Saviaantje - Verkenners

Boiz boiz boiz. We zitten al halverwege het jaar en we kunnen dus alweer beginnen met denken aan het zomerkamp, de vakantie en al de eppic chillingz die daarmee gepaard gaan. Op weg naar deze periode komen we nog enkele leuke en enkele heel belangrijke vergaderingen tegen (lees ICF). Door Indian Camp is de maand maart een redelijk intensieve scoutsmaand, waarna de aprilchillingz kan beginnen. Dat brengt ons naadloos tot het tweede punt van deze introductie: badeendjes. Volgens wikipedia is een badeendje een stuk speelgoed die dobbert in het bad. Volgens ons is het helemaal geen speelgoed maar een echte eend die bijzonder lang kan stilzitten en wiens veren kunnen veranderen in plastiek wanneer het badeendje dit wil. Wiens verhaal je gelooft, wikipedia of ons, maakt helemaal niet uit. Aan jou om de waarheid te achterhalen: koop een badeend, staar 14 minuten naar hem, begin hem te kietelen en roep heel luid “ik vind rood een mooi kleur”. Staar vervolgens 34 minuten naar de eend. Op dit moment zal hij normaal gezien zijn plastiekmaakeigenschap van zijn veren opgeven om de eendjesdans uit te voeren. Let wel op, laat de eend niet verschieten, want dan worden zo agressief en wild.

Met al deze extra kennis zijn we klaar voor maart en april, waarvan het schema er als volgtuitziet:

Zaterdag 3 maart: Ctrl + V

Dag videovrienden
Wat jullie zeggen, dat de leiding altijd liegt over de vergadering, is niet waar. Wij zijn altijd eerlijk man. We gaan dan ook eerlijk zijn door te zeggen dat vandaag misschien een mindere toffe dag wordt. Het is namelijk hoognodig tijd dat de promomachine van Indian Camp in gang wordt gezet. We hebben nog maar een maand tegen dat ons meesterlijke festival werkelijkheid wordt. Kom vandaag dus in grote getale af om 14u naar onze chalet om Brugge vol te plakken met onze posters. Hoe meer posters we hangen, hoe zotter het kamp zal worden! Om 17u mogen jullie dan weer huiswaarts keren. Jullie inzet zal zeer hard geapprecieerd worden!

Zaterdag 10 maart: Derdejaars vergadering

Beste 3de jaars,
Deze week rust er een zware last op jullie schouders! We verwachten een plan die onmogelijk in het water kan vallen. Jullie krijgen de verantwoordelijkheid om jullie kompanen, makkers en moaten eens van 14u00 tot 17u00 te entertainen.

Beste 1ste en 2de jaars,
Deze week wordt de vergadering niet voorbereid door jullie meerderen, maar door jullie iets “meerderen”. Verwacht jullie dus maar al vast aan een activiteit om U tegen te zeggen.

Beste leiding,
Jullie zijn vrij. Laat je verwennen, sit back and relax.

Zaterdag 17 maart: Spaghettiavond

Vrienden van het fret,
Zoals jullie misschien wel al gemerkt hebben, loopt Verstraete al een heel jaar te melken achter een fretvergadering. Classic Verstraete… Nu heeft Scouts Kerlinga ons echter het licht doen zien. Zij organiseren dit jaar immers weer hun heus spaghettifestijn. Twee vliegen in één klap denkt de leiding. We kunnen hier weer met zen allen onze magen vol proppen met deze spijs, alsook jullie aangeleerde skills omtrent vrouwen in de praktijk te brengen. Kom dus allemaal om 18u30 naar onze chalet in jullie meest stijlvolle kostuum. Van daar zullen we dan samen naar het vrouwelijke paradijs fietsen. Om 22u zal onze vergadering dan eindigen. Jullie mogen daarna natuurlijk nog blijven, mits de toestemming van jullie ouders.

