Saviaantje - Verkenners

Beste makkers,
Met veel plezier kunnen we terugblikken op 2017. Het was immers het jaar van DMG, big shaq, Salut c’est cool en het epische kamp naar Schotland. Dit wil natuurlijk nog niet zeggen dat we dit in 2018 niet kunnen evenaren. We hebben namelijk al in de wandelgangen ten hore gekregen dat Bert minder gaat melken, Nils gaat proberen om minder rost te zijn, Mattn zen haar gaat laten groeien en dat Aren nog een keer zen kop gaat binnensteken in de scouts. Daarbovenop heeft de leiding natuurlijk ook weer een heel pak vette vergaderingen ingepland. Denk maar aan vrouwen, paintball op quads en vele vele geld. Kortom, genoeg ingrediënten om er weer een vet jaar van te maken.
Alleh, veel leesplezier ehzeeeeg!

Zaterdag 6 januari 2018: Kerstboomverbranding

Kerstmis ligt nu al enkele weken achter ons en de kerstboom is al aan het verdorren. Het is dus tijd om hem weg te doen. Jullie kunnen jullie kerstboom leveren in aan het lokaal heel de week zodat we ’s avonds een gigantische fik kunnen maken. Om 20u worden jullie verwacht aan de chalet zodat we op tijd kunnen beginnen en nog een marshmallow of twee kunnen roosteren boven het vuur. Om 22u mogen jullie huiswaarts keren.

Zaterdag 13 januari 2018: Financiële actie

Iedereen wil wel eens naar Cuba op kamp of gaan paintballen op quads met gouden horloges. Hiervoor hebben we dan ook zeer veel geld nodig. En vandaag zullen je de hele middag tijd krijgen om het waar te maken. Het is dan ook financiële actie. Zorg dat alles voorbereid is zodat jullie heel de middag kunnen rond gaan om te verkopen. Vraag dus ook al rond in de familie wie er al iets wil kopen en neem al die bestellingen mee. Om 10u worden jullie aan het lokaal verwacht met een grote rugzak. En als alles verkocht is mogen jullie terug naar huis. Hopelijk zal dit rond 17u zijn.

Zaterdag 20 januari 2018: Slavische vergadering

ТРИ ПОЛОСКИ / KOLM TRIIPU / THREE STRIPES, op deze dag willen we een ode brengen aan het superieure Slavisch volk! Tot aan het begin van de jaartelling zaten de Slaven voornamelijk in Oost-Polen, Wit-Rusland en westelijk Oekraïne rond de Pripjatmoerassen (probeer dit eens 10x na elkaar te zeggen). Ze leefden voornamelijk in de uitgestrekte wouden in deze streek. Tegenwoordig zitten ze zowat overal in Europa.
Graag zouden wij hen zorgvuldig willen na-apen, om 14u in de St-Andriesse Pripjatmoerassen (den chalet). Hieronder voorzien wij een toffe checklist, waar je alle benodigdheden kan terugvinden. Als we een toffe Slavische dag hebben beleeft, mogen jullie terug huiswaarts keren om 17u!
gopnik checklist:
People with spasm ✓
Een stok ofwel Palico ✓
Adidas ✓
HardBass ✓
Squats✓
kompot✓
kvass✓
ushankas✓
lads✓
semechki✓

Zaterdag 27 januari 2018: Filmvergadering

Filmpie kijke! De boog moet niet altijd gespannen staan, hij kan ook eens een filmpie kijken met de moaten. Dit zal doorgaan ’s avonds om 20u, tot en met 22u. Aangezien de Kinepolis pokke duur is, doen we dit doodleuk in de Saviaanse Chalet! De snacks en boozz zal niet ontbreken, maar pakt misschien ook elk iets mee, je weet nooit!
Omdat niet iedereen fan is van alle genres, zullen we misschien wel eens een poll lanceren om te beslissen wat we zullen kijken. Als dit niet gebeurt, zullen we waarschijnlijk een of andere jappenfilm zien.

Zaterdag 3 februari 2018: Sponsorzoektocht

We zijn nog niet bekomen van den opkuus van Indian Kampf Festival 2017 en daar is ICF 2018 al in zicht! Olej! Om dit pareltje te verwezenlijken hebben we natuurlijk duizendeneen sponsors nodig (en wellicht nog meer want leider Bertje en Mattn zitten in het comité xd). Kom allen in grote getale af naar het hoofdkwartier van ICF om 14u met scoutshemd, das en fiets zodat verplaatsing mogelijk is. Om 17u kunnen jullie huiswaarts keren. Tot dan!
P.s. aanwezigheid wordt genoteerd

Zaterdag 10 februari 2018: Cupido-initiatie

Ergens midden in de zeventiende eeuw (voor het ontstaan van memes) ontstond het fenomeen van een klein manneke die mensen met pijlen beschoot om deze per direct smoooooorverliefd te maken. Dat manneke is jullie allemaal bekend en noemt (of heet #grammernazies) cupido. Deze kleine maar zeer verstandige man is de hoofdrolspeler van deze vergadering. We zullen leren wat hij doet hoe hij het doet en hoe wij het kunnen nadoen. Het. Enige verschil is dat wij deze info natuurlijk niet zullen gebruiken om andere mensen te koppelen, nenenee wij zullen deze waardevolle informatie gebruiken om onszelf te koppelen met iemand van het andere geslacht. Ik stel voor dat iedereen zijn haren eens wast, schoenen en tanden poetst (al dan niet met dezelfde borstel en in die volgorde) en zijn mooiste kleren uit de kast haalt. Weest allen welgekomen van 14 tot 17. Je komt alleen toe in de chalet en vertrekt als alles goed gaat met de vrouw van je leven.

Zaterdag 17 februari 2018: Venten vergadering

Beste knapen,
Het vrouwelijk schoon is zoals je misschien al weet, een moeilijk te begrijpen concept… Velen onder jullie zullen we waarschijnlijk niet meer moeten zeggen, dat je hier honderden en honderden boeken kan over neerpennen. Om een stapje dichter bij de ideale wereld te komen, zullen we op deze vergadering de kneepjes van het vak aanleren en zo proberen alle duistere geheimen van het leven op te klaren.
Niet alleen het mysterie der vrouwen zullen we ontrafelen, ook alle eigenschappen van nen echte kerl zullen hier aan bod komen. Je zou er bijna spontaan een baard van krijgen…
Wil je met andere woorden, eindelijk eens die blonde griet uit je klas imponeren? Dan is dit je vergadering!! Zak allen af om 14u naar onze chalet, om als volleerd vrouwenkenner, terug huiswaarts te keren om 17u.

Zaterdag 24 februari 2018: Stadspel

In 1892 bracht romanschrijver Georges Rodenbach de term ‘Bruges-la-morte’ in het leven. Hiermee duidde hij op het oude en slapende karakter van de stad Brugge. Dit lijkt de leiding echter een misplaatse uitspraak. Naar onze mening is Brugge een zeer bruisende stad. Het is leek ons dan ook hoog tijd om nog eens met zen allen naar het stèd te trekken en daar eens de boel op stelten te zetten. Hiervoor spreken we om 14u af aan de markt van Brugge, waarna jullie om 17u weer veilig mogen huiswaarts keren.

Stevige linker,
Jappie, Bert, Nils, Minne, Cesar en Matten

© Scouts Savio 2018