Saviaantje - Jongverkenners

Beste kameraden,
We zijn nog maar twee maanden ver, maar we zien nu al dat jullie bende geëvolueerd is van een groep ongeorganiseerde krijsende welpen naar een waar team van gedisciplineerde jongverkenners. We zijn enorm tevreden van jullie wekelijkse inzet en stonden versteld van jullie architecturaal vernuft tijdens de techniekenvergadering. Elke week komen jullie een stap dichter bij de volwassenheid en misschien nog belangrijker: Het kamp. En wat voor een kamp zal het zijn! Ik zou zeggen begin er maar alvast over te dromen, maar geen van jullie dromen zal kunnen tippen aan wat wij voor jullie in petto hebben… Maar niet gevreesd! Nog een stuk of 200 nachtjes slapen en jullie zullen eindelijk weten wat het allemaal zal inhouden. Tot die tijd hoop ik dat we jullie wederom elke week in grote getale mogen verwachten. Wij zorgen er alvast voor dat jullie je het niet zullen beklagen! Tot dan!

Jullie lieftallige leiding,
Stino, Brocco, Junior, Urbain, Simon en Kasper

Zaterdag 4 november 2017: Halloweenvergadering

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen, 1 november. Op de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag. De Kelten geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Jullie horen het jongverkenners: kom allemaal zo goed mogelijk verkleed naar ons spookhuis in de Koude Keuken. Paraat van 14 – 17h!!!

Zaterdag 11 november 2017: Prankvergadering

Vandaag zullen we Brugge onveilig maken! Dit aan de hand van menig practical joke, ook wel een prank genoemd. Voor de leken onder ons: Volgens onze goede vriend wikipedia is een prank een plagerige grap die tot doel heeft verwarring, verbijstering, ongemak of schaamte teweeg te brengen bij het ‘slachtoffer’ met wie de grap wordt uitgehaald. We verwachten jullie om 14u aan de smedepoort. Na een middag vol plezier kunnen jullie omstreeks 17u huiswaarts keren.

Zaterdag 18 november 2017: Herfstwandeltocht

De dagen worden korter, het begint wat meer te regenen, het wordt kouder, … met andere woorden, de herfst is in het land. Herfst wil echter ook zeggen dat onze Vlaamse velden er op hun mooist uit zien. Vandaag gaan we de vrouwtjes van Grimmertinge steunen en meedoen aan hun herfstwandeling. We spreken om 14u af in de Sarkoheemstraat 4 te Jabbeke. Neem allemaal 6 euro mee om de hapjes en drankjes onderweg te bekostiggen. Om 17u mogen jullie beschikken.

Zaterdag 25 november 2017: Saviaanse vergadering

De herfst is al even in het land, de bomen zijn kaal, de bosgrond is nat. De insecten gaan hevig tekeer. Dit is één van de vetste vergaderingen van het jaar. Vandaag gaan we ons onzichtbaar maken in het naakte bos van de koude keuken. We gaan het grootste, meest gevreesde kamp bouwen in de geschiedenis van Savio. Kom allen gecamoufleerd naar ons hoofdkwartier in de koude keuken om 1400. Om 1700 zit het er alweer op.

Zaterdag 2 december 2017: Maffiavergadering

“Revenge is a dish that tastes best when served cold.” (Mario Puzo, The Godfather). Er is een oorlog uitgebroken tussen de verschillende maffiafamilies in de koude keuken. Het is aan ons om orde op zaken te stellen en eindelijk het hele gebied over te nemen. We verwachten jullie om 14u aan het lokaal a la Don Corleone (zie foto). Nadat we de macht hebben overgenomen mogen jullie vertrekken (17u).

Zaterdag 9 december 2017: Sinterklaas vergadering

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen… Vandaag is het opnieuw zover! Sinterklaas is weer in het land en dat betekent veel snoepgoed en plezier! Naar verluid reist Sinterklaas dit jaar ook af richting de chalet van Savio! Kom om 20u goed voorbereid naar onze chalet. Leer dus zoveel mogelijk Sinterklaasliederen om deze feestdag vol zang te laten verlopen. Om 22u mogen jullie huiswaarts keren.

Zaterdag 16 december 2017: oe vettiger oe prettiger

Zorg er voor dat je kleren hebt die weg mogen want vandaag gaan we schandalig het zwijn uitgangen. Denk aan alles wat je thuis niet mag doen en dat gaan wij doen! Eieren naar elkaar smijten, door de modder kruipen, eten zonder handen, … zijn maar enkele voorbeelden. Deze braspartij gaat door in onze chalet van 14u-17u.

Zaterdag 23 december 2017: Kerstfeestje

Kerst, de gezelligste tijd van het jaar. Samen met de familie eten, tante Trudie en nonkel Dirk nog eens zien, … We weten echter allemaal ook dat het in savio nog net een tikkeltje leuker is. Daarom beslisten we om het beste van twee werelden samen te brengen en kerst te vieren met onze saviaanse maten. Zet je kerstmuts op, koop een cadeautje van maximum vijf euro en kom naar onze chalet. De festiviteiten vinden plaats van 20u tot 22u.

Zaterdag 30 december: geen vergadering

Vandaag is het de feestdag van de heilige Coque d’Orleans. Hierdoor kunnen we jammer genoeg geen vergadering geven. Aan iedereen een plezante oudejaarsavond en nieuwjaar gewenst en tot volgend jaar!

Saviaanse groeten van jullie topleiding: Stino, Brocco, Cocky, Urbain, Simon en Kasper

© Scouts Savio 2013