Saviaantje - Jongverkenners

Beste jongverkenners
Eerst en vooral willen we jullie met de leiding een zeer gelukkig Nieuwjaar wensen! Ook voor jullie was het ongetwijfeld een bewogen jaar met vele ups en down en nieuwe wijsheid. Wij zullen er ook dit jaar alles aan doen om elke vergadering speciaal te maken. De leiding gaat een donkere periode tegemoet, we hebben namelijk allemaal de hele maand januari examens … Maar niet getreurd, ondanks dat staan we elke week helemaal paraat voor jullie en hebben we weer een episch programma in petto! Daarnaast heeft de leiding ook wat goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Stino gaat proberen om zijn vrienden iets minder een mes in de rug te steken en zal zich meer inzetten om moderne kunst wat toegankelijker te maken voor de gewone mens. Brocco zal proberen vroeger op te staan en beginnen te sporten. Cocky heeft dan weer beloofd om eindelijk zijn studies serieus te nemen en beter punten te halen op zijn rapport. Simon heeft zichzelf voorgenomen om nog wat meer te knutselen dit jaar zodat zijn creativiteit gestimuleerd wordt. Urbain heeft eigenlijk geen goede voornemen … Kasper zal zich dan weer volledig focussen op zijn nieuwe roeping: LO leerkracht worden.
Wij kijken er alvast naar uit om jullie ook in dit nieuwe jaar weer elke zaterdag met open armen te ontvangen aan onze chalet!

Stevige linker
Stino, Brocco, Cocky, Simon, Urbain en Kasper

Zaterdag 6 januari 2018: Kerstboomverbranding

Nu de feestdagen achter de rug zijn, kunnen we eindelijk die kerstboom, die ondertussen al zijn naalden verloren heeft, buiten zetten. De tofste manier hiervoor is natuurlijk om hem te verbranden. Breng allemaal jullie kerstboom naar het lokaal, dit mag ook al vroeger op de dag zijn moest dat beter passen! Kom allemaal om 20u naar de chalet en om 22u mogen jullie na een gezellig kampvuur terug naar huis gaan.

Zaterdag 13 januari 2018: Filmavond

Vanavond kruipen we gezellig samen in de zetel met een hapje en een drankje om een film te kijken. De deuren van onze cinema (lees: het lokaal) openen om 20u en om 22u kunnen jullie na een gezellige avond terug huiswaarts keren.
PS: Neem allemaal 2euro mee voor een hapje en een drankje.

Zaterdag 20 januari 2018: De Slimste Saviaan Ter Wereld

Nu de slimste Mens ter wereld gedaan is weten we allemaal wat er zoal gebeurt in de wereld. Maar wat weten jullie nu allemaal over de wereld der savianen? Vandaag worden jullie door weliswaar niemand minder dan Erik van Looy verwacht om meedoen te doen aan deze ultra spannende quiz. Wie o wie zal winnen???
De opnames, die plaats vinden in jullie uiterst bekende lokaal, zullen beginnen vanaf 20u en zullen gedaan zijn omstreeks 22u.

Zaterdag 27 januari 2018: Schaatsen

Kennen jullie dat van die schoenen met messen eronder? Schaatsen, Ja dat is het! Enkele leden van jullie leidingsploeg kunnen niet schaatsen … we zullen geen namen noemen (Brocco). Dus als jullie allemaal Brocco op willen zien vallen is dit het moment. Want vandaag zullen we ons op glad ijs begeven. Enkele absoluut niet te vergeten dingen zijn: Handschoen, muts, beste schaats skills en €4,5.
We spreken om 14u af aan het Boudewijn seapark. Om 17u kunnen jullie terug huiswaarts keren.

