Saviaantje - Welpen

Beste welpen,
Hier zijn we dan weer, na een mega episch kamp kunnen we het nieuwe scoutsjaar weer beginnen. Wij begrijpen dat jullie ons gemist hebben na zoooo een lange tijd ons niet gezien te hebben. Wees niet bang, de leiding is druk in de weer geweest om voor jullie allemaal nieuwe en leuke activiteiten in elkaar te steken.
Het team van welpenleiders is zoals elk jaar weer een beetje veranderd. Jammer genoeg verlaten drie coole leiders ons, maar gelukkig zijn er drie minstens even leuke leiders bijgekomen.

Zaterdag 9 september 2017: Overgang
Het nieuwe scoutsjaar begint zoals gewoonlijk met een feestelijke overgang. We nodigen graag welpen en ouders uit op zaterdag 9 september om mee te kijken naar de overgangsactiviteiten, te barbecueën en om de kampfilmpjes te bekijken. Dit is ook een ideaal moment om je vrienden uit de klas of uit je buurt mee te nemen en hen eens kennis te maken met onze scouts. Alle info in verband met het programma vind je op onze site (http://savio.be/overgang-2015-2016/) of bij het evenement ‘Overgang Scouts Savio + BBQ’ (https://www.facebook.com/events/1425595904191192/) op facebook. Wij verwachten alle welpen aanwezig om 15u voor de groepsfoto en openingsformatie.

Zaterdag 16 september 2017: Vriendjesvergadering
Ja kleine Welpen, die saaie vakantie waarin de leiding op vakantie is gegaan naar Cuba om te zwemmen met haaien, te worstelen met de laatste dinosauriërs op aarde en natuurlijk ook het zomerkamp voor volgend jaar al voor te bereiden, is eindelijk voorbij. Na onze zalige overgang met overheerlijke BBQ zijn we nu goed voorbereid op een TOPjaar. Het is nu tijd om onze vriendschappen verder te smeden. Vandaag is dan ook het ideale moment om nieuwe vriendjes mee te nemen naar de vergadering en ze te laten proeven van hoe cool onze scouts wel is. DUS breng allemaal jullie beste vriendje(s) van de school, sportclub…mee naar ONZE LOKALEN van 14:00 tot 17:00.

Zaterdag 23 september 2017: Olympische spelen
Wist je dat…?
• De originele Olympische Spelen werden gehouden in de oude Griekse stad Olympia zo’n 3000 jaar geleden.
• De Romeinen de spelen afschaften toen zij aan de macht kwamen en er meer dan 1500 jaar geen Olympische spelen waren.
• De 5 ringen symbool staan voor de 5 werelddelen.
• De welpen van Savio elk jaar hun eigen olympische spelen organiseren.
Kom om 14u naar ons olympisch stadion in de koude keuken om het olympisch vuur te komen aansteken en drie uur lang allemaal verschillende sporten te beoefenen. Discuswerpen, hordelopen, kanovaren, ponyrijden, rotsklimmen… het wordt een sportieve dag om niet snel te vergeten! Om 17u mogen jullie ouders jullie bezweet en moe terug mee naar huis nemen.

P.S. Sportieve kledij is aangeraden om je kansen op olympisch goud en eeuwige roem te verhogen.

Zaterdag 30 september 2017: Vikingvergadering
Lieve welpjes… of eerder welpEN, want voor deze vergadering leggen jullie best de scheermesjes aan de kant om de baard volop te laten groeien. Neem je dosis steroïden, verleng je abonnement bij de fitness en oefen maar al je strijdkreten. Vandaag zullen jullie je gedragen als echte Vikings. Jullie zullen om de vikinglanden strijden en zorgen dat de tegenstander geen schijn van kans maakt tegen jullie vechtkunsten. Be Prepared voor de battle van de eeuw, dus ga maar aan boord van jullie drakkar, hijs de zeilen en vaar koers naar onze lokalen. Jullie worden om 14:00 verwacht om daarna huiswaarts te varen om 17:00, als jullie tenminste nog heelhuids zullen zijn…

Zaterdag 7 oktober 2017: Nestleidersverkiezing
Boys, het is weer de tijd van het jaar… De dag waarop spekken en andere zoetigheden ons om de oren zullen vliegen WUUUJJJ! Het is namelijk nestleidersverkiezing!!! De derdejaars strijden vandaag om de titel van nestleider. Ze zullen al hun beste charmes moeten boven halen en aan de andere welpen tonen waarom zij de beste nestleider zullen zijn. Kom van 14:00 tot 17:00 naar onze lokalen en aan de derdejaars, breng jullie snoepvoorraad mee om de andere welpen te overtuigen dat ze op jou moeten stemmen én zorg voor een originele speech die zelf de leiding van hun sokken zal blazen.

Zaterdag & Zondag 14-15 oktober 2017: Herfstweekend
Het weekend start op zaterdag 14u en eindigt zondag om 11u. Specifieke info over thema en benodigdheden volgt nog in een brief en mail.

Zaterdag 21 oktober 2017: Scouting in Beisbroek
Tijd om de echte padvinder in jullie boven te halen, trek je bottinnen (en misschien een regenvest) aan en kom mee om de bossen te gaan verkennen in deze mooie herfst. We zullen een stevige wandeling maken waar we nog verhalen kunnen vertellen over het mega leuk weekendje van vorige week, maar vooral om alles te ontdekken over de fauna en flora van de Belgische natuur. Weten jullie bijvoorbeeld al hoeveel verschillende bomen beisbroek heeft? Of hoeveel verschillende vogels er leven? We zullen het allemaal zelf gaan bekijken! We verwachten jullie graag om 14u aan de sterrenwacht van Beisbroek, waar jullie ouders jullie ook terug kunnen ophalen om 17u.

Zaterdag 28 oktober 2017: Geen vergadering
Halloween ist er daar? Dag kleine griezeltjes,
Zoals jullie weten zijn wij eigenlijk niet zo stoer als we voor doen. Zeker tijdens Halloween doet de leiding het soms nog in zijn broek. Om deze angsten te overwinnen gaan wij dit weekend op teambuilding met de ganse leidersploeg. Hierdoor is er jammer genoeg geen vergadering. We zien jullie graag terug in november! Kusjes x

Zo, dat was het eerste saviaantje van dit jaar! De activiteiten van november en december vinden jullie in het volgende saviaantje!

Wist je dat…?????

Baloe bijna 100kg weegt.

King Louie tot wel 200 keer kan pompen.

Bagheera bijna een hele emmer water in één keer kan opdrinken.

Phao achterwaartse salto’s kan maken.

Akela een betere basketballer is dan Kobe Bryant.

Kaa een super goede voetballer is die bijna elke match scoort.

© Scouts Savio 2013