Beste Savianen, ouders en sympathisanten,

De lente is in zicht. Dit is voor de doorsnee Saviaan goed noch slecht nieuws: natuurliefhebbers van het eerste uur, beschermd door onze knusse chalet, houden we uiteraard van elk seizoen dat ons prachtige bos in een nieuw jasje steekt evenals de geuren en kleuren die dat met zich meebrengt! Maar uiteraard wordt het terug iets warmer, moeten we nu al in de beek springen om nog eens nat te worden en krijgen hier en daar de vriendinnen van Grimmertinge aan de overkant reeds kersverse zomersproetjes!

We zien in ieder geval een fleurig amalgaan van vergaderingen en weekends in het nieuwe Saviaantje: de leiding heeft er zin in en we twijfelen er niet aan dat de jonge Savianen vol enthousiasme verlangen naar de zaterdagnamiddagen in maart en april! Een stevige lenteschoonmaak met de leiding in het weekend van 12 – 14 februari heeft er bovendien voor gezorgd dat onze lokalen terug blinken als nooit tevoren en klaargestoomd zijn voor uren spelplezier!

Een lentezonnetje is uiteraard meer dan welkom in de maand maart, aangezien wij vanaf de 19de beginnen met het opbouwen van Indian Camp Festival, ons kleinschalige festivalletje waarmee we de zomerkampen sponsoren en materiaal aankopen voor de scouts! Ook alle ouders zijn uiteraard van harte welkom om eens een oogje te werpen tijdens de opbouw, of om op zaterdag 26 maart zelfs de dansbotten aan te trekken en de vele muziekartiesten te leren kennen die optreden op de prangeweide! Behalve dat we het festival ook dit jaar iets uitbreiden kunnen we bovendien trots zeggen dat we vanaf dit jaar met herbruikbare bekers werken, wat de ecologische impact van ons muziekfestijn toch enigszins beperkt houdt. Curieuzeneuzen kunnen alle info vinden op www.indiancamp.be.

Indien er ouders zouden zijn die graag als vrijwilliger willen werken op ons festival (dit kan vanaf een shift van 1,5 uur tot de hele namiddag), aarzel dan niet om ons te contacteren op verkenners@savio.be, verder kunnen we ook altijd extra catering gebruiken voor de backstage: traditioneel zorgen de verkennermama’s al twee jaar voor heerlijke taarten, quiches, wraps en dergelijke!

Scouteske Linker!

De groepsleiding
Jitse Massant & Ward Buffel