-datjes. En jullie kunnen maken dat je ze tegen volgende vergadering vanbuiten kent!
– … Savio sinds 1958 de BESTE scouts van Brugge en omstreken is!
– … Het huidige lokaal in 1971 werd gebouwd door ouders, leiding en verkenners.
– … Leider Duncan veel gaat klimmen en dan altijd zen arm breekt.
– … Het leider Niels zijn eerste jaar als leiding is.

© Scouts Savio 2019