Zaterdag 24 tot zondag 25 maart: Opbouwweekend ICF

Beste vrienden, de tijd is weer aangebroken waarbij we alle voorbereidingen die tot dusver zijn gemaakt omzetten in de praktijk. Artiesten zijn geregeld, tenten en alle andere zaken besteld. Nu is het aan ons om de vijfde editie van ICF op te bouwen, startende dit weekend. Het zal veel tijd en moeite kosten maar des te mooier zal het eindresultaat zijn. Sjorring na sjorring bouwen we dit festival samen gezellig op. Wat neem je mee: zakmes, verstand en als je wil handschoenen. Matje en slaapzak zijn ook aan te raden, tenzij je verkiest zonder te slapen. We beginnen zaterdag om 10u en eindigen zondag waarschijnlijk rond zonsondergang wat in deze tijd van het jaar rond 19u valt. We kunnen als leidersploeg niet genoeg benadrukken hoe groot het verschil is voor de werklast voor de rest van de opbouwweek als er in het weekend al veel werk gedaan is, daarom is het zeer belangrijk met zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Kusjes van jullie leiding!

Zaterdag 31 maart: INDIAN CAMP FESTIVAL 2018

De dag is aangebroken! Vandaag gaat de vijfde editie van het legendarische INDIAN CAMP FESTIVAL door!

Uw applaus

Praktische zaken hieromtrent:
- Jullie worden om 10u verwacht aan het lokaal om de laatste puntjes op de i te zetten.
- Het festival zelf begint om 14u30. Vanaf dan zal iedereen enkele shiften meedraaien om alles in goede banen te leiden.
- Breng slaapzak + matje + … mee => er wordt verwacht dat iedereen, die kan, blijft slapen om ook de volgende dag te helpen! (uw aanwezigheid wordt rijkelijk beloond!)

Zaterdag 7 april: Hoe vettiger, hoe prettiger

Deze oude klassieker vraagt niet veel uitleg: WE GOAN ONS NOG KE VUL MOAKEN. Voor de meesten is dit geen onbekend gegeven. Voor diegene die het niet kennen, kunnen deze altijd menig beeldmateriaal bekijken op het magisch kanaal ‘Youtube’. De leiding verwacht jullie om 14u aan den chalet om jullie als zwijnen om 17u huiswaarts te laten keren. Kleren die vuil mogen worden zijn vandaag dus een aanrader. Indien je vegitarisch bent, mag je dit altijd op voorhand melden aan de leiding. We zullen proberen om hier rekening mee te houden.

Zaterdag 14 april: Oeps, de leiding is er niet-vergadering

It giet oan!!! Jullie teerbeminde leiding is er vandaag niet, spreek een bericht in na de biep: BIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEP Graag zouden we jullie willen uitnodigen om de film ‘Cool runnings’ te bekijken op deze vrije dag. Deze film gaat over een toffe bende Jamaicanen, die al graag eens out of de box denken. Op een rare avond hadden ze er niets beter op gevonden om te gaan bobsleeën. Hilariteit verzekerd!

Jammer genoeg winnen ze wel niet…. Spoiler.

Ale jongens geniet van jullie vrij dagje, ma hou je kappe derbie !!

Zaterdag 21 april: Sossenvergadering

Vandaag duiken we in het leven van een sos. We zullen zien hoe je andere mensen moet en kan helpen, dat vlees eten niet goed is voor onze planeet en dat bakfietsen toch handig kunnen zijn. We mogen ook zeker niet vergeten dat alles de schuld van de sossen is. Na deze vergadering zullen jullie eindelijk begrijpen waarom die vegetariërs altijd maar moeten herhalen dat ze vegetariër zijn. En als laatste een quote van Urbanus: ‘Ik zeg altijd: ‘het is niet omdat 99 procent van de sossen bedriegers zijn, dat je ze allemaal over dezelfde kam moet scheren.’ Julie worden verwacht om 14u aan het lokaal. Om 17u mogen jullie terug naar huis.

Zaterdag 28 april: Para-vergadering

Vandaag wordt nog eens een vergadering uit de oude doos. Het is para-vergadering! Het wordt een vergadering waar jullie nog eens echt mogen pompen (en niet zoals Tomatten), sluipen, kruipen, sprinten,…. Het einddoel is om van jullie allen serieuze soldaten te maken. Niet om hier een discour van pro-militarisme te verkondigen, maar eerder om een bepaalde verachting of fascinatie bij jullie allen te creëren. Aan jullie om te kiezen welke kant het zal worden.

Jullie kunnen jullie best voorbereiden en start maar al met dagelijks te pompen en sit-ups te doen. We verwachten dan ook dat jullie tegen dan allemaal een sixpack hebben. Jullie worden om 1400 aan de chalet verwacht en mogen rond 1700 terug naar huis.

Een stevige linker,
Jappi, Bert, Nils, Minne, Cesar en Matten

© Scouts Savio 2018