Beste Savianen, ouders en Savio-sympathisanten,

We staan aan de vooravond van het nieuwe jaar en Scouts Savio kan terug kijken op een geslaagd 2015-2016. Wij staan echter niet graag stil en kijken daarom vol goesting naar het nieuwe jaar. We beginnen met dit nieuwe Saviaantje. Hoewel de maand januari traditioneel in het teken staat van lastige examens voor de leidersploeg, staan er toch enkel topvergaderingen op het programma die alleen nog beter worden in februari.

Zo pakken de kapoenen onder andere uit met hun financiële actie zijnde de kapoenenfilm. Hierbij komt er een groot aantal kapoenen en welpen uit het district Brugse Vrije samen om een leuke film te bewonderen. Dit onder de organisatie van onze kapoenenleiding die hierbij grotendeels gesteund wordt door de VZW, bedankt hiervoor! Vervolgens starten de welpen hun jaar met een spetterende nieuwjaarsreceptie en gaan ze komende maanden onder andere gaan schaatsen en quizzen. Verder staan er bij de jongverkenners met de Schotse vergadering en de Gentlemen vergadering opnieuw echte klassiekers op de agenda. Ten slotte zien we dat de Verkenners naast enkele vette vergaderingen, tevens van start gaan met allerhande financiële acties voor hun, nu al legendarisch, buitenlands kamp. We kunnen hierbij vermelden dat de organisatie voor Indian Camp Festival, die dit jaar zal plaatsvinden op 1 april 2017, ondertussen ook op volle toeren draait.

Naast al deze fantastische vergaderingen voor onze Savianen, staat er op 18 februari ook een topevenement voor de ouders, oud-Savianen en Savio-sympathisanten gepland, namelijk de OUDER-dropping. Een betere reden om die oerdegelijke bottines nogmaals uit de kast te halen zult u dit jaar niet vinden. Deze nachtwandeling in goed gezelschap, met drankjes en versnaperingen onderweg, gevolgd door een sfeervolle afsluiter in de beroemde Saviobar, zorgt ervoor dat u een goed beeld kan krijgen van wat een Saviaans avontuur precies inhoudt. Al de nodige informatie hierover kunt u terugvinden op de Savio-website (savio.be) of op de facebooklink van het evenement (https://www.facebook.com/events/1391333984210302/).

Bij deze rest er ons enkel om u heel een gelukkige en scoutesk nieuwjaar toe te wensen.

De groepsleiding,

Bram, Lennard & Tom.