Saviaantje - Kapoenen

Beste Kapoenen,
Joepie! Het scoutsjaar is weer begonnen! Na een lange zomer, is het eindelijk weer tijd om op zaterdag alles te doen dat thuis niet mag. De leiding heeft er alvast enorm veel zin in. De start van een nieuw jaar wilt ook zeggen dat we heel wat nieuwe gezichten mogen verwelkomen. Niet alleen nieuwe kapoenen, maar ook de leiding krijgt er drie nieuwe gasten bij. Onder het toeziend oog van hopman Arthur zullen veteranen Arno en Josry en groentjes Kawien, Louis en Wout elke zaterdag het beste van zichzelf geven. We hebben alvast heel wat geweldige activiteiten gepland. Tot zaterdag!

Zaterdag 9 september 2017: Overgang
Naar jaarlijkse traditie zetten we het jaar in met de gekende overgang. Tijd om afscheid te nemen van onze oude vriendjes en om nieuwe vriendjes te verwelkomen. Om 15u gaan de deuren van ons geliefde lokaal eindelijk weer open. Na alle overgangsactiviteiten is iedereen uiteraard welkom voor een drankje en de overheerlijke barbecue.

Zaterdag 16 september 2017: Vriendjesdag
Na de eerste kennismaking met onze scouts, je medekapoenen en de leiding op onze overgang, hebben we nu onze eerste vergadering: vriendjesdag. Vandaag leren we elkaar nog beter kennen. Kom allen om 14u naar de Saviaanse lokalen. Jullie kunnen voor 1 keer zo veel mogelijk van je beste vriendjes, gewone vriendjes, neven, kennissen,… meenemen naar de scouts. Ten slotte kunnen jullie dan om 17u weer huiswaarts keren met dubbel zoveel nieuwe vriendjes.

Zaterdag 23 september 2017: Sportvergadering
Smeer jullie kuiten maar in, want vandaag gaan de Saviaanse Spelen door! We zullen te weten komen of er kapoenen klaar zijn om de fakkel van Usain Bolt of Michael Phelps over te nemen. Ook voor minder traditionele of zelf uitgevonden sporten zoeken we kampioenen in onze rangen. Kom dus talrijk naar ons lokaal om 14u, want jullie weten hoe de Olympische gedachte luidt: Deelnemen is belangrijker dan winnen. Om 17u kunnen we allemaal moe maar voldaan naar massagesalon mama terugkeren.

Zaterdag 30 september 2017: Pimp-het-lokaalvergading
Nu het scoutsjaar al even gestart is, wordt het tijd om ons vertrouwde lokaal eens in een nieuw jasje te steken. De creatieve hersenen van de kapoenen zullen meer dan nodig zijn. Ook dit jaar is ons doel weer om het coolste lokaal te hebben. Alle Michelangelo’s worden om 14u aan het lokaal verwacht. Volgens de planning zal het betere pimpwerk om 17u gedaan zijn.

Zaterdag 7 oktober 2017: Paravergadering
Beste kapoenen, zorg maar dat jullie goed uitgerust zijn, want vandaag stomen wij een nieuwe generatie Saviaanse para’s klaar. Er zullen zware en lastige training aankomen om van jullie de beste Paracommando’s van Brugge te maken. Wij verwachten onze kapoenen om 1400 in gepaste outfit aan het lokaal. Om 1700 kunnen ze weer huiswaarts keren als echte Saviaanse strijders.

Zaterdag 14 oktober 2017: Wonderlijkewereldleidervergadering
Het afgelopen jaar hebben enkele wonderlijke wereldleiders ons duidelijk gemaakt dat ook zij er onnozele opvattingen op kunnen nahouden. Met dat in het achterhoofd gaan we deze dolle dag op zoek naar een prima president of een machtige minister onder jullie om te tonen dat de volgende generatie het wel weer zal oplossen. Bereid maar alvast jullie coole campagnes voor en leer de slimste speeches vanbuiten, want slechts een enkeling kan deze verkiezing winnen. We spreken vandaag af van 14u tot 17u aan ons presidentieel paleis te Koude Keuken.

Zaterdag 21 oktober 2017: Superheldenvergadering
Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, dat is het niet! Het zijn onze stoere kapoenen die je aan de hemel ziet. Vandaag worden alle superhelden om 14u aan het lokaal verwacht om alle stoute schurken te bevechten. Na een hele middag vol heldendaden kunnen de superkapoenen om 17u naar hun batcave terugkeren.

Zaterdag 28 oktober 2017: Geen vergadering
De leiding heeft klachten gekregen over hun voorkomen, hierdoor moeten we dit weekend allemaal naar de schoonheidspecialist. Met andere woorden is er dus helaas geen vergadering. We zien jullie graag terug in november!

Stevige linker, de oude en de nieuwe leiding

© Scouts Savio 2013