Saviaantje - Jongverkenners

Beste Jongverkenners,
Dit is het dan, het laatste Saviaantje voor dit scoutsjaar. Na de maand mei zullen jullie ons helaas een tijdje moeten missen en zelf een bosspel in elkaar steken of een deel zeepkisten bouwen in Daan zijn garage. Desondanks is er absoluut geen reden tot paniek, want met de laatste 3 vergaderingen willen we dit scoutsjaar in schoonheid afsluiten! Ook kijken we al enorm hard uit naar het kamp van deze zomer. Verder willen we met de leiding nog eens benadrukken dat we trots zijn op jullie. We hebben jullie dit jaar volwassen zien worden en commabox was hiervan het perfecte voorbeeld!

Goed bezig en een stevige linker,
Stino, Brocco, Cocky, Kasper, Urbain en Simon

Zaterdag 5 mei: Zeepkistenrace en Vriendjesdag

Al het werk van afgelopen week resulteerde in 2 vette, afgewerkte zeepkisten. Vandaag is het de dag van de waarheid, deathrace!! Na het fine tunen en het doorvoeren van de laatste aanpassingen, kunnen we de zeepkisten eindelijk uittesten. Een ideaal moment dus om allemaal jullie maten mee te nemen naar de scouts en ze te laten proeven van een echte saviaanse vergadering! Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Smeer dus allemaal jullie kieten in en doe alvast een testrit met jullie ouders om jullie rijskills op punt te stellen. Iedereen van 14-17h op post aan de lokalen.

Zaterdag 12 mei: Bosspel

De lente manifesteert zich enorm dezer dagen. De bomen krijgen weer frisse groene blaadjes, de zonnestralen geven ons elke dag de energie om de dag door te komen en het WK-voetbal zit er bijna aan te komen! Door al deze mooie dingen hebben we met de leiding besloten om nog eens een mega vet bosspel in elkaar te steken! Alle elementen van het klassieke bosspel en nog veel meer zullen erin verwerkt zitten, zorg dus dat je goed voorbereid naar de vergadering komt en breng alles mee dat jullie zou kunnen helpen om als waardig overwinnaar terug huiswaarts te keren. We spreken om 14u af aan het lokaal waar jullie de instructies zullen ontvangen van de leiding om daarna te beginnen aan het laatste Saviaanse spel voor het zomerkamp. Allemaal op post is de boodschap! Om 17u zullen we weten welk team het meest geleerd heeft dit jaar! Tot dan!

Zaterdag 19 mei: BBQ

Jongverkenners, spijtig genoeg is vandaag de laatste vergadering van het scoutsjaar aangebroken. Aangezien traditie binnen savio een belangrijke rol inneemt (het is zelf één van onze vier pijlers!) kan onze jaarlijkse BBQ niet ontbreken. Niets beter dan een BBQ met de maten. Vergeet zeker geen vlees mee te nemen. Wij zorgen voor de rest. Om dit te bekostigen vragen we 5 euro. We verwachten jullie om 19u aan onze chalet. Om 21u brullen we nog éénmaal onze jaarkreet (tuur in de natuur, wat anders?) en nemen we afscheid tot op kamp.

Ps.: Dit jaar komen bij jullie thuis het kamp voorstellen. Meer informatie hierover volgt nog via mail (hou deze dus zeker in de gaten).

Wist je dat?????

WIST JE DAT…
- Als je een goudvis in een donkere kamer opsluit, hij wit wordt?
- Savio ooit het wereldrecord munttapijt gevestigd heeft?
- Savio ooit een wereldrecord gezet heeft op langste papieren slinger?
- De leiding al enorm uitkijkt naar het kamp?

Stevige linker
Stino, Brocco, Cocky, Kasper, Urbain en Simon

Om af te sluiten geven we jullie nog een tip mee over het kampthema in onderstaande afbeeldingen:

© Scouts Savio 2018