Saviaantje - Welpen

Beste welpen en ouders,
Hier vindt u het voorlaatste Saviaantje van dit scoutsjaar. Twee drukke maanden met heel wat speciale vergaderingen zoals filmavond, weekend, zwemmen en brunch en ook helaas tweemaal geen vergadering. Nieuw is ook dat er vanaf nu een schema per maand wordt rondgestuurd waarin jullie vlug kunnen zien waar en wanneer de vergadering doorgaat en wat je moet meebrengen. Veel plezier met de volgende vergaderingen die we voor jullie in petto hebben:

Zaterdag 3 maart: Filmavond

Licht… camera… actie!!! Jawel, jawel… Vanavond is het de befaamde Saviaanse filmavond. In deze koude periode van het jaar, kan een gezellige film met de maten zeker weleens deugd doen. We hebben dan ook het genoegen jullie te kunnen ontvangen in de cinemazaal van Savio, beter bekend als de lokalen. De deuren van de cinemazaal gaan open om 18u en jullie mogen weer huiswaarts keren om 20u om de sappige stukken van de film dan te kunnen vertellen aan jullie ouders. Je mag ook zelf een hapje en drankje meenemen voor tijdens de film.

Zaterdag 10 – 11 maart: Winterweekend

JEEEUUUJJJJ, het is weer tijd voor een weekendje! Alle info over benodigdheden en thema volgt nog via brief en mail, maar we kunnen jullie nu al zeggen dat het doorgaat van zaterdag 14u tot zondag 14u en het opnieuw supercool en superkoel gaat worden ????.

Zaterdag 17 maart: Zwemvergadering

Jaja liefste welpjes, haal jullie zwembroek, zwembandjes en zwembril maar boven wantvandaag gaan wij het zwembad onveilig gaan maken! Leider baloe heeft zijn reddersoutfit al van onder het stof gehaald. Zo kunnen wij ongestoord ons gangetje gaan in de wilde wateren van S&R Olympia. We spreken af om 14u aan de ingang van het Olympia en om 17u mogen jullie als echte waterratjes naar huis. Vergeet zeker geen €6 mee te nemen om deel te kunnen nemen aan onze zotte zwemnamiddag. Tot dan!

Zaterdag 24 maart: Holbewonervergadering

Lang, heel lang geleden, leefden de eerste mensen. Ze jaagden op wilde dieren en leefden in grotten. Langzaamaan evolueerden ze en werden ze slimmer en slimmer. Vandaag gaan we deze evolutie van Darwin zelf meemaken en kruipen we in de huid van de eerste, primitieve mens. Haal dus je knuppel en je dierenhuid maar uit je grot en kom naar Savio van 14u tot 17u!

Zaterdag 31 maart: Geen vergadering

Het is weer die tijd van het jaar, Indian Camp Festival keert terug naar onze pleine! Ons bescheiden festival dient als sponsoring voor de zomerkampen en om nieuw materiaal aan te kopen voor de scouts! Hierdoor kan er wel geen vergadering gegeven worden. De leiding zal jullie enorm missen met hier en daar een verborgen traan, maar we verheugen ons erop om jullie volgende week terug te zien!

Zaterdag 7 april: Gekke wetenschapper vergadering

De uitvindingen van de gewoonlijke huishoudtoestellen zoals een naaimachine tot mega gekke chemische uitvindingen zoals ‘Agent Orange’ (een middel dat soja sneller doet groeien door een milde spray met 2,3,5-trirodobenzoic zuur… maar, dat weten jullie waarschijnlijk wel hé?) zijn niks vergeleken met de uitvindingen die wij, welpen, vandaag zullen bedenken. Hopelijk zal 7 april dus de dag zijn waarin Savio de geschiedenisboeken zal ingaan. Natuurlijk gaat een uitvinder niet zomaar te werk! Want wat is een uitvinder zonder zijn labojas, veiligheidsbril en zijn handschoenen? Wij verwachten jullie om 14u in jullie labojassen om daarna omstreeks 17u aan het lokaal (als die er nog staat) opgehaald te worden door jullie ouders. Om jullie wat in te leiden zijn hier een paar wist-je-datjes en feiten die iedere wetenschapper moet weten:

Wist je dat wortels ooit paars waren,
Wist je dat licht in 1 seconde bijna 300.000.000 meter kan reizen
Wist je dat elke cel in je lichaam meer dan 2 meter DNA bevat
Wist je dat Ka sneller kan lopen dan het licht
Wist je dat een explosie een subsonische maar snelle verbranding van een mengsel tussen een oxidator of een reductor is.

Zaterdag 14 april: Geen vergadering

Helaas is het dit weekend geen vergadering. De leiding zit aan het strand in Cuba wat uit te rusten. We rusten wat uit onder de palmbomen en bereiden ons voor op de volgende vergadering.

Zaterdag 21 april: Incognitovergadering

Is het een pokémon? Een Minion? Een pinguïn? Een vliegtuig? Neen, het is een welp! Trek allemaal jullie bivakmuts en camouflagekledij aan, want vanavond is het incognitovergadering!!! Kom volledig vermomd en onbekend naar onze lokalen om 19u en jullie mogen om 21u naar huis vertrekken met de beste sluip -en camouflagetechnieken.

Zaterdag 28 april: Brunch

Sommigen herinneren het zich vast nog van de editie van vorig jaar, voor anderen zal dit de eerste keer zijn, maar we vonden het hoog tijd om nog eens te brunchen met de maten! Kom om 11u in grote getalen, met volle goesting en vooral met een lege maag naar ons lokaal met 4 euro. Met overvolle buiken mogen jullie om 13u terug naar huis rollen.

Zo, dat was het al weer voor maart en april, het volgende en laatste saviaantje komt er zo snel mogelijk aan. Op de sammyraivergadering hebben we gemerkt dat de meeste onder jullie nog altijd heel gemakkelijk in onze raadseltjes trappen, veel succes met de volgende…
Raadsel 1: Welke letter van het alfabet kun je drinken?
Raadsel 2: Hoeveel zand zit er in een kuil van 6 meter lang, 2 meter breed en 3 meter diep?
Raadsel 3: Als je alle cijfers die op de toetsen van je telefoon zitten met elkaar vermenigvuldigd wat voor een uitkomst krijg je dan?

Een stevige linker
Bagheera, King Louie, Phao, Ka, Baloe en Akela

© Scouts Savio 2018