Activiteiten 2018 - 2019

 

Activiteiten van dit jaar

 

5 oktober

Kapoenen


Welpen


5 oktober

Kapoenen


Welpen


Jongverkenners


Verkenners


28 september

Kapoenen


Welpen


Jongverkenners


Verkenners


21 september

Kapoenen


Welpen


Jongverkenners


Verkenners


14 september

Kapoenen


Welpen

Jongverkenners


Verkenners


7 september

Kapoenen


Verkenners

16 augustus

Naar traditie werd er voor de laatste vergadering van het scoutsjaar een barbecue gehouden. De sfeer zat erin, het zonnetje scheen, en het eten heeft gesmaakt! Bedankt voor het mooie jaar en tot op het groepskamp!

Kapoenen


Welpen


Jongverkenners


Verkenners

18 mei

Naar traditie werd er voor de laatste vergadering van het scoutsjaar een barbecue gehouden. De sfeer zat erin, het zonnetje scheen, en het eten heeft gesmaakt! Bedankt voor het mooie jaar en tot op het groepskamp!

Kapoenen


Welpen


Jongverkenners


Verkenners


11 mei

Kapoenen

Vandaag verkochten de Kapoentjes vol enthousiasme aardbeien ten voordele van hun zomerkamp. Het belooft zalig te worden!
 


Welpen

Hoe vettiger, hoe prettiger! De welpen deden de uitspraak dan ook alle eer aan en maakten zich helemaal vuil. Een speciaal spelletje rugby mocht ook niet ontbreken!
 


Jongverkenners

Een oerdegelijk bosspel mag bij de meest scouteske tak van Savio niet ontbreken. Vandaag namen de jongverkenners het op tegen de leiding tijdens het 3-uren spel!

Verkenners

Dwars Door Brugge kon dit jaar rekenen op de hulp van onze Verkenners. Een hele dag werken voor hun zomerkamp schrikt de verkennertak zeker en vast niet af!
 


4 mei

Kapoenen

De kapoenen gingen zaterdag op jacht naar de monsters van de Koude Keuken, jammer genoeg zaten deze te goed verstopt dus maakten de kapoenen dan maar zelf monsters met papier maché.
 


Welpen

Om het zomerkamp naar Cuba zo episch mogelijk te maken probeerden de welpen een berg overheerlijke vanillewafeltjes te verkopen. Ze slaagden in deze moeilijke opdracht en verkochten alles, tot de laatste wafel toe.
 


Jongverkenners

De jongverkenners genoten, na een lastig commabox weekend, van een zalig zwemmetje in het interbad.
 

Verkenners

De Verkenners konden allemaal bijpraten en herinneringen ophalen bij het uitgooien van hun vishengel.
 


27 april

Kapoenen


Met de zwarte wolken boven het lokaal zijn we begonnen met het smokkelen van illegale waterpistolen, blaaspijpen en gouden munten. De politie was ook aanwezig dus de gasten hebben moeten sluipen via de smokkelroutes, maar risico beloont. De stoere smokkelaars zijn huiswaarts vertrokken met zakken vol geld.

Welpen


De welpen probeerden zaterdag hun piratendorp zo groot mogelijk uit te breiden. Dit deden ze door de andere piratenbendes aan te vallen en hun grondstoffen te stelen.
 


Jongverkenners


De jongverkenners hebben dit weekend weer en wind doorstaan, met als gevolg een schitterende wandeling te hebben volbracht. Op een commabox worden de jongens van de vinten gescheiden, echter waren er geen jongens te bespeuren.. Well done!
 

Verkenners


Het 24-uursweekend beloofde weer een zware strijd te worden tussen de verkenners en de leiding. Deze werd dan ook overtuigend gewonnen door de leiding die een klinkende 5-0 wist te behalen.
 


