Programma overgang

Savio Overgang 2021

Beste Savianen, ouders en sympathisanten

(Deze info is voorlopig en kan wijzigen ten gevolge van de geldende coronamaatregelen)

Naar aloude traditie trappen wij het scoutsjaar af met onze overgang! Wij nodigen jullie daarom van harte uit om samen met ons het nieuwe jaar feestelijk te openen. Zet 11 september dus al zeker in jullie agenda!

Ook voor nieuwe leden, of eventueel geïnteresseerden is deze overgang het ideale kennismakingsmoment. Zaterdag 18 september is het vriendjesdag en is iedereen sowieso welkom om onze scoutsactiviteiten echt te leren kennen.

Kom gerust af en snuif de atmosfeer op, uw zoon kan eens een dag meevolgen en kijken hoe het hem bevalt.

Graag benadrukken we dat ouders de volledige dag meer dan welkom zijn! Onze bar blijft doorlopend open om iets te drinken en de saviaanse sfeer op te snuiven!

Hieronder volgt het programma voor de overgang:

15u00: Openingsformatie & groepsfoto

We starten deze spetterende dag met een officiele openingsformatie waarbij alle takken aanwezig zulllen zijn. Ook de jaarlijkse groepsfoto wordt genomen, dus wees er zeker bij!

15u15: Start overgangsactiviteiten

Iedere tak heeft zo z’n eigen rituelen om de nieuwe eerstejaars en leden te verwelkomen in de tak. Deze activiteiten beginnen bij de kapoenen, en gaan door tot aan de verkenners. Jongverkenners en verkenners nemen best reservekledij mee! Ouders blijven bij deze activiteiten van harte welkom om hun zoon te vereeuwigen op foto wanneer hij zijn overgang maakt!

17u15: Slotformatie

In de slotformatie geven we een officiële voorstelling van de nieuwe groepsleiding en brullen we uit volle borst de nieuwe jaarkreet.

18u00: Apero van de groeps met gratis vat!

De zon zal schijnen, een gezellig muziekje zal door te boxen weerklinken, het ideale moment om een drankje te nuttigen! We geven dan ook met de groeps een GRATIS VAT om het nieuwe jaar in te luiden. Tevens staat de leiding klaar voor een babbel.

19u00: BBQ

Voor de BBQ zullen we dit jaar opnieuw zelf barbecueën! Daarnaast stellen we ook enkele barbecues ter beschikking waarop je zelf met familie en vrienden je vlees kan bakken. Dit betekent ook dat de prijs van de barbecue dit jaar wat lager ligt. Voor volwassenen bedraagt deze nu 15 euro (4 stukken vlees), voor kinderen onder de 12 jaar 12 euro (drie stukken vlees).
Inschrijven doe je door het totaalbedrag over te schrijven naar
BE71 7360 5161 4269 met volgende vermelding:
bbq [naam] [aantal volwassenen] V [aantal kinderen] K ([vegetarisch])
(Bijvoorbeeld: “bbq De Backer 2V 2K (1V Vegetarisch)” als vermelding bij een storting van €54). Inschrijven kan tot en met vrijdag 3 september (ben je hiervoor iets te laat, mag je gerust nog iets laten weten via mail ( groeps@savio.be) of messenger berichtje, dan kijken we of er nog plaats is).

21u00: Voorstelling van het nieuwe leidersteam

Wanneer onze magen goed gevuld zijn, is het tijd om alle nieuwe takken officieel voor te stellen zodat u perfect weet wie er dit jaar leiding is van uw zoon!

21u30: Kampfilmpjes

Naar alomgekende traditie kijken we samen naar de filmpjes van de voorbije zomerkampen!


Voor extra vragen kunt u altijd terecht bij groeps@savio.be of bij één van de groepsleiders op de dag zelf.

Tot dan!!
De groepsleiding
Bruno, Kokkie en Bakker
(Tibo Schutyser, Jules Orlent en Mathias De Backer)

© Scouts Savio 2019