Saviaantje - Kapoenen

Liefste deugnieten,
Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar, stoere kapoenen! Wat gaat de tijd toch snel! Nu de feestdagen achter de rug zijn, is de leiding dubbel en dik (van al dat eten bij oma) klaar om het jaar spetterend in te zetten. De planning voor deze koude wintermaanden ziet er alvast hartverwarmend uit. Een filmpje kijken met de leiding, een ‘zwemtje placeren met de maten’, een middagje (apres-) skiën, we doen het allemaal!
Tot zaterdag, kapoenen!

Zaterdag 6 januari 2018: Filmveradering

Vanavond zal onze nieuwe cinema van Savio speciaal nog eens gaan om gezellig met de leiding een filmpje te kijken. Uiteraard met een lekker hapje, drankje en alles dat bij een goeie film hoort. De deuren van het lokaal gaan open vanaf 18u. Jullie kunnen dan weer huiswaarts keren om 20u om heel de film dan eens te kunnen vertellen aan de mama en de papa.

Zaterdag 13 januari 2018: Incognitovergadering

Is het een minion? Een koekoek? Een paard? Nee, het is een kapoen!!! Trek jullie bivakmuts of de sjaal van je ouders aan en vermom jullie goed. We verwachten jullie om 14u zo incognito mogelijk verkleed aan het lokaal. jullie kunnen dan om 17u terug huiswaarts keren met een heleboel vermommingstechnieken bijgeleerd.

Zaterdag 20 januari 2018: Skivergadering

Ben jij het ook beu om steeds te bevriezen op ijzige liften, te vallen op gladde ijsplekken of je gezicht te verbranden in de schroeiende zon? Dan hebben wij supergoed nieuws voor je! Wij organiseren immers een skivergadering zonder al deze ongemakken. Wie wil komen skiën, of vooral apres-skiën, is welkom van 14u tot 17u in onze warme chalet. Vergeet dus zeker jullie skipak of lederhosen niet!

Zaterdag 27 januari 2018: Ninjavergadering

Om ons lokaal te verdedigen tegen die rare scoutsen aan de overkant, zijn wij op zoek naar de beste ninja’s onder de Savianen. Wie genoeg Lego Ninjago gekeken heeft en alle kneepjes van het vak kent, mag komen solliciteren van 14u tot 17u aan ons lokaal. Pas op, enkel de allerbesten maken kans op een voltijds ninjacontract! Wees dus voorbereid en begin alvast met je skills te trainen.

Zaterdag 3 februari 2018: Ruimtevergadering

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, dat is het niet. Het is een unidentified flying object, die je aan de hemel ziet. Heb je altijd al eens een ruimtewezen willen zien? Indien ja, dan is het vandaag misschien jouw geluksdag. Het is namelijk ruimte vergadering. Ondanks dat Savio’s ruimteprogramma zich nog in de prille beginfase bevindt, zijn we ervan overtuigd dat we als eerste contact zullen leggen met buitenaards leven. Kom je als savionaut bewijzen aan onze ruimtebasis van 14u tot 17u.

tip: je eigen ruimtepak kan de reis vergemakkelijken.

Zaterdag 10 februari 2018: Valentijnvergadering

14 februari a.k.a. Valentijn a.k.a. leider Arthur’s favoriete dag van het jaar. Dit kan natuurlijk maar een ding betekenen: Cupido zal zijn jaarlijkse opwachting maken in de chalet van Savio. Het is de dag van het jaar om de liefde te vieren en daarom zullen er deze vergadering misschien meisje bij zijn (of misschien niet). Wie zou het weten? Jullie worden allemaal verwacht aan het lokaal van Savio van 14u tot 17u, gekleed in jullie meest aantrekkelijk en roze outfit.

Zaterdag 17 februari 2018: Piratenvergadering

Schip ahoi, piraatjes! Vandaag varen we met ons piratenschip de woeste zee op. Daar varen nog
andere schepen, dus het zal er weer woest aan toe gaan. Kanonskogels vliegen in het rond, zwaarden kletteren tegen elkaar en de kogels fluiten ons om de oren. Zet jullie piratenhoed maar stevig op en kom naar ons Saviaanse schip (het lokaal). Om 14u stipt schepen we in. Voorzien wordt dat we om 17u weer aan wal zullen gaan.

Zaterdag 24 februari 2018: Zwemvergadering

Ja hoor, liefste kapoentjes, de meest succesvolle vergadering van vorig jaar is weer toe aan een nieuwe editie. Vandaag gaan we met z’n allen weer eens het zwembad onveilig maken! Leider Arthur heeft zijn reddersoutfit al van onder het stof gehaald. Zo kunnen wij ongestoord weer ons gangetje gaan in de wilde wateren van het Olympia. We spreken af om 14u aan de ingang van het Olympia. Om 17u kunnen we moe maar voldaan weer huiswaarts keren. Vergeet zeker geen €6,50 om deel te kunnen nemen aan deze zotte zwemnamiddag. Tot dan!

Stevige linker en een dikke nieuwjaarskus, de leiding

© Scouts Savio 2018