Saviaantje - Verkenners

Beste knapen der verkenners!
Tot op heden is het altijd al stief leutig geweest op de vergaderingen/weekend maar dat belet ons natuurlijk niet om op het zelfde elan verder te gaan. Ook deze periode, die gekend staat voor het vallen van ’t blad en kelderende temperaturen, bieden wij jullie weer activiteiten aan waar menig man jaloers op kan zijn! Omdat dit ook de periode is van bijna-examens/examens. Willen wij, jullie leiding, ook fungeren als ware dragers van het hoger, studerend goed! Aan de hand van onze tips & tricks (die jullie doorheen de verschillende vergaderingen kunnen opvragen), hopen we dat jullie resultaten niet gefnuikt worden en zo ook verder kunnen deelnemen aan onze prachtige scoutswerking. Elke leiding heeft een verschillende corebusiness, heeft u dus problemen? U dient het slechts te vragen! Ook willen wij vragen aan iedereen die niet aanwezig kan zijn op een van de vergaderingen, dit ook te melden, de week voorafgaand aan die activiteit. Dit maakt het ook des te makkelijker voor ons! Kind regards en veel leesplezier!
Uwen leiding!

Zaterdag 4 november 2017: Schotse vergadering

Na dat onvergetelijk (kut)kamp in Schotland hebben we het kanoën wel onder de knie. Vandaag willen we jullie daarom opnieuw laten kennismaken met de Schotse sporttradities waaronder paalwerpen, touwtrekken en zo veel meer. Trek dus allemaal junder schoonste Schotse rok aan en kom om 14u naar het lokaal waar junder met een zelfgemaakte kano om 17u huiswaarts mogen kanoën. Guid cheerio the nou!

Zaterdag 11 november 2017: Wapenstilstand

Een beroemde wapenstilstand die het feitelijke einde van een oorlog inluidde, was de wapenstilstand van 11 november 1918 waardoor de gevechten van de Eerste Wereldoorlog ophielden. In diverse landen is dit een officiële feestdag, zoals in België en Frankrijk. De vrede werd pas in 1919 gesloten en daardoor worden 1918 en 1919 beide genoemd als het einde van de Eerste Wereldoorlog. In België herdenkt men jaarlijks op 11 november de soldaten die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog sneuvelden. De traditie wordt tot vandaag in ere gehouden. Om onze voorvaderen te eren spreken wij vandaag af om 14u aan het lokaal, om 17u kunnen jullie beschikken met een vracht aan kennis over zowel wereldoorlog I en II, verkregen bij lokale historicus Matten die hier echt maaassas van weet dus stel al je moeilijke vragen maar aan hem.

Zaterdag 18 november 2017: Infiltratie

Camoufleer jullie maar goed en train jullie sluiptechnieken want het is weer eens tijd voor een goeie ouderwetse infiltratie. Hiervoor verwachten we jullie om 20u aan de scouts. Jullie kunnen nog eens tonen dat jullie meer kunnen dan naar memes kijken. Nadat jullie hebben aangetoond dat jullie beter kunnen sluipen en sneller kunnen lopen dan de leiding mogen jullie om 22u terug huiswaarts keren.

Zaterdag 25 november 2017: Epic Meal Time

14u-17u Vandaag is het epic meal time. De bedoeling is om een gerecht klaar te maken met zoveel mogelijk calorieen en dan zo vuil en snel mogelijk op te eten. Na deze vergadering zullen jullie enkele dagen niet meer moeten eten. Zorg dus dat je niet of weinig gegeten hebt op voorhand en train jullie magen maar al op vettig en zwaar eten. Om te eindigen met een quote: “We make your dreams come true… and then we eat them”. PS: Bekijk zeker dit filmpje eens: https://www.youtube.com/watch?v=xYJohHdJOpA

Zaterdag 2 december 2017: Sint-Nikolaasvergadering

Sinterklaas kapoentje
gooi wat memes in mijn schoentje,
gooi wat memes in mijn laarsje
Dank u, Sinterklaasje.
Dag lieve kinderen, vandaag is het Sint-Nikloooivergoaderink. Julie worden om 14u verwacht aan het lokaal met een gepersonaliseerde brief en wortel, en jullie mogen om 17u gepakt en gezakt met spekken huiswaarts keren.

Zaterdag 9 december 2017: Blokvergadering

Blokkerderblokkerderblok!
Ik ben een blokkertje en samen met de vk-vrienden kun je ons op 9 december in het lokaal vinden Mijn naam is jappie: ik game en ik studeer En ik ben minne: ik heb een badge en ik arresteer Ik hier ben nils. Ik studeer niet zo graag Ik studeer vlug en als je wil dan studeer ik ook heel traag Alle vrienden der literatuur nodigen wij graag uit, om samen met hun cursussen, een ware “studeersession” te houden, waar hersenvonkjes ervan af zullen springen. Deze sessie zal doorgaan in het lokaal, startende om 14u en eindigen doen we in alle rust/tranquilité omstreeks 17u. Vergeet dus zeker niet jullie cursussen/schrijfwaren/verstand/… Wij zorgen voor een hapje en een drankje, alles in een gezond jasje uiteraard!

Zaterdag 16 december 2017: Gamevergadering

Er bestaat op deze wereld niets beter dan videogames, ze bestaan in alle kleuren en maten. Om alles te weten te komen over al deze verschillende gamepjes kan je terecht in uw eigen arena om 14u. Na een gezellige game middag ga je terug naar huis om 17u.
Wisten jullie dat:
De term game (Engels voor spel, niet per se computerspel) is inmiddels gangbaar geworden als synoniem voor computerspel. Het woord game is onder andere opgenomen in de Dikke van Dale. Mensen die computerspellen spelen worden gamers genoemd en het spelen zelf wordt aangeduid met het werkwoord gamen (gesubstantiveerd: gaming). Indien men de voorkeur geeft aan het spelen van enkel oude (klassieke) computerspellen, wordt dit aangeduid met het werkwoord retro-gaming. Geregeld komen een aantal gamers bijeen in zogenaamde LAN-parties. Dit is een evenement waarbij meerdere gamers tezamen komen om dan een tijd lang (bijvoorbeeld een weekend) enkel te gamen over een LAN-netwerk.

Vrijdag 22 december 2017: Kerstvergadering

De wishlist van de moedre hangt aan de magnetische plakmuur; de kerstboom staat te glinsteren in de living; en heel je budget is er doorgedraaid, want je krijgt weer megaveel geld van den bompa. Joam, het is weer den tijd van het jaar. Het kindeke Jezus is twee millenia geleden geboren en hoe kunnen we dat beter vieren dan met een kerstfeestje met de moaten. You know the drill, kom om 20u naar onze kerstmarkt met een cadeautje van een vijftal euro. Hopelijk kunnen jullie dan om 22u huiswaarts keren met een beter cadeau dan dat schurftcadeau dat je zelf gekocht hebt.

Groetjes van jullie favoriete leiding,
Jappy, Minne, Mattn, Cesarke, Nils & Bertie

© Scouts Savio 2013