20 april

Kapoenen

Deze zaterdag speelden de kapoenen onder begeleiding van de Jin een groot spel samen met de kapoenen van alle andere scoutsen van Brugge. Ze genoten dan ook van een ijsje en een sapje.
 

Welpen

De welpen gingen zaterdag op zoek naar zo veel mogelijk paaseieren. Dit is goed gelukt want iedereen ging met een mooie buit naar huis.

Jongverkenners

Als echte gentlemens bezochten de jongverkenners de meest prestigieuze plekjes in Brugge. Uiteindelijk werd er afgesloten met een watergevecht, om wat af te koelen, met gouden geweren.
 

Verkenners

De verkenners toonden nog eens hoe goed ze zijn in mensen in ‘t zak zetten. Tijdens de prankvergadering bewezen ze wat voor etters ze soms kunnen zijn.
 


6 april

Kapoenen

Een Aprilvisser kan moeilijk Aprilvissen zonder Aprilhengel en Aprilaas, daarom gingen de kapoenen deze zaterdag op een grote zoektocht naar al het Aprilvismateriaal. Dit zullen ze volgende week op overlevingsweekend dan ook goed kunnen gebruiken!
 

Welpen

De welpen traden zaterdag in de voetsporen van echte atleten zoals Usain Bolt, Lionel Messi en leider Pieter. Ze bewezen zich hiervoor in sporten zoals rugby, voetbal, …

Jongverkenners

Vrijdagavond gokten de jongverkenners erop los in ‘Casino Savio’, sommigen keerden huiswaarts als patrons, anderen hadden minder geluk…
 

Verkenners

De verkenners organiseerden zaterdag de eerste editie van Into the Woods. Het werd een groot succes waar ze terecht trots op mogen zijn!
 


30 maart

Kapoenen

Op deze mooie lentedag maakten de kapoenen de koude keuken onveilig en speelden ze, enthousiast zoals gewoonlijk, een groot mijnenveld-spel.
 

Welpen

De welpen kregen een leerrijke vergadering waar ze hun innerlijke wetenschappers konden bovenhalen.

Jongverkenners

De jongverkenners haalden hun efficiëntste verkooptrucken uit de kast tijdens de financiële actie. Alles werd uiteindelijk verkocht! Thanks jongverkenners, we gaan een mooi kamp tegemoet!
 

Verkenners

De Verkenners gingen in ware Sherlock-stijl op speurtocht doorheen de Koude Keuken. Met behulp van hun gezond verstand trachtten ze allerlei raadsels op te lossen.

16 maart

Kapoenen

Zoals echte avonturiers slopen de kapoenen deze zaterdag door de woeste jungle van de koude keuken.
 

Welpen

De welpen haalden afgelopen zaterdag hun mooiste glimlach boven om van deur tot deur te gaan op zoek naar allerlei lekkers.
 


Jongverkenners

De jongverkenners beleefden een spannende namiddag tijdens een levensgroot potje stratego. Wie kon als eerste de vlag van het andere team veroveren?
 

Verkenners

De verkenners konden zaterdag genieten van de heerlijke spaghetti die Kerlinga met veel liefde heeft klaargemaakt.

9 maart

Kapoenen

Tijdens de meisjesvergadering gingen de kapoenen op zoek naar hoe het is om een meisje te zijn, ze dansten, speelden meisjesspelletjes en durfden ook wel eens tieren. Kortom, zaterdag leerden ze veel bij over het andere geslacht.
 

Welpen

De welpen genoten zaterdag van de tropische zwembaden en saunas, en toonden ze aan dat ze als geen ander mensen kunnen wegjagen uit een bubelbad.

Jongverkenners

Tijdens de dagtocht in Gent bezochten de jongverkenners het Gravensteen. Via een zoektocht werd geld verdiend om een voorsprong te hebben tijdens het stadsspel. Uiteraard ging dit makkelijker met een volle maag. Frietjes en frikandellen stonden dan ook op het menu!
 

