Activiteiten 2018 - 2019

Activiteiten van andere jaren

17 november

Kapoenen

Nadat de kapoentjes afscheid namen van elkaar speelden ze verschillende spelletjes om zoveel mogelijk punten te verliezen. Deze omgekeerde vergadering werd dan ook beëindigd door een beginformatie waarna we allen huiswaarts keerden.

Welpen

De welpen lieten zich op de herfstwandeltocht lekker verwennen met allerlei lekkere dingen. ‘s Avonds werd er na het sluipspel dan op volle teugen genoten van de heerlijke macaroni die de fouriers voor ons maakten.

Jongverkenners

De jongverkenners genoten met volle teugen van de mooie wandeling en de lekkere hapjes en drankjes tijdens de herfstwandeltocht!

Verkenners

De verkenners trokken vrijdag naar het beruchte Gent. Daar maakten ze als echte Peaky Blinders de straten van de Oost-Vlaamse hoofdstad een weekend lang onveilig.

3 november

Kapoenen

De kapoenen gingen op zoek naar de leider die de snoepjes gestolen had. Toen zij hem eindelijk vonden aten zij zijn buit echter zelf op.

Welpen

Zaterdag werden de politieke skills van de welpen getest. Vaardigheden zoals speeches geven, andere politieke partijen hun posters besmeuren met tomaten en zoveel mogelijk spekken smijten werden volop aan het licht gebracht.

Jongverkenners

De jongverkenners vervoegden Sherlock en Watson bij hun zoektocht een gewetenloze moordenaar! Na een hele reeks raadsels werd het mysterie opgelost.

Verkenners

De verkenners gingen samen op zoek naar het verborgen manuscript. Op de hielen gezeten door meerdere Slendermen verliep de zoektocht moeizaam waardoor het lastig werd om de demonen op te roepen.

20 oktober

Kapoenen

Onze kapoentjes gingen zaterdag naar de vijver in de koude keuken om er een namiddagje te vissen.

Welpen

De welpen zijn echte paracommando’s geworden. Ze leerden sluipen, infiltreren, schieten, werkten aan hun conditie en nog zoveel meer.

Jongverkenners

De jongverkenners leerden dit weekend de Brugse maffiawereld kennen. Via sluiproutes, infiltraties en allerlei listen, wisten ze de politie steeds een stapje voor te zijn.

Verkenners

Voor de verkenners werd het dringend eens tijd hun technieken bij te schaven. Op enkele uren tijd slaagden ze er in een mooie tent in de hoogte te doen oprijzen.

13 oktober

Kapoenen

De kapoenen gingen deze zaterdag als echte ridders op zoek naar de heilige graal.

Welpen

De welpen haalden deze zaterdag hun chicste gentleman manieren boven.

Jongverkenners

De technieken van de jongverkenners werden weer op punt gesteld, met een gesjorde katapult als resultaat.

Verkenners

De stoere verkenners konden op gemengde vergadering bewijzen dat ze ook een gevoelige kant hebben.

6 oktober

Kapoenen

De Sportieve kapoenen bewezen vandaag dat ze volledig klaar zijn voor de Olympische Spelen in 2020.

Welpen

De welpen bewezen allemaal dat ze ultimate warriors zijn en dat ze niet te stoppen zijn!

Jongverkenners

Onder leiding van drilcommandant Kas, werden de jongverkenners opgewerkt tot trotse Paracommandos!

Verkenners

De verkenners genoten samen van een lekker glaasje ijskoude melk.

29 september

Kapoenen

Dit weekend hebben de kapoenen heel wat nieuwe vrienden gemaakt aan de hand van vele leuke spelletjes. Op het einde mochten ze nog op schattenjacht naar een smakelijke verassing.

Welpen

Het scoutsjaar is ook voor de welpen goed van start gegaan met allerlei spellen, waaronder enkele klassiekers zoals dikke berta en touwtrekken.

Jongverkenners

Ook bij de jongverkenners ging het scoutsjaar direct vlammend van start! De derdejaars bewezen, al dan niet met kilo’s spekken, dat ze dit jaar goed zullen zorgen voor de andere jvk’ers.

Verkenners

Door middel van een ladderspel streden de verkenners om het Amerikaanse vasteland.

© Scouts Savio 2018