Saviaantje - Jongverkenners

Beste jongverkenners,
De voorbije 2 maanden zijn weer voorbij gevlogen en we hopen oprecht dat jullie er evenveel van genoten hebben als wij! We kunnen terugblikken op enkele pareltjes van vergaderingen zoals de mad scientist vergadering met al die schrale en skere bommen, de epische poldertocht, de Saviaanse Olympische Spelen… Ongelooflijk maar waar: het wordt nog beter. In april kunnen jullie je bijvoorbeeld al verwachten aan het beruchte Commabox-weekend dat zal plaatsvinden in de meest onherbergzame gebieden van de Belgische Ardennen. Tijdens dit weekend zullen jullie vaardigheden tot het uiterste getest worden en zullen jullie terugkeren als echte mannen. Dit is uiteraard niet het enige waar jullie kunnen naar uitkijken. Zo gaan we onder andere nog op dagtocht, racen we met zelf getunede zeepkisten, worden jullie technieken nog wat bijgeschaafd, … ! Bij deze willen we jullie ook nog eens bedanken om zo talrijk aanwezig te zijn op de financiële actie! Daar tegenover staat natuurlijke dat we nu met zekerheid kunnen zeggen dat we echt een vet coole activiteit zullen doen op kamp! Bedankt!

Stevige linker,
Stino, Brocco, Urbain, Cocky, Simon en Kasper

Zaterdag 3 maart: Techniekenvergadering

Gasten, we hebben jullie na de eerste helft van het scoutsjaar duidelijk al veel bijgeleerd omtrent overlevingstechnieken. Denk hierbij maar eens na over het kaartlezen, sjorren, kompaslezen, … We zijn er met de leidersgroep echter nog niet voor de volle 100% van overtuigd dat jullie over genoeg competenties beschikken om op kamp tevertrekken. Trek vandaag jullie bottines aan en kom in perfect uniform naar jullie geliefde lokalen waar jullie tussen 14u en 17u verder zullen opgeleidworden tot rasechte jongverkenners. We zijn erallemaal van overtuigd dat we op deze manier een spetterend kamp tegemoet gaan. Stevige linker!

Zaterdag 10 maart: Dagtocht

Joebieeee! Vandaag een extra lange vergadering wuhujjj!!! Inderdaad, ook dit jaar geen compleet scoutsjaar zonder een vette dagtocht! Jullie worden allemaal verwacht om 10u stipt aan het station te Brugge (aan de voorkant!!!) met 1000 eurocenten (lees 10euro) in jullie portefeuille. De leiding heeft een serieuze verrassing in petto! Vergeet jullie stevige stapschoenen niet, alsook een gevulde drinkbus en middageten. Om 17u komt onze trein terug aan in Brugge, waarna jullie voldaan huiswaarts kunnen keren. Tot dan, de leidink!

Zaterdag 17 maart: Gentlemen vergadering

Vandaag gaan we jullie de knepen van het vak aanleren. Ook wel bekend als de trucken van de foor. Hoe moet je je nu gedragen in een situatie waarbij er vrouwelijk schoon aan te pas komt? Leider Stino weet er alles van en zal jullie dan ook in geuren en kleuren uit de doeken doen hoe je een liefdesbrief moet schrijven. Vandaag gaat deze activiteit door op verplaatsing. Kom allemaal om 14u als leken naar de parking van Tilleghembos, om 17u mogen jullie als volwaardige casanova’s terug huiswaarts keren.

Zaterdag 24 maart: Infiltratie

Jawel, jullie lezen het goed!! Infiltratie, DE vetste vergadering van het jaar!! De leiding heeft alvast wat ambushes voorzien. We zijn vastberaden om het jullie niet makkelijk te maken. Om 19u30 spreken we (volledig gecamoufleerd) af aan de Nieuwwegebrug. Omstreeks 22u kunnen jullie terug huiswaarts keren.

Zaterdag 31 maart: Indian Camp (geen vergadering)

Vandaag wordt Indian Camp Fesitval georganiseerd. Dit is de belangrijkste financiële actie van het jaar. Doordat alle leiding helpt op dit fantastische evenement, kunnen we spijtig genoeg geen vergadering geven.

Enkele leuke activiteiten om deze lege zaterdag in te vullen:
- Een boot sjorren
- Het gras afrijden
- Met je oma garnalen pellen
- Zoveel mogelijk rijstkoeken eten

Zaterdag 7 april: Bosspel

Vandaag heb je maar één doel: winnen! Een combinatie van strategisch denken en kracht zijn een vereiste om je kansen te vergroten om je team tot winnaar van dit spel te kronen. Een tip: zorg ervoor dat je volledig gecamoufleerd bent en je de regels van risk, monopolie en stratego zeker eens doorgenomen hebt (‘t Is maar van horen zeggen dat dit wel eens van pas zou kunnen komen!). Kom allemaal om 14u naar Tilleghembos (parking aan Torhoutse steenweg, dus niet aan de speeltuin). Om 17u mogen jullie huiswaarts keren.

Zaterdag 14 april: Geen vergadering

Wadde? Vandaag geen vergadering?!?! Ja sorry, de leiding is bezig om het kampterrein in Cuba op orde te brengen. Daarnaast is een weekendje rust misschien niet slecht voor de epische (maar misschien ook wel wat lastige) commabox van volgende week.

Enkele activiteiten om deze saaie, scoutsloze zaterdag in te vullen op een nuttige, betekenisvolle manier:
- 35 kilometer wandelen om je bottines in te lopen
- Met je mama een nieuwe drinkfles kopen
- Je trekrugzak al eens maken
- 100 keer pompen
- Een patrouilletent opzetten
- …

Vrijdag 20 april – zondag 22 april: Commabox

Eindelijk is het zo ver, het meest epische weekend van het jaar is daar! We reizen naar de Ardennen om ons daar zo goed mogelijk voor te bereiden op het kamp. Exacte informatie over dit weekend volgt later nog in de vorm van een brief, maar wat we wel al kunnen zeggen is dat je dit weekend zeker niet wil missen!!

Zaterdag 28 april: Brunch

Beste vrienden,
Vandaag zullen we niet enkel onze eigen zeepkist maken maar daar bovendien ongelofelijke zotte races mee houden. Maar wat is dat nu zo’n zeepkist? Wel de leidink heeft dit voor jullie al even opgezocht. Een zeepkist is namelijk een wagen op 3 of 4 wielen die GEEN motor heeft. Maar hoe geraak je dan vooruit? Wel met brute mankracht of door van een helling te rollen. Vandaag kan je dus al je bouwvakker skills boven halen en de zotste, stevigste zeepkist bouwen. Aarzel zeker niet om al enkele spullen van jezelf mee te nemen zodat jouw team al een voorsprong heeft. Vanaf 10u worden jullie aan onze geliefde lokalen verwacht. Tegen 17u mogen jullie (al dan niet met de trofee) huiswaarts keren.

Wist je dat de leiding samen precies 120 jaar oud is.
Wist je dat Simon later gebouwen zal ontwerpen?
Wist je dat je Kasper later misschien nog eens zal zien in een klaslokaal?
Wist je dat we een mega cool kamp voor jullie aan het voorbereiden zijn?

Een stevige linker,
Stino, Brokko, Junior, Urbain, Simon, Kasper

© Scouts Savio 2018