Programma overgang

Op zaterdag 9 september 2017 staan we terug paraat en dit naar aloude traditie! Traditioneel starten we met de overgangsactiviteiten van de verschillende takken, gevolgd door een apero en BBQ. Na de BBQ volgen dan de langverwachte en ondertussen wel gekende kampfilmpjes. Zeker een aanrader om eens te zien wat jullie zoon deze zomer allemaal heeft meegemaakt. Eindigen doen we naar gewoonte met een spetterende fuif. Ook voor nieuwe leden, of eventueel geïnteresseerden is deze overgang het ideale kennismakingsmoment. Kom gerust af en snuif de atmosfeer op, uw zoon kan eens een dag meevolgen en kijken hoe het hem bevalt.

Hieronder volgt het programma.

GRAAG BENADRUKKEN WE DAT ALLE OUDERS DE VOLLEDIGE DAG MEER DAN WELKOM ZIJN! ONZE BAR BLIJFT DOORLOPEND OPEN OM IETS TE DRINKEN EN DE SAVIAANSE SFEER OP TE SNUIVEN!

15u00: Openeningsformatie & groepsfoto
We starten deze spetterende dag met een officiele openingsformatie waarbij ook door de pers een groepsfoto wordt genomen. Deze foto komt ook dit jaar in onze gang terecht, dus wees op tijd indien je jezelf wil laten vereeuwigen!

15u15: Start overgangsactiviteiten
Iedere tak heeft zo z’n eigen rituelen waarmee de nieuweling worden verwelkomd in de tak. Deze activiteiten beginnen bij de kapoenen, en gaan door tot aan de verkenners. Jongverkenners en verkenners nemen best reservekledij mee! Ouders blijven bij deze activiteiten van harte welkom om hun zoon te vereeuwigen op foto wanneer hij zijn overgang maakt!

17u30: Slotformatie met minuut stilte
In de slotformatie geven we een officiele voorstelling van de nieuwe groepsleiding, brullen we menig maal de nieuwe jaarkreet ‘Be Prepared’, en houden we ook een minuut stilte om leider Joostje te gedenken. Hiervan maken we dan ook graag een jaarlijkse traditie.

18u00: Apero van de groeps met gratis vat!
De zon zal schijnen, een gezellig muziekje zal door te boxen weerklinken, het ideale moment om een drankje te nuttigen! We geven dan ook met de groeps een GRATIS VAT om het nieuwe jaar in te luiden. Om wat meer dorst te krijgen voorzien we ook allerhande hapjes. Alle ouders meeeeeeeeer dan welkom!

19u00: BBQ
Naar goede gewoonte organiseren we op de overgang een barbecue van formaat. Deze barbecue is ondertussen al berucht en beroemd omwille van de enerzijds exquise afwerking en anderzijds de plicht om alle diëten en honger instant te doen vergeten. Wij nodigen dan ook alle leden, van de kleinste kapoen tot de oudste verkenner, net als hun ouders, oma’s en opa’s, vrienden, sympathisanten van Scouts Savio, oud-leiding en alle andere hongerigen uit voor deze overheerlijke barbecue. Vanaf 19u kunnen we aan tafel.

INSCHRIJVING BBQ: De slager wil, net als wijzelf, graag op voorhand weten hoeveel hongerige wolven er moeten gevoed worden. Zo kunnen wij iedereen verzekeren dat hij/zij voldaan (of overdaan) van tafel zal gaan. Dus op tijd inschrijven is de boodschap! Vóór donderdag 1 september moet de inschrijving ons bereiken. De prijs van de barbecue bedraagt € 15, voor kinderen onder de 12 jaar kost een BBQ slechts € 10.

De inschrijving wijst zichzelf bijna uit: Inschrijven doe je door het totaalbedrag over te schrijven op de rekening BE18 7785 9383 5065 met volgende vermelding: barbecue [naam] [aantal volwassenen]V [aantal kinderen]K(Bijvoorbeeld barbecue Janssens 2V 3K als vermelding bij € 60.) Gelieve zo vlug mogelijk en graag vóór 1 september over te schrijven.

21u15: Voorstelling van het nieuwe leidersteam
Wanneer onze magen goed gevuld zijn, is het tijd om alle nieuwe takken officieel voor te stellen zodat u perfect weet wie er dit jaar uw zoon tot een echte Saviaan kneedt!

21u30: Kampfilmpjes 2017
Naar alomgekende traditie starten we om 21u30 met de voorstelling van de voorbije zomerkampen!

23u: Grand Reopening Saviobar 2017
Na een volledige zomer van leegstand, opent de Saviobar eindelijk opnieuw zijn deuren voor het grote publiek! Met een muzikale cocktail verzorgd door verschillende oud- en actief-saviaanse dj’s wordt de avond/nacht goed ingeluid voor zowel scoutsvolk als ouders! Voor extra informatie kun u altijd terecht op groeps@savio.be of bij één van de groepsleiders op de dag zelf. Tot dan!

© Scouts Savio 2018