Saviaantje - Kapoenen

De dagen worden weer langer en de temperaturen zouden moeten beginnen stijgen. Wij zijn blij, want maart en april staan voor de deur! Op de gekende maartse buien en aprilse grillen na, beloven het weer twee topmaanden te worden. Wie aandachtig leest, zal zien dat er weer een weekendje aankomt. Er wordt gefluisterd dat deze nog cooler zal zijn dan ons vorig weekend. Ook een ontbijt met de maatjes en een mysterieuze zoektocht mogen niet ontbreken. We beginnen deze maand zelfs met een avondvergadering. Dat wordt opnieuw lekker laat in bed kruipen. Nu de natuur weer tot leven komt, kunnen we allen weer beginnen met een frisse energie. De leiding is alvast een vreugdedansje gaan doen in het bos. Wij zijn er zeker van dat we jullie daar ook zullen tegenkomen.

Zaterdag 3 maart: Camouflagevergadering

Lang, lang geleden, toen de leiding zelf nog kapoentjes waren, konden mensen niet zomaar naar de supermarkt gaan om eten te kopen. Men moest zelf op jacht gaan en je leven wagen voor een brokje hertenvlees. De minder heroïsche mensen gingen naar de lokale buurtwinkel, maar dat is een verhaal voor een andere keer. Slechts door het meesteren van sluiptechnieken, perfecte camouflage en intimiderende aanvalskreten kon men de winter doorkomen. Vandaag zal de leiding jullie de kunst van het camoufleren aanleren, zoals Savianen het al decennialang doorgeven van leiding op kapoen. Kom van 18u tot 20u naar onze chalet en wees zo onzichtbaar mogelijk.

Zaterdag 10 maart: Brunchvergadering

Hé, wat ruik ik daar? Dat lijkt verdacht veel op die heerlijke ‘spek en eiers’ van de scouts! Dat kan maar één iets betekenen: het is tijd om te brunchen! We verwachten jullie graag om 9u aan het lokaal voor een brunch waarbij de Sweet Home Lunch verbleekt uit verlegenheid. Om 11u kunnen we allen weer huiswaarts rollen.

Zaterdag 17 maart tot zondag 18 maart: Cowboyweekend

Yeaaahaaaa cowboooyyssss!! Dit weekend zullen we jullie omtoveren tot echte cowboys uit het wilde westen, maar dan wel iets oostelijker dan gewend van hen. Paardrijden zal een makkie worden en het tweede amendement, die het dragen van een hoed en leren laarzen verplicht maakt, zal jullie nauw aan het hart komen te liggen. Je wordt verwacht de zaterdag om 14u aan onze ranch en de ouders mogen jullie terug komen ophalen de zondag om 11u. Breng zeker een lasso, hoed en leren laarzen mee. De brief met meer informatie over het weekend zal later bezorgd worden via digitale postkoets.

Zaterdag 24 maart: Indianenvergadering

We keren een tijdje terug in de tijd. We gaan vandaag namelijk terug naar de tijd van de indianen. Een indiaan leefde met het doel te overleven. Zal dit wel lukken voor onze dappere kapoen-indianen? Andere volkeren willen onze gebieden veroveren, maar wij zullen hen dat koste wat het kost beletten. Ons avontuur zal doorgaan van 14u tot 17u aan onze Saviaanse tipi.

Zaterdag 31 maart: Geen vergadering

Na de indianenvergadering van vorige week, heeft de leiding de smaak te pakken gekregen. Via de teletijdmachine van professor Barabas, zullen wij er even tussenuit knijpen om tussen de befaamde indianen te leven. We zien jullie graag terug volgende week! Alle ouder zijn natuurlijk van harte welkom op Indian Camp Festival die dag.

OEWOEWOEWOEWOE

Zaterdag 7 april: Vrouwenvergadering

Masèèèèg, meisjes in Savio. Ja, liefste kapoentjes, voor één keer kan het. De leiding heeft al meermaals gemerkt dat jullie afkeer voor het vrouwelijk geslacht stevig ingeburgerd is. Met onze talloze jaren ervaring weet de leiding echter als geen ander dat vrouwtjes best wel nuttig zijn in deze harde wereld. Tijd dus om jullie visie wat bij te stellen. Om jullie dit alles bij te leren, hebben wij de ideale workshop voorzien. Kom dus allen om 14u verkleed als meisje naar het lokaal. Om 17u kunnen jullie als respectvolle jongens weer naar huis huppelen.

Zaterdag 14 april: Geen vergadering

Wisten jullie al dat leider Wout naar Japan gaat? Hij mist echter een deftige voorbereiding. De leiding heeft besloten om daarom een tripje naar Japan te maken. Volgende week zijn we er gelukkig weer!

Zaterdag 21 april: Cluedovergadering

Vandaag zullen we ons eens verleggen van locatie. Er is namelijk sprake van een verdachte gebeurtenis in Tillegembos. We spreken af op de Parking Tillegembos Witte Molenstraat. Om 14u gaan we op zoek naar de verdachten van het bos om ze op de rooster te leggen. Wanneer we uiteindelijk de criminelen te pakken hebben kunnen jullie om 17u terug opgehaald worden door jullie ouders. Neem allemaal €2 mee voor een hapje en drankje.

Zaterdag 28 april: Financiële actie

Aangezien de bitcoins van de leiding in waarde aan het zakken zijn, hebben wij nieuwe inkomsten nodig om onze tak financieel op de rails te houden. Daarom organiseren wij op 28 april onze traditionele aardbeienverkoop. Haal dus allemaal jullie perfecte uniform, fonkelende oogjes en schattigste glimlach van onder het stof. Zo zullen we hopelijk volledig Brugge en omstreken kunnen overtuigen om onze overheerlijke aardbeien te kopen! Jullie worden om 10 uur aan het lokaal verwacht en kunnen om 17u als rasechte verkopers weer huiswaarts keren. Vergeet zeker jullie picknick niet!

Stevige linker en tot zaterdag, de leiding!
Turres, Josry, Petit, Wout en Louis

© Scouts Savio 2018