Verkenners

Op de epic mealtime vergadering kregen de verkenners de kans om hun kookkunsten te demonstreren. Met drie heerlijke maaltijden overtroffen ze zeker en vast de verwachtingen.
 


2 maart

Kapoenen

De kapoenen gingen als echte piraten op roverstocht naar de schat van piraat Rostenbaard, ze verdienden geld om de schatkaart te kopen en namen zelfs hun eigen leiding gevangen.
 

Welpen

De welpen toonden aan dat ze elk spel de baas kunnen, op de wouterdag konden ze zeker hun mannetje staan!
 

Jongverkenners

Tijdens de poldertocht moesten twee groepen jongverkenners zo snel mogelijk een tocht van 10km voltooien. Afhankelijk van enkele belangrijke keuzes kregen ze hierbij een voordeel of… een nadeel.
 

Verkenners

Via verschillende ‘tips and tricks’ van de leiding vormden we de verkenners om van ongecultiveerde kinderen tot respectabele gentlemen tijdens onze haantjesvergadering.
 


23 februari

Kapoenen

Tijdens de highland games op de Saviaanse vlaktes bewezen de kapoenen dat geen enkele opdracht voor hen te zwaar was.
 

Welpen

Tijdens deze omgekeerde vergadering deden de welpen niets waar ze zin in hadden, onder andere het potje omgekeerd voetbal viel absoluut niet in smaak.
 

Jongverkenners

De jongverkenners stonden al om 10u paraat om de wafelenbak voor te bereiden. Een spetterende editie was hiervan het gevolg.
 

Verkenners

De verkenners genoten van een zondagse middag. Op het gemak speelden de maten enkele gezapige spellen met elkaar.
 


16 februari

Kapoenen

Lopen, springen, sluipen, niks was te lastig voor de kapoenen toen ze zaterdag bewezen hoe stoer echte para’s zijn!
 

Welpen

De welpen smokkelden als echte maffiabazen bloem, suiker en chocopoeder. Met gevolg dat we er uiteindelijk in overvloed hadden. We vonden het dan ook een uitstekend idee om pannenkoeken te bakken!
 

Jongverkenners

Valentijn, een dag dat niet elke jongverkenner zozeer aanspreekt… In plaats van liefdesbrieven te schrijven, maakten de gasten de Brugse binnenstad onveilig via een epische prankvergadering!
 

Verkenners

De stralende zon lokte onze verkenners naar de Koningin der Badsteden. Na een actief strandspel, kregen ze de kans om te bewijzen dat ze beter zijn in minigolf dan leider Stino.
 


9 februari

Kapoenen

De kapoenen moesten als echte snobs geld verdienen van de leiding aan de hand van allerlei spelletjes. Met dit geld konden ze suikerwafels kopen waarmee ze op ruiltocht gingen. We kwamen terug met een grote buit!
 

Welpen

De welpen probeerden er zaterdagavond allemaal eem lucratieve avond van te maken. Hoewel de één daar beter in slaagde dan de ander, ging iedereen toch wel voldaan naar huis.
 

Jongverkenners

De jongverkennertak trad in de voetsporen van mad scientists zoals Albert Einstein en Nikola Tesla, wat voor een (letterlijk) knallende zaterdagavond zorgde.
 

Verkenners

Zowel voor- als tegenstanders van de Brexit streden om hun idealen. Zoals uit de foto blijkt ging het er hard aan toe!
 


2 februari

Kapoenen

Leider Sil was zaterdag het middelpunt van de vergadering. Hij vertelde ons hoe het leven van een leider in elkaar zit en leerde de kapoentjes hoe ze echte stoere Savianen moeten zijn.
 

Welpen

De welpen kropen zaterdag in de huid, of eerder in de schubben van een echte vis. Ze ervaarden alle obstakels die een vis moet doorstaan in zijn leven.
 

