Saviaantje - Welpen

Dag lieve welpjes,

Hier is hij dan, het allerlaatste saviaantje van dit scoutsjaar (OOOOOOHH!!!) en er staan maar drie vergaderingen meer gepland (OOOOOOH!!!!). Toch zijn het drie supermegavetcoole en betekent dit dat we kunnen aftellen naar het kamp (JEEEUUUJJJJ!!!). Meer info over het kamp geven we jullie in de komende weken mee en misschien passeren we eens bij jullie thuis op huisbezoek… Vriendjesvergadering, dagtocht en BBQ, dat zijn de belangrijke afspraken die je deze maand in jullie hoogstwaarschijnlijk drukke agenda mogen schrijven!

Zaterdag 5 mei: Vriendjesvergadering + grote finale riskspel

Dit is de belangrijkste vergadering van het jaar! Bij veel vergaderingen won er een nest en die kreeg dan een gebied op de wereldkaart. Vandaag spelen we risk met deze gebieden en weten we voor eens en voor altijd welk nest zich officieel ‘het beste nest’ mag noemen. Je maakt veel meer kans als je deze vergadering met veel nestleden aanwezig bent en daarom vragen we jullie om vriendjes van op school, in de buurt… mee te nemen om zo je team uit te breiden met enkele extra manschappen. We verwachten jullie en jullie vrienden van 14u tot 17u aan het lokaal. Wie weet krijgt het winnend nest wel een prijs… Laatste bosspel van dit jaar waarbij je je extra moet inzetten!!!

Zaterdag 12 mei: Dagtocht

Trek jullie bottines maar al aan, want er staat … jawel… een grootse dagtocht op het programma vandaag!! Jeuujjjjjj!! Zoals elk jaar bereiden wij jullie graag zo voor op de mega coole activiteiten van het kamp. Een goeie en gezellige dagtocht om het uithoudingsvermogen eens op de proef te stellen, kan dan ook zeker niet ontbreken. Wees gerust, het wordt super leuk!! We spreken af om 10u aan de achterkant van het station van Brugge en vergeet zeker geen picknick en 5 euro en je goed humeur mee te nemen. Om 17u loopt onze dagtocht ten einde aan de achterkant van het station van Brugge. Waar onze dagtocht ons naartoe zal leiden, dat gaan we nog niet direct verklappen, maar met zo’n welpen als jullie kunnen we misschien wel heel België (of Cuba?) doorkruisen!!!

Zaterdag 19 mei: BBQ

Gasten, slecht nieuws… het jaar zit er bijna op en dit is de laatste vergadering … MAAR, vrees niet, er is ook goed nieuws! De vergadering is een BBQ vol lekkernijen waar jullie je helemaal kunnen volproppen met allerlei vleesekens! De vergadering vindt plaats van 18-20u aan het lokaal en jullie moeten elk 2 euro en eigen vlees meebrengen. Kom vooral met een lege maag en lekker vlees!!!
Dit was het dan, ons laatste Saviaantje. We begroeten jullie nog een laatste maal met een uiterst stevige linker en tot op kamp!
Bedankt aan alle kapoentjes om elke week aanwezig te zijn en we zien jullie graag allemaal terug op kamp!

PS: Wij zullen jullie wel een klein beetje missen.

Stevige linker, de welpenleiding!
Bagheera, King Louie, Phao, Ka, Baloe en Akela

© Scouts Savio 2018