UPDATE: Wegens omstandigheden doen we zwemvergadering in plaats van schaatsvergadering! We spreken af van 14u tot 17u aan het Olympia zwembad

Zaterdag 3 februari 2018: Olympische Spelen

Na vele avondvergaderingen, familiefeesten en voornamelijk heel veel en lekker eten tijdens de feestdagen, wordt het stillaan weer tijd om onze Saviaanse vorm terug te vinden. Het wordt weer warmen en de Koude Keuken smeekt erom weer ontdekt te worden door de Jongverkenners. De tijd is aangebroken om ons klaar te stomen voor het kamp. Vandaag zullen jullie strijden voor de medaille van ‘Saviaanse Olympiër’. De Spelen vangen aan om 14h!! Kom dus allemaal in (Grieks)sportpak en eventueel laurier krans naar onze chalet waarna we om 17h huiswaarts kunnen keren met kilo’s eremetaal rond de hals.
Bij deze nog een tip om je kansen op de overwinning te vergroten van een oude Griekse sportfilosoof : Constantia et labore!

Zaterdag 10 februari 2018: Poldertocht

Jongverkenners, jullie worden allemaal verwacht in PERFECT uniform STIPT om 14u aan DE lokalen! Vandaag maken we een gezellige wandeling naar onbekende oorden. Wat zeker van pas kan komen: Drinkbus, bottines (sowieso, zie : PERFECT uniform), kompas, gezond verstand,… De test van alleen fietsen hebben jullie allemaal in glans doorstaan, nu luidt de vraag of alleen stappen ook zal lukken… Kortom, een mooie test voor komend zomerkamp. Massaal aanwezig zijn is dus een must! Om 17h kunnen jullie de reeds goed ingelopen schoenen aan de kant schuiven.
Stevige linker, De Leiding.
Bij deze nog een tip om je kansen op niet verkeerd lopen te vergroten : 51.203430°, 3.180424°

Zaterdag 17 februari 2018: Mad scientist vergadering

Op deze dag exact 151 jaar geleden vaart voor het eerst een schip op het Suezkanaal in Egypte dat 193km lang is. Op de 17de februari van het jaar 2000 verscheen voor het eerst Windows 2000 van Microsoft. Tot slot nam London op 17 februari in het jaar 2003 een elektronisch tolsysteem in gebruik.
Dit zijn allemaal ‘geschifte’ uitvindingen die in het verleden plaatsvonden. Wij leven in het heden, we zijn er dan ook 100% van overtuigd dat wij beter kunnen dan Microsoft. Vandaag gaan we ‘crazy shit’ doen (droog vertaald als: ‘gekke dingen’). Kom allemaal met labojas en veiligheidsbril van 20u tot 22u naar ons laboratorium in Savio. Voor één keer mogen jullie zelf piratjes, voetzoekers en flashbangs meenemen (dit alles onder toeziend oog van de leding).
Hopelijk kunnen jullie nog met al jullie lichaamsdelen terug keren naar huis. Tot dan!

Zaterdag 24 februari 2018: Financiële actie

Dat het kamp massa’s nice gaat zijn, is geen geheim. Maar wij gaan voor meer, voor beter. Wij gaan voor het vetste kamp in de saviaanse geschiedenis. Om het kamp episch te maken hebben we jullie hulp nodig. We verwachten jullie voltallig (echt massa’s belangrijk) om 10u aan onze chalet (oefen alvast jullie sales technieken). Na gigantisch veel verkocht te hebben, mogen jullie moe maar voldaan beginnen dromen van het kamp (17u).
Ps. Enkele weken op voorhand zullen we al bestelbonnen meegeven zodat jullie al massaal veel kunnen verkopen aan ouders, familie, vrienden, buren, …

Wist je dat?

Brocco op 14 december zijn baard heeft afgeschoren en dat hij daardoor voortaan als ‘Jannes’ door het leven gaat?
Kasper rost is? Wat helemaal niet erg is want Ed Sheeran is dat ook!
Simon de parabel van de Beer en het Sjaapen vanbuiten kent?
Stijntje heel graag knuffels geeft aan zijn mama?
Urbain denkt dat hij een baard heeft, maar eigenlijk nog honderden baardharen tekort komt?
Jules Destrooper 100% natuurlijke en smaakvolle koekjes maakt?

© Scouts Savio 2018