Jongverkenners

De jongverkenners fabriceerden gigantische hopen eten op de epic mealtime vergadering. 1 ding hebben ze wel geleerd : alles is beter met bacon!
 

Verkenners

De Verkenners zetten zich zaterdag nog een laatste keer in om gezamenlijk de laatste reeks frangipanes en carré confitures te verkopen. Na een geslaagde, lucratieve middag is de voorraad zienderogen geslonken tot de laatste paar dozen.

26 januari

Kapoenen

Afgelopen zaterdag hebben de kapoentjes als oude mannen genoten van een goe stiksje pannekoek met een lekkere kaffie!
 

Welpen

De welpen bewezen dat eem echte schot geen rok nodig heeft om sterk te zijn. Ze verpletterden de records in balkwerpen, hamerslingeren, touwtrekken, …
 

Jongverkenners

De jongverkenners trokken hun sportkleren aan en streden om de beker in verschillende categorieën.
 

Verkenners

De verkenners kregen een ware test in behendigheid. Na het lokaal om te vormen tot een heus hindernissenparcour, streden ze in teams tegen elkaar om te zien wie het handigst was om de levensgevaarlijke obstakels te overleven.
 

19 januari

Kapoenen en welpen

De kapoenen en welpen bundelden deze zaterdag hun krachten om aan de leiding te bewijzen hoe stoer ze zijn. Ze kregen echter wel allemaal rode wangetjes toen de meisjes van Scouts Grimmertinge langs kwamen.

Jongverkenners

Afgelopen zaterdag keken de jongverkenners naar de spannende maar aangrijpende oorlogsfilm ‘Dunkirk’. Chips en cola kon uiteraard niet ontbreken.

Verkenners

De Verkenners waren heel de dag op pad om carré confitures en frangipanes te verkopen als financiële actie. Dankzij hun inzet werd er al een mooie hoeveelheid verkocht.

12 januari

Kapoenen

Deze zaterdag bewezen de kapoenen dat ze echte punkers zijn. Kampen bouwen, vlaggen maken en zoveel meer! De vergadering werd afgesloten met en piñata vol snoep van onze jarige Emanuel.
 

Welpen

In deze donkere periode kan een late-avond-film zeker eens deugd doen. Daarom besloten de welpen om samen naar hotel: transylvania te kijken. Hun avond sloten ze af rond het kampvuur van de jongverkenners en verkenners
 

Jongverkenners

De jongverkenners sloten de kerstperiode af met een traditionele en gezellige kerstboomverbranding.
 

Verkenners

Ook voor de verkenners werden de feestdagen afgesloten met de traditionele kerstboomverbranding. Zo startte voor hen het nieuwe jaar met een stevige portie warmte.
 

5 januari

Kapoenen

Voor de kapoentjes werd deze zaterdag het nieuwe jaar ingezet met een filmavond. Ze genoten van een mooie film in de cinema van Scouts Savio en nooit eerder waren ze zo stil!
 

Welpen

Ondertussen werd bij de welpen hun kennis op de proef gesteld! Ze waren echter slimmer dan verwacht en verdienden daarom de ultieme prijs: snoep.
 

Jongverkenners

De jongverkenners zochten de koude op na kerst en nieuw. Zo werd het toch nog een beetje een witte kerst op de schaatsbaan.
 

21 december

Kapoenen

Aan de hand van een muzikaal pakket en vele toffe opdrachtjes vierden de kapoenen hun kerst. De cadeautjes mochten er natuurlijk niet aan ontbreken.
 

Welpen

Bij de welpen was het weer een klassieke maar geslaagde kertvergadering zaterdag. Het muzikaal pakket, hopen op het grootste en leukste cadeau om dan content terug huiswaarts te keren.
 

Jongverkenners

Een spannend dobbelspel bepaalde welke jongverkenner het mooiste cadeau mee mocht nemen naar huis!
 

