Beste Savianen, ouders en Savio-sympathisanten,

Eerst en vooral willen we graag iedereen bedanken die op onze overgang aanwezig was. Het was alweer een schitterende dag met toffe overgangsactiviteiten, een heerlijke BBQ, machtige kampfilmpjes en op het eind een sfeervolle fuif. We bedanken graag onze leidersgroep en iedereen die meehielp om er een succesvolle overgang van te maken.

Nu is het opnieuw de hoogste tijd om u het eerste Saviaantje te presenteren! In september en oktober staan alle leidersploegen weer klaar om kapoenen, welpen, jongverkenners en verkenners te trakteren op ‘vette’ vergaderingen!

Onze leiders zullen er alles aan doen om de activiteiten te organiseren rondom onze vier Saviaanse pijlers: kameraadschap, techniek, respect en traditie. Daarnaast komen er met een nieuw scoutsjaar natuurlijk ook nieuwe voornemens. Eén ervan is om dit scoutsjaar die Saviaanse pijlers meer in de verf te zetten. Hoe zijn wij van plan om dit te doen?

Ten eerste hebben we vier emblemen gecreëerd die telkens symbool staan voor één van onze Saviaanse pijlers. Zo hebben we om te beginnen het vuur dat symbool staat voor de kameraadschap binnen onze de scouts.

Ten tweede hebben we het zakmes dat staat voor de pijler techniek. Elke Saviaan weet hoe belangrijk technieken zijn in Savio. Een Saviaan sjort namelijk met trots en het is de missie van elke Saviaanse leider om de juiste technieken door te geven aan zijn gastjes.

Het bos vertegenwoordigt het respect binnen onze groep. De pijler staat niet alleen voor respect voor de natuur maar tevens voor respect voor elkaar en voor allen die we liefhebben.

Ten slotte hebben we de scoutsgroet die symbool staan voor traditie. We vinden het belangrijk om Saviaanse tradities zoveel als mogelijk in ere te houden. Savio heeft namelijk al 58 succesvolle jaren op de teller staan. Zonder het koesteren van onze tradities zou dit niet mogelijk zijn geweest.

Door deze vier emblemen onder ons logo te plaatsen willen we graag  het belang benadrukken dat wij hechten aan onze vier pijlers. Vervolgens zullen de foto’s van de vergaderingen en de kampen die wij verspreiden op sociale media in de toekomst vergezeld worden van het embleem van de pijler die tijdens de vergadering centraal stond.

Na deze korte inleiding is het hoog tijd om u de geplande vergaderingen te presenteren. Wij kunnen alvast niet meer wachten om van start te gaan na het lezen van al de geplande vergaderingen. Wij wensen jullie veel leesplezier en delen graag nog eens mee dat u met al uw vragen terecht kan bij ons via mail (groeps@savio.be) of telefoon.

Stevige linker,

De groepsleiding,
Bram, Tom & Lennard