Verkenners

Ook voor de verkenners was het weer tijd voor een gezellige kerstavond. De cadeautjes werden verdeeld en de warme kerstsfeer brandde als een vuur in deze koude, donkere avond.
 

15 december

Kapoenen

Onze kapoentjes hebben de grote bergen van de Koude Keuken beklommen om er gezamenlijk weer af te skiën. Ze doorstonden de bittere kou en vervolledigden tal van moeilijke opdrachten.
 

Welpen

De welpen hebben de leiding afgelopen zaterdag flink verrast met hun vermommingskunsten op de incognitovergadering. Ze slopen overal binnen voor we ook maar een glimp van hen konden opvangen.

Jongverkenners

Om de Sovjet-Unie te verdedigen moesten de jongerkenners 3 kampen verdedigen tegen de Duitsers. Door het oplossen van raadsels konden ze de Duitsers te slim af zijn.
 

Verkenners

De verkenners kregen de kans om nog eens te ontspannen in deze donkere examenperiode. Samen met de leiding genoten ze van de klassieker Trainspotting.

8 december

Kapoenen

De Kapoenen kregen zaterdag bezoek van onze goede vriend Sinterklaas. Ze lieten hem zien hoe voorbeeldig ze waren en werden allemaal beloond met een zakje vol lekkers. Gelukkig moest er dit jaar opnieuw niemand mee in de zak van zwarte piet.
 

Welpen

Vorige zaterdag leerden de welpen hoe de pieten te werk gaan, ze leerden daken lopen en staken de zee over naar Spanje. Tegen het einde van de vergadering werd er verteld hoe braaf (of stout) de welpen waren doorheen het jaar.
 

Jongverkenners

Tijdens de Zweudse vergadering streden de Scandinavische landen om de eerste plaats op het ganzenbord en werden ze op alle vlakken op de proef gesteld!
 

Verkenners

De verkenners mochten bewijzen wat ze waard waren tijdens een heuse Zwarte Pietentraining. Het werd al snel duidelijk dat niet iedereen er even veel aanleg voor had.
 

1 december

Kapoenen

De kapoentjes begonnen vol enthousiasme aan het boerenweekend. Ze leefden zich ten volle uit in de Toverplaneet en waren stoer genoeg om tijdens de Zweedse tocht het donkere bos te trotseren, waarna ze door de leiding verwend werden met een warme chocomelk voor ze gingen slapen. De volgende ochtend pakten de kapoentjes opnieuw hun rugzak in en na een goed onbijt en een laatste spel werden ze door hun ouders opgehaald.
 

Welpen

De welpen amuseerden zich zaterdag te pletter tijdens de verassingsvergadering in de toverplaneet. Uiteraard wilden ze eerst de hele snoepmachine leegkopen.
 

Verkenners

De verkenners vierden de verjaardag van leider Matten. Jammergenoeg kon hij zelf niet op z’n eigen feestje zijn en moesten ze zich tevreden stellen met een Matten-piñata.
 

24 november

Kapoenen

De kapoenen gingen deze zaterdag aan het werk, en als echte bouwvakkers toonden ze opnieuw dat ze niet te onderschatten zijn.
 

Welpen

De speculozen werden vandaag in tonnen verkocht door de o zo voorbeeldige welpen. Onze welpen verkochten van deur tot deur om het kamp te financieren.
 

Verkenners

Vrijdag trotseerden de verkenners moedig de koude poldervelden. Enkel Simon slaagde er in de genadeloze leiding te slim af te zijn. Voor de rest was het een verloren strijd.
 

17 november

Kapoenen

Nadat de kapoentjes afscheid namen van elkaar speelden ze verschillende spelletjes om zoveel mogelijk punten te verliezen. Deze omgekeerde vergadering werd dan ook beëindigd door een beginformatie waarna we allen huiswaarts keerden.
 

Welpen

De welpen lieten zich op de herfstwandeltocht lekker verwennen met allerlei lekkere dingen. ‘s Avonds werd er na het sluipspel dan op volle teugen genoten van de heerlijke macaroni die de fouriers voor ons maakten.
 

Jongverkenners

De jongverkenners genoten met volle teugen van de mooie wandeling en de lekkere hapjes en drankjes tijdens de herfstwandeltocht!
 

Verkenners

De verkenners trokken vrijdag naar het beruchte Gent. Daar maakten ze als echte Peaky Blinders de straten van de Oost-Vlaamse hoofdstad een weekend lang onveilig.
 

3 november

Kapoenen

De kapoenen gingen op zoek naar de leider die de snoepjes gestolen had. Toen zij hem eindelijk vonden aten zij zijn buit echter zelf op.
 

Welpen

Zaterdag werden de politieke skills van de welpen getest. Vaardigheden zoals speeches geven, andere politieke partijen hun posters besmeuren met tomaten en zoveel mogelijk spekken smijten werden volop aan het licht gebracht.
 

Jongverkenners

De jongverkenners vervoegden Sherlock en Watson bij hun zoektocht een gewetenloze moordenaar! Na een hele reeks raadsels werd het mysterie opgelost.
 

Verkenners

De verkenners gingen samen op zoek naar het verborgen manuscript. Op de hielen gezeten door meerdere Slendermen verliep de zoektocht moeizaam waardoor het lastig werd om de demonen op te roepen.
 

20 oktober

Kapoenen

Onze kapoentjes gingen zaterdag naar de vijver in de koude keuken om er een namiddagje te vissen.
 

Welpen

De welpen zijn echte paracommando’s geworden. Ze leerden sluipen, infiltreren, schieten, werkten aan hun conditie en nog zoveel meer.
 

Jongverkenners

De jongverkenners leerden dit weekend de Brugse maffiawereld kennen. Via sluiproutes, infiltraties en allerlei listen, wisten ze de politie steeds een stapje voor te zijn.
 

Verkenners

Voor de verkenners werd het dringend eens tijd hun technieken bij te schaven. Op enkele uren tijd slaagden ze er in een mooie tent in de hoogte te doen oprijzen.
 

13 oktober

Kapoenen

De kapoenen gingen deze zaterdag als echte ridders op zoek naar de heilige graal.
 

Welpen

De welpen haalden deze zaterdag hun chicste gentleman manieren boven.
 

Jongverkenners

De technieken van de jongverkenners werden weer op punt gesteld, met een gesjorde katapult als resultaat.
 

Verkenners

De stoere verkenners konden op gemengde vergadering bewijzen dat ze ook een gevoelige kant hebben.
 

6 oktober

Kapoenen

De Sportieve kapoenen bewezen vandaag dat ze volledig klaar zijn voor de Olympische Spelen in 2020.
 

Welpen

De welpen bewezen allemaal dat ze ultimate warriors zijn en dat ze niet te stoppen zijn!
 

Jongverkenners

Onder leiding van drilcommandant Kas, werden de jongverkenners opgewerkt tot trotse Paracommandos!
 

Verkenners

De verkenners genoten samen van een lekker glaasje ijskoude melk.
 

29 september

Kapoenen

Dit weekend hebben de kapoenen heel wat nieuwe vrienden gemaakt aan de hand van vele leuke spelletjes. Op het einde mochten ze nog op schattenjacht naar een smakelijke verassing.
 

Welpen

Het scoutsjaar is ook voor de welpen goed van start gegaan met allerlei spellen, waaronder enkele klassiekers zoals dikke berta en touwtrekken.
 

Jongverkenners

Ook bij de jongverkenners ging het scoutsjaar direct vlammend van start! De derdejaars bewezen, al dan niet met kilo’s spekken, dat ze dit jaar goed zullen zorgen voor de andere jvk’ers.
 

Verkenners

Door middel van een ladderspel streden de verkenners om het Amerikaanse vasteland.
 

© Scouts